Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

KEŞFET

Çabuk sinirlenirim lakin asla kin beslemem. İçimde tutup şişirmem yapılanları ve silmeyi severim. En çok affetmenin Allah’a mahsus olduğunu bilirim. O yüzden af konularını bırakırım uzay boşluğuna, bir gün bir yerlerde affedileceğine inanarak. Öfke kontrolü eğitimlerinden aldığım gibi değil tabi hayat ama fren mekanizmamı kullanmayı öğrendim bu tür eğitimler sayesinde. O yüzden tek barışık olmadığım insan tipidir eğitimin gücünü küçümseyenler. Eğitimi sadece okul okumak sananlardır zaten eğitimle problemi olanlar.   Eğitim okul okumak olsaydı olur muydu bu kadar saçma sapan işler. Bakıyorsunuz mühendis doktor öğretmen dağlara çıkmış terör denen illete dâhil olup insan öldürüyor. Bakıyorsunuz okumuş dediğiniz insan ahlak dışı hareketlerde bulunuyor. Yani eğitim kendini eğitmektir yoksa herkesin var illaki duvarlara asılacak diplomaları. Ağaç yaşken eğilir dedikleri gibi insan zaman geçtikçe kendini törpülemekte zorlanıyor. Değişime kapatıyor kendini. Kemikleşiyor doğru bildikleri. Bundan beş yıl önceme dönüyorum. Sert kalıplarım vardı ve bazı kalıplardan çıkamıyordum yanlışlığına emin olduğum halde ve bunları çözmek oldukça zaman aldı. Ufuk çizgisine koydum bir ben geçtim kameramın başına deklanşöre basmak kolay değildi uzun süre odakladım eksikleri ve evet gülümseeee hatalarımmm çektim seni. Hala biraz eksik, hala fazlaca kalıplarım var.  Elime aldığım eksi dolu fotoğrafımla her gün yüzleştim. Okudum, şu çoğunun dalga geçtiği, küçümsediği kişisel gelişimlerin suyunu çıkardım. Yeter mi? Yetmez oldu, bitti o kitaplar. Sonra eğitim kovaladım.  Çok sevdiğim İzgören Akademinin değerli hocası  Gökhan Okçu`nun içsel motivasyon semineri bir dönüm noktası gibiydi. Hamur gibi yoğurdu, canımıza okudu güzel güzel. Oynayarak başladık güne, gülerek geçti güzel saatler ve ağlayarak ayrıldık. Ne mi oldu? İz bıraktı, gözden geçirtti yanlışları ve imza attı bıraktığı hislere. Bitmeyen en güzel şey eğitim. Hayranlık duyduğum sonsuz gerçek.  İnsanın hayatta başaracağı en güzel şey kendini keşfetmekmiş. Nefret, takıntılar, günlük diyaloglar, çantanızdaki yanlışlar hepsini atın bir kenara kendi dünyanızı keşfedin kendinizi anlamaya izin verin.   Hayatta hiçbir şey bitmez   Belki de yeni başlangıçlardır bitişler…   Üzülme bitenlere, vardır illaki sevdiğin şeyler bu hayatta.   Sende bir fetüsün içinde can buldun.   Sende ilk kez emekledin.   Anne sütü sana da bulaştı, bana da.   Sevmişsindir illaki bir şeyleri birileri olmadan.   Keşfet içindeki seni sen yapan seni…
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2017 - Perşembe

KEŞFET

Çabuk sinirlenirim lakin asla kin beslemem. İçimde tutup şişirmem yapılanları ve silmeyi severim. En çok affetmenin Allah’a mahsus olduğunu bilirim. O yüzden af konularını bırakırım uzay boşluğuna, bir gün bir yerlerde affedileceğine inanarak. Öfke kontrolü eğitimlerinden aldığım gibi değil tabi hayat ama fren mekanizmamı kullanmayı öğrendim bu tür eğitimler sayesinde. O yüzden tek barışık olmadığım insan tipidir eğitimin gücünü küçümseyenler. Eğitimi sadece okul okumak sananlardır zaten eğitimle problemi olanlar.

 

Eğitim okul okumak olsaydı olur muydu bu kadar saçma sapan işler. Bakıyorsunuz mühendis doktor öğretmen dağlara çıkmış terör denen illete dâhil olup insan öldürüyor. Bakıyorsunuz okumuş dediğiniz insan ahlak dışı hareketlerde bulunuyor. Yani eğitim kendini eğitmektir yoksa herkesin var illaki duvarlara asılacak diplomaları. Ağaç yaşken eğilir dedikleri gibi insan zaman geçtikçe kendini törpülemekte zorlanıyor. Değişime kapatıyor kendini. Kemikleşiyor doğru bildikleri. Bundan beş yıl önceme dönüyorum. Sert kalıplarım vardı ve bazı kalıplardan çıkamıyordum yanlışlığına emin olduğum halde ve bunları çözmek oldukça zaman aldı. Ufuk çizgisine koydum bir ben geçtim kameramın başına deklanşöre basmak kolay değildi uzun süre odakladım eksikleri ve evet gülümseeee hatalarımmm çektim seni. Hala biraz eksik, hala fazlaca kalıplarım var.  Elime aldığım eksi dolu fotoğrafımla her gün yüzleştim. Okudum, şu çoğunun dalga geçtiği, küçümsediği kişisel gelişimlerin suyunu çıkardım. Yeter mi? Yetmez oldu, bitti o kitaplar. Sonra eğitim kovaladım.  Çok sevdiğim İzgören Akademinin değerli hocası  Gökhan Okçu`nun içsel motivasyon semineri bir dönüm noktası gibiydi. Hamur gibi yoğurdu, canımıza okudu güzel güzel. Oynayarak başladık güne, gülerek geçti güzel saatler ve ağlