Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

Narsizm

Bennn bennn bennn yine ben hep ben herşey bennn kocamannnn bir beeeeeen anladınız sanırım burası narsizm hoşgeldiniz…   Sigmund Freud Narsisizmi ‘Dış dünyadan soyutlanan libidonun egoya yönlendirilmesi’ şeklinde açıklamıştır. Kişinin kendine aşık olması, kendini her şeyin üzerinde tutmasıdır.   Her şeyi başlatan Narkissos  adında  yakışıklı bir o kadar kibirli gencimiz.  İlk selfieyi bulan arkadaşta denebilir. Haydi minnettar olalım kendisine. Narkissos kibirli, egolu ve kırıcı bir delikanlıdır.  Bir gün dere kenarından geçerken su birikintisine yansıyan bir şey görür. Aman Allah’ım oda neeee!!! “BEEEENNNN” derrr suya eğilir ve kelebekler uçuşur karnında. Sudaki yansımasına aşık olur. Kendine bakarkennn ölür gider.   Günümüzde çok bulunan bir hastalık türüdür. Yaradan kendimizi bir miktar sevmemizi istemiş. Keza aksi durumda insanlar yaşayamaz ve kendini öldürürdü. Hepimizde yeteri kadar olması ruh sağlığımız için gerekli; fakat fazlası! Fazlası başa bela. İnsanın kendisine aşık olması kendisini her şeyin üstünde görmesidir.   Genel özelliklere gelirsek; *        İstediği şeye hemen ulaşmak ister, her yol mubahtır, *        Çıkarlar söz konusuysa kimseyi görmez, *        Eleştirilere kapalıdır, *        Kıskanıldığını düşünür, *        Empati fakiridir, *        Kendinden başkasını sevmez, *        Her yaptığı şeyde alkışlanmak ister, *        Mükemmeliyetçi ve *        Doyumsuzdur. Doymazlar. Doyurmaya çalışmayın. J  Genellikle ergenlik döneminde ve sonrasında ortaya çıkar. Zaten küresel dünya örgütleri de her bir bireyi narsist yapmak adına hummalı bir çalışma üzerindedir. Sosyal ağlar bunu temel alarak kurulur ve geliştirilir. Nedennn?  bastırılmış narsist duygular daha hızlı ortaya çıksın diye. En güzel filtreler üretilir ki çirkinler bennn neyyyymüşümmm beee abüüüü desin diye, ya da sen neymişssinnn desinler diye.  Diyorlar mı? evet diyorlar. Narsist selfielerinden midelerimizin bulandığı dönemler oluyor. Selfie çekerken ölenler falan. İşte bunların hepsi Narkissos`un bize hediyeleri. Kendini o kadar güzel görüyorlar ki her şeyin o şekilde elde edileceğine inanıyorlar. Sonra? Sonra selfieler gerçek hayata dokunmuyor. Kurduğu ego dünyasına gerçekler parmak sokuyor. Sonrasında kabullenmeme; ardından bunalım; depresyon; adını koyamadığımız psikolojik problemler; ilaçlar; temelini bilmediğimiz ve kabullenmediğimiz bir kendine tapınma hastalığının pençesine düşüyoruz maalesef… Hepimiz bu akımın kelebek etkisindeyiz. Bize bunu dayatan bir illuminati güç var. Kendimizi sevelim fakat egolarımızı frenlemesini de bilelim. Ego ve narsizim hepimizde var. Bunu besleyen ve hormonlayan sahte topluluğa inanıp, kendimizi psikolojik ilaçlarla dans ederken bulmayalım. Bunların hepsi  insan bedeni üstünden  koca bir rant. Kanaat sahibi olduğunu ilan edenler basıyor sosyal imkanı eş zamanda ilaç firmaları üretime başlıyor. Kimsenin üzerinizden ekmek yemesine izin vermeyin çünkü “insan pahalı, insanlık ise  ucuzdur”…  
Ekleme Tarihi: 23 Mayıs 2017 - Salı

Narsizm

Bennn bennn bennn yine ben hep ben herşey bennn kocamannnn bir beeeeeen anladınız sanırım burası narsizm hoşgeldiniz…

 

Sigmund Freud Narsisizmi ‘Dış dünyadan soyutlanan libidonun egoya yönlendirilmesi’ şeklinde açıklamıştır. Kişinin kendine aşık olması, kendini her şeyin üzerinde tutmasıdır.

