Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Uzm. Diyetisyen Canan Çalık Gündüz
Köşe Yazarı
Uzm. Diyetisyen Canan Çalık Gündüz
 

Bayramda nasıl beslenmeliyiz?

    Ø Gününüz sevdiklerinizle hafif bir kahvaltı ile başlasın. Ø Aşırı miktarda yemekten kaçının az ve sık yemek yemeye özen gösterin. Gün içerisinde uzun süre aç kalmayın. Ø Sıvı alımına dikkat edin ve günde yaklaşık 2-3 litre su için. Ø Çay, kahve gibi kafeinli içecekleri fazla tüketmeyin. Ø Çok hızlı yemek yemeyin, yediklerinizi çok iyi çiğneyin. Ø Yemek pişirme yöntemi olarak kızartmalar yerine, ızgaralar veya haşlamalar tercih edin., Mutlaka limonlu bir salata veya bir sebze yemeği eşlik ettirin. Ø Ağır hamur tatlılar, şeker, aşırı yağlı, çok tuzlu, kalori açısından yoğun yiyecekler yerine, sebze ve meyve tüketimine ağırlık verilin. Ø Fazla et, çikolata ve tatlı tüketimi, mide yanması, gaz, şişkinlik, hazımsızlık ve bağırsak bozukluklar gibi şikâyetlere neden olur. Bu nedenle tükettiğiniz miktarlar kontrol altında tutmaya çaba sarf edin. Ø Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve porsiyon kontrolünde dikkatli olmalıdır. Ø Sağlıklı yaşamın en temel kurallarından biri olan fiziksel aktivitenin artması anlamında günlük yürüyüşler yapabilir, bayram suresi boyunca kilo kontrolünüze destek olabilirsiniz. Mutlu, Sağlıklı Bayramlar...
Ekleme Tarihi: 09 Temmuz 2022 - Cumartesi

Bayramda nasıl beslenmeliyiz?

 

 

Ø Gününüz sevdiklerinizle hafif bir kahvaltı ile başlasın.

Ø Aşırı miktarda yemekten kaçının az ve sık yemek yemeye özen gösterin. Gün içerisinde uzun süre aç kalmayın.

Ø Sıvı alımına dikkat edin ve günde yaklaşık 2-3 litre su için.

Ø Çay, kahve gibi kafeinli içecekleri fazla tüketmeyin.

Ø Çok hızlı yemek yemeyin, yediklerinizi çok iyi çiğneyin.

Ø Yemek pişirme yöntemi olarak kızartmalar yerine, ızgaralar veya haşlamalar tercih edin., Mutlaka limonlu bir salata veya bir sebze yemeği eşlik ettirin.

Ø Ağır hamur tatlılar, şeker, aşırı yağlı, çok tuzlu, kalori açısından yoğun yiyecekler yerine, sebze ve meyve tüketimine ağırlık verilin.

Ø Fazla et, çikolata ve tatlı tüketimi, mide yanması, gaz, şişkinlik, hazımsızlık ve bağırsak bozukluklar gibi şikâyetlere neden olur. Bu nedenle tükettiğiniz miktarlar kontrol altında tutmaya çaba sarf edin.

Ø Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve porsiyon kontrolünde dikkatli olmalıdır.

Ø Sağlıklı yaşamın en temel kurallarından biri olan fiziksel aktivitenin artması anlamında günlük yürüyüşler yapabilir, bayram suresi boyunca kilo kontrolünüze destek olabilirsiniz.

Mutlu, Sağlıklı Bayramlar...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.