Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

Yeniden Yaşamak

    Dönerken köşedeki sokağı, aklımı istila etmiş bambaşka düşünceler. Görmüyorum soğuktan; market kapısına sığınmış yavru köpeği, karşıdan gelen boncuk gözlü çocuğu, tepemde telaşla uçan güvercinleri, evine ekmek götüren amcayı...   Hayatı nasılda ıskalıyoruz. Nasıl körleşmiş bakan gözlerimiz. Zihnimiz çöp kutusuyken yürüyen ayaklarımız adrese odaklanmış navigasyon gibi. Her olan olayı yerli yerinde bırakıp zamanın içinde kalabilsek. Anın tadına bakıp dokunabilsek yaşantıya. Mesela biraz daha az zaman ayırsak teknolojiye!  Ne yakışırdı oysa! sıcak bir çaya; penceredeki yağmur, raftaki kitap, özlenen dostun doyumsuz sohbeti..    İstikamet hayatı gerçekten yaşayabilmek, Görmek herşeyi, Çocukluktaki gibi parkeleri saymak, Çizgilere basmamak, Su birikintisini teğet geçmemek, Derin bir nefes, Gülümseme, Bitkisel hayat sona erdi, Yeniden doğma vakti...  
Ekleme Tarihi: 26 Ocak 2022 - Çarşamba

Yeniden Yaşamak

 

 

Dönerken köşedeki sokağı, aklımı istila etmiş bambaşka düşünceler. Görmüyorum soğuktan; market kapısına sığınmış yavru köpeği, karşıdan gelen boncuk gözlü çocuğu, tepemde telaşla uçan güvercinleri, evine ekmek götüren amcayı...

 

Hayatı nasılda ıskalıyoruz. Nasıl körleşmiş bakan gözlerimiz. Zihnimiz çöp kutusuyken yürüyen ayaklarımız adrese odaklanmış navigasyon gibi. Her olan olayı yerli yerinde bırakıp zamanın içinde kalabilsek. Anın tadına bakıp dokunabilsek yaşantıya. Mesela biraz daha az zaman ayırsak teknolojiye! 

Ne yakışırdı oysa! sıcak bir çaya; penceredeki yağmur, raftaki kitap, özlenen dostun doyumsuz sohbeti.. 

 

İstikamet hayatı gerçekten yaşayabilmek,

Görmek herşeyi,

Çocukluktaki gibi parkeleri saymak,

Çizgilere basmamak,

Su birikintisini teğet geçmemek,

Derin bir nefes,

Gülümseme,

Bitkisel hayat sona erdi,

Yeniden doğma vakti...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.