Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Uzm. Diyetisyen Canan Çalık Gündüz
Köşe Yazarı
Uzm. Diyetisyen Canan Çalık Gündüz
 

Okul çağı beslenmesi nasıl olmalı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımıza binayen çocuklarımızın beslenmeli konusunda bir yazı yazıp, sizleri bilgilendirmek istedim. Çocuklarımızın hem zihinsel gelişimleri hem de büyüme hormanlarını desteklemek için beslenme şekillerine, içeriklerine, aktivitelerine ve hormon gelişimlerine çok dikkat etmeliyiz. Bütün bunlara nasıl dikkat edeceğiz dediğinizi duyar gibiyim. İşte size çocuklarımızın beslenmesi için önerilerim… 1. Yeterli mikarda su tüketilmeli. 2. Güne mutlaka kahvaltı ile başlanmalı. 3. Yumurta, süt, peynir, yoğurt gibi besinlerin tüketimine önem verilmeli. 4. Beslenmede tahıl içerikli besinlere yer verilmeli. 5. Düzenli olarak kırmızı et, omega-3 kaynağı balığa, yer verilmeli. 6. Günde ortalama 3-5 porsiyon meyve tüketilmeli. 7. Düzenli sebze tüketimi ve sebzelerin çeşitlendirilmesine özen gösterilmeli. 8. Kurubaklagil tüketimine özen gösterilmeli. 9. Sağlıklı yağlı tohumlara yer verilmeli. 10. Tabi ki paketli ürün yerine ev yapımı ürünlere yer verilmeli. Çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri, büyüme eğrilerinin en güzel şekilde olması için lütfen bu önerilerimizi dikkate alın. Yasaklar ile değil, sağlıklı seçimlerle iletişimler kurun ve sağlıklı beslenmeleri için, bu durumu sağlık çerçevesinde çocuklarınıza anlatmaya çalışın. Ama tabi ki en önemlisi çocuklarımızla sağlıklı, huzurlu, mutlu ve iletişimi güçlü sofralarda buluşmalı. Çocuklarımızı dinleyerek anlayarak ve onlara da söz hakkı vererek güzel sofralarda, mutlu sağlıklı huzurlu günler dilerim.
Ekleme Tarihi: 25 Nisan 2022 - Pazartesi

Okul çağı beslenmesi nasıl olmalı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımıza binayen çocuklarımızın beslenmeli konusunda bir yazı yazıp, sizleri bilgilendirmek istedim.

Çocuklarımızın hem zihinsel gelişimleri hem de büyüme hormanlarını desteklemek için beslenme şekillerine, içeriklerine, aktivitelerine ve hormon gelişimlerine çok dikkat etmeliyiz.

Bütün bunlara nasıl dikkat edeceğiz dediğinizi duyar gibiyim. İşte size çocuklarımızın beslenmesi için önerilerim…

1. Yeterli mikarda su tüketilmeli.

2. Güne mutlaka kahvaltı ile başlanmalı.

3. Yumurta, süt, peynir, yoğurt gibi besinlerin tüketimine önem verilmeli.

4. Beslenmede tahıl içerikli besinlere yer verilmeli.

5. Düzenli olarak kırmızı et, omega-3 kaynağı balığa, yer verilmeli.

6. Günde ortalama 3-5 porsiyon meyve tüketilmeli.

7. Düzenli sebze tüketimi ve sebzelerin çeşitlendirilmesine özen gösterilmeli.

8. Kurubaklagil tüketimine özen gösterilmeli.

9. Sağlıklı yağlı tohumlara yer verilmeli.

10. Tabi ki paketli ürün yerine ev yapımı ürünlere yer verilmeli.

Çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri, büyüme eğrilerinin en güzel şekilde olması için lütfen bu önerilerimizi dikkate alın. Yasaklar ile değil, sağlıklı seçimlerle iletişimler kurun ve sağlıklı beslenmeleri için, bu durumu sağlık çerçevesinde çocuklarınıza anlatmaya çalışın.

Ama tabi ki en önemlisi çocuklarımızla sağlıklı, huzurlu, mutlu ve iletişimi güçlü sofralarda buluşmalı. Çocuklarımızı dinleyerek anlayarak ve onlara da söz hakkı vererek güzel sofralarda, mutlu sağlıklı huzurlu günler dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.