 

Her şeyi başlatan Narkissos  adında  yakışıklı bir o kadar kibirli gencimiz.  İlk selfieyi bulan arkadaşta denebilir. Haydi minnettar olalım kendisine. Narkissos kibirli, egolu ve kırıcı bir delikanlıdır.  Bir gün dere kenarından geçerken su birikintisine yansıyan bir şey görür. Aman Allah’ım oda neeee!!! “BEEEENNNN” derrr suya eğilir ve kelebekler uçuşur karnında. Sudaki yansımasına aşık olur. Kendine bakarkennn ölür gider.

 

Günümüzde çok bulunan bir hastalık türüdür. Yaradan kendimizi bir miktar sevmemizi istemiş. Keza aksi durumda insanlar yaşayamaz ve kendini öldürürdü. Hepimizde yeteri kadar olması ruh sağlığımız için gerekli; fakat fazlası! Fazlası başa bela. İnsanın kendisine aşık olması kendisini her şeyin üstünde görmesidir.

 

Genel özelliklere gelirsek;

*        İstediği şeye hemen ulaşmak ister, her yol mubahtır,

*        Çıkarlar söz konusuysa kimseyi görmez,

*        Eleştirilere kapalıdır,

*        Kıskanıldığını düşünür,

*        Empati fakiridir,

*        Kendinden başkasını sevmez,

*        Her yaptığı şeyde alkışlanmak ister,

*        Mükemmeliyetçi ve

*        Doyumsuzdur.

Doymazlar. Doyurmaya çalışmayın. J  Genellikle ergenlik döneminde ve sonrasında ortaya çıkar. Zaten küresel dünya örgütleri de her bir bireyi narsist yapmak adına hummalı bir çalışma üzerindedir. Sosyal ağlar bunu temel alarak kurulur ve geliştirilir. Nedennn?  bastırılmış narsist duygular daha hızlı ortaya çıksın diye. En güzel filtreler üretilir ki çirkinler bennn neyyyymüşümmm beee abüüüü desin diye, ya da sen neymişssinnn desinler diye. 

Diyorlar mı? evet diyorlar. Narsist selfielerinden midelerimizin bulandığı dönemler oluyor. Selfie çekerken ölenler falan. İşte bunların hepsi Narkissos`un bize hediyeleri. Kendini o kadar güzel görüyorlar ki her şeyin o şekilde elde edileceğine inanıyorlar. Sonra? Sonra selfieler gerçek hayata dokunmuyor. Kurduğu ego dünyasına gerçekler parmak sokuyor. Sonrasında kabullenmeme; ardından bunalım; depresyon; adını koyamadığımız psikolojik problemler; ilaçlar; temelini bilmediğimiz ve kabullenmediğimiz bir kendine tapınma hastalığının pençesine düşüyoruz maalesef…

Hepimiz bu akımın kelebek etkisindeyiz. Bize bunu dayatan bir illuminati güç var.

Kendimizi sevelim fakat egolarımızı frenlemesini de bilelim. Ego ve narsizim hepimizde var. Bunu besleyen ve hormonlayan sahte topluluğa inanıp, kendimizi psikolojik ilaçlarla dans ederken bulmayalım. Bunların hepsi  insan bedeni üstünden  koca bir rant. Kanaat sahibi olduğunu ilan edenler basıyor sosyal imkanı eş zamanda ilaç firmaları üretime başlıyor. Kimsenin üzerinizden ekmek yemesine izin vermeyin çünkü “insan pahalı, insanlık ise  ucuzdur”…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.