Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

Topuklu Ayakkabı

  16. yüzyılda Floransa`daki soylu bir ailenin minik kızının düğünde eşinden kısa kalması dramıyla üstüne oturup düşünülmüş veee veee veee işte ayakkabıyı yükseltme fikriii... Başka bir rivayete göre at binicileri kullanmış ilk. Bir başka senaryoya göre de kasaplar ayaklarına kan değmesin diye giyermiş. Benim bildiğim Fransızlar sokaklardaki insan pisliklerine basmamak için giyiyordu topuklu ayakkabıyı. Bu kadar bilgi kirliliğinin sebebi her dönem insanların topuklu ayakkabıyı farklı ihtiyaçlar için kullanmış olmalarıdır.  Sizin anlayacağınız bu modadır, kadınları dişileştirir diye üretilmemiştir vakti zamanında.   Neyse ki günümüzde her kadın sever topuklu ayakkabıyı. Keza sizi biraz yerden yükseltmesi ve olduğunuzun bir tık üzerinde durmak esintinin gücünü arttırdığındanmıdır bilmem büyük cesaret verir. Her adımda betonlara adeta çivi çakması tamamen “ben buradayım, güçlüyüm, her işin üstesinden gelirim” mesajıdır evrene.  Bir takım bunu dişilik simgesi olarak adlandırsa da topuklu ayakkabının geçmişi ve doğum serüveni bu tezi tamamen yerler bir etmektedir.    Basit gibi görünen bazı şeylerin geçmişini araştırmak içinde bulunduğunuz cehaletten sizi kurtarabilir. Topuklu ayakkabı giyene farklı gözle bakmazsınız; keza bakıyorsanız zaten bu sizin ahmaklığınızdır...
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2019 - Cuma

Topuklu Ayakkabı

 

16. yüzyılda Floransa`daki soylu bir ailenin minik kızının düğünde eşinden kısa kalması dramıyla üstüne oturup düşünülmüş veee veee veee işte ayakkabıyı yükseltme fikriii... Başka bir rivayete göre at binicileri kullanmış ilk. Bir başka senaryoya göre de kasaplar ayaklarına kan değmesin diye giyermiş. Benim bildiğim Fransızlar sokaklardaki insan pisliklerine basmamak için giyiyordu topuklu ayakkabıyı. Bu kadar bilgi kirliliğinin sebebi her dönem insanların topuklu ayakkabıyı farklı ihtiyaçlar için kullanmış olmalarıdır.  Sizin anlayacağınız bu modadır, kadınları dişileştirir diye üretilmemiştir vakti zamanında.

 

Neyse ki günümüzde her kadın sever topuklu ayakkabıyı. Keza sizi biraz yerden yükseltmesi ve olduğunuzun bir tık üzerinde durmak esintinin gücünü arttırdığındanmıdır bilmem büyük cesaret verir. Her adımda betonlara adeta çivi çakması tamamen “ben buradayım, güçlüyüm, her işin üstesinden gelirim” mesajıdır evrene.  Bir takım bunu dişilik simgesi olarak adlandırsa da topuklu ayakkabının geçmişi ve doğum serüveni bu tezi tamamen yerler bir etmektedir. 

 

Basit gibi görünen bazı şeylerin geçmişini araştırmak içinde bulunduğunuz cehaletten sizi kurtarabilir. Topuklu ayakkabı giyene farklı gözle bakmazsınız; keza bakıyorsanız zaten bu sizin ahmaklığınızdır...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.