Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

SUÇ

İnsan kendisinin katilidir aslında. Tüm adımlarda kendi kendini öldürür.   Sürekli suçlu arama duygusuyla büyütülüyoruz belki de. Gidip bile isteye dokunduğumuz sobalar ellerimizi yakınca annelerimiz o demir yığınına kızıyor; hatta eyleme dönüştürüp bir kaç şaplak atıyor sobaya. İşte tam da o an öğreniyoruz başımıza gelen her şeyden dış etkenleri suçlamayı. Aslen vicdanımızı, zihniyetimizi, bedenimizi, sürekli kayırıyoruz. Annelerin çocuklara verdiği yanlış koruma iç güdüsüyle alakalı hepsi. Kendimizi öyle koruyoruz ki, öyle arındırıyoruz ki her şey suçlu, herkes suçlu, biz iyiyiz!!!. Mutsuzluğu kalbimize kilitleyip anahtarı elimize tutuşturuyorlar resmen.    Suçlamak rahatlatır. Hatta bir süre sonra kendi kendini ikna ettirir. İkna olursun kendi yalanına. yanlışının doğrusuna ömür boyu kendi kendini dolandırmaktır oysa. “O sobayı ben tuttum” diyebilmeli hayatta. Yoksa koca bir şizofreninin kurbanı oluruz hayatta...
Ekleme Tarihi: 19 Nisan 2018 - Perşembe

SUÇ

İnsan kendisinin katilidir aslında. Tüm adımlarda kendi kendini öldürür.

 

Sürekli suçlu arama duygusuyla büyütülüyoruz belki de. Gidip bile isteye dokunduğumuz sobalar ellerimizi yakınca annelerimiz o demir yığınına kızıyor; hatta eyleme dönüştürüp bir kaç şaplak atıyor sobaya. İşte tam da o an öğreniyoruz başımıza gelen her şeyden dış etkenleri suçlamayı. Aslen vicdanımızı, zihniyetimizi, bedenimizi, sürekli kayırıyoruz. Annelerin çocuklara verdiği yanlış koruma iç güdüsüyle alakalı hepsi. Kendimizi öyle koruyoruz ki, öyle arındırıyoruz ki her şey suçlu, herkes suçlu, biz iyiyiz!!!. Mutsuzluğu kalbimize kilitleyip anahtarı elimize tutuşturuyorlar resmen. 

 

Suçlamak rahatlatır. Hatta bir süre sonra kendi kendini ikna ettirir. İkna olursun kendi yalanına. yanlışının doğrusuna ömür boyu kendi kendini dolandırmaktır oysa. “O sobayı ben tuttum” diyebilmeli hayatta. Yoksa koca bir şizofreninin kurbanı oluruz hayatta...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.