Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

Tekerrür

  Arapça kökenli olan tekerrür günümüzde çok sevilerek kullanılmaktadır. Tdk açılımında tekrarlanma olarak anlam bulan bu kelime, kullanım açısından cümlenin içinde daha kaliteli durduğu gibi konuşmayı adeta süslemektedir.   Anlam derinine inersek ve hayatımıza uyarlarsak ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Eskilerin bir lafı vardır; kırk kere söyleme olur. Evet evren ve enerji kavramlarınında müthiş payıyla tekerrür ettiklerimiz dönüp dolaşıp zamanın bir yerinde bizi buluyor. Kınadığımız yadırgadığımız yada en kötüsü beddualarımız! O yüzden derler ki kötü laf sahibine aittir. Evet; ağzımızdan çıkan her söz, bedensel olarak yaptığımız her faaliyet kendimize ve geleceğe yatırım aslen. Dönüp baktığımda bugün sahip olduğum birçok şeyin geçmişte sürekli konuştuğum şeyler olduğunu görüyorum.    Güzel duygulara, güzel sözlere, güzel eylemlere tekerrür ediniz.  Keza tekerrür de ibadettir niyete...    
Ekleme Tarihi: 26 Kasım 2020 - Perşembe

Tekerrür

 

Arapça kökenli olan tekerrür günümüzde çok sevilerek kullanılmaktadır. Tdk açılımında tekrarlanma olarak anlam bulan bu kelime, kullanım açısından cümlenin içinde daha kaliteli durduğu gibi konuşmayı adeta süslemektedir.

 

Anlam derinine inersek ve hayatımıza uyarlarsak ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Eskilerin bir lafı vardır; kırk kere söyleme olur. Evet evren ve enerji kavramlarınında müthiş payıyla tekerrür ettiklerimiz dönüp dolaşıp zamanın bir yerinde bizi buluyor. Kınadığımız yadırgadığımız yada en kötüsü beddualarımız! O yüzden derler ki kötü laf sahibine aittir. Evet; ağzımızdan çıkan her söz, bedensel olarak yaptığımız her faaliyet kendimize ve geleceğe yatırım aslen. Dönüp baktığımda bugün sahip olduğum birçok şeyin geçmişte sürekli konuştuğum şeyler olduğunu görüyorum. 

 

Güzel duygulara, güzel sözlere, güzel eylemlere tekerrür ediniz. 

Keza tekerrür de ibadettir niyete...

 

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.