Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

Ruminasyon

Koca bir tencere yemek yapın ve bir ay boyunca her öğün aynı yemeği ısıtıp tüketin! Nasıl kulağa hoş geliyormu?  Maalesef ruhen kendimize bunu yapıyoruz yaşantıları bazen sıcak bazen soğuk sürekli servis ediyoruz zihnimize. Çöpe atamadığımız ne varsa, sırtımıza yüklediklerimiz. Altında ezildiklerimiz. Sürekli zihnimizde, ruhumuzla dalga geçen yaşantılar zehirliyor bizleri günbegün. İşte karşınızda "Ruminasyon".   Psikiyatri pratiğinde;  Zihinsel geviş getirmek olarak vücut bulmuş. Latince kökenli Rumen kelimesinden gelmektedir.  Ruminasyonun gelişimsel zeminini besleyen ana sebep ise;  Gelişim dönemlerinde sorunla baş etmeye izin verilmemiş çocuklar gelmektedir!   "Pamuklara sarılan ruhlar en ufak esintide donarak ölmeye mahkumdur".  
Ekleme Tarihi: 28 Nisan 2021 - Çarşamba

Ruminasyon

Koca bir tencere yemek yapın ve bir ay boyunca her öğün aynı yemeği ısıtıp tüketin! Nasıl kulağa hoş geliyormu?  Maalesef ruhen kendimize bunu yapıyoruz yaşantıları bazen sıcak bazen soğuk sürekli servis ediyoruz zihnimize. Çöpe atamadığımız ne varsa, sırtımıza yüklediklerimiz. Altında ezildiklerimiz. Sürekli zihnimizde, ruhumuzla dalga geçen yaşantılar zehirliyor bizleri günbegün. İşte karşınızda "Ruminasyon".

 

Psikiyatri pratiğinde;  Zihinsel geviş getirmek olarak vücut bulmuş. Latince kökenli Rumen kelimesinden gelmektedir. 

Ruminasyonun gelişimsel zeminini besleyen ana sebep ise;  Gelişim dönemlerinde sorunla baş etmeye izin verilmemiş çocuklar gelmektedir!

 

"Pamuklara sarılan ruhlar en ufak esintide donarak ölmeye mahkumdur".

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.