MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Uzm. Diyetisyen Canan Çalık Gündüz
Köşe Yazarı
Uzm. Diyetisyen Canan Çalık Gündüz
 

Kış aylarında beslenme

Kış mevsiminde havaların soğuması ile beraber genellikle daha karbonhidratlı, yağlı ve şekerli besinlerin tüketimi artmakta ve fiziksel aktivitemiz azaltmakta. Gecelerin uzaması ve televizyon başında geçirdiğimiz süre de artınca gelsin kilolar dönemi başlıyor. Kışın giydiğimiz kalın kıyafetler de kamuflemiz oluyor.             Aslında tam da bu kış dönemimde daha dikkatli olmayı becerebilirsek, yaz aylarında kilo stresi ile girmeyiz ve çok daha mutlu bir yaz karşılarız. Bunun için kış mevsiminde beslenmemize daha da önem vermeli ve daha dikkat etmeliyiz             Peki Bunun İçin Ne Yapmalıyız? Bağışıklık sistemini güçlendirici besinlerden bolca tüketmeliyiz. Antioksidan içeriği yüksek besinleri tercih etmeliyiz. Her dönem yeterli ve dengeli beslenmeliyiz ve beş besin grubunu da almalıyız. Mevsimine uygun besinleri seçmeliyiz. Vitamin ve mineralden zengin beslenmeliyiz. Yağ tüketimine dikkat edip, azaltıp, sağlıklı yağlara yönelmeliyiz. Basit şekerli besinlerden uzak durmalıyız. Her gün 2-2,5 litre su tüketmeliyiz. Günlük aktivitenizi 30 dakika bile olsa mutlaka yapmalıyız. Posalı belinlere yöneliniz. Probiyotik ve prebiyotikleri her zaman beslenmemizde bulundurunuz. Başlıca Örnek Kış Besinleri; Havuç, brokoli, kabak, lahana, maydanoz, portakal, mandalina, elma, pırasa, ıspanak, kereviz, nar, limon, kurubaklagiller ve çiğ kuruyemişler (ceviz, badem, fındık, fıstık…) ve sofralarınızda gülmeyi unutmayınız.
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2022 - Çarşamba

Kış aylarında beslenme

Kış mevsiminde havaların soğuması ile beraber genellikle daha karbonhidratlı, yağlı ve şekerli besinlerin tüketimi artmakta ve fiziksel aktivitemiz azaltmakta. Gecelerin uzaması ve televizyon başında geçirdiğimiz süre de artınca gelsin kilolar dönemi başlıyor. Kışın giydiğimiz kalın kıyafetler de kamuflemiz oluyor.

            Aslında tam da bu kış dönemimde daha dikkatli olmayı becerebilirsek, yaz aylarında kilo stresi ile girmeyiz ve çok daha mutlu bir yaz karşılarız. Bunun için kış mevsiminde beslenmemize daha da önem vermeli ve daha dikkat etmeliyiz

            Peki Bunun İçin Ne Yapmalıyız?

  1. Bağışıklık sistemini güçlendirici besinlerden bolca tüketmeliyiz.
  2. Antioksidan içeriği yüksek besinleri tercih etmeliyiz.
  3. Her dönem yeterli ve dengeli beslenmeliyiz ve beş besin grubunu da almalıyız.
  4. Mevsimine uygun besinleri seçmeliyiz.
  5. Vitamin ve mineralden zengin beslenmeliyiz.
  6. Yağ tüketimine dikkat edip, azaltıp, sağlıklı yağlara yönelmeliyiz.
  7. Basit şekerli besinlerden uzak durmalıyız.
  8. Her gün 2-2,5 litre su tüketmeliyiz.
  9. Günlük aktivitenizi 30 dakika bile olsa mutlaka yapmalıyız.
  10. Posalı belinlere yöneliniz.
  11. Probiyotik ve prebiyotikleri her zaman beslenmemizde bulundurunuz.

Başlıca Örnek Kış Besinleri;

Havuç, brokoli, kabak, lahana, maydanoz, portakal, mandalina, elma, pırasa, ıspanak, kereviz, nar, limon, kurubaklagiller ve çiğ kuruyemişler (ceviz, badem, fındık, fıstık…) ve sofralarınızda gülmeyi unutmayınız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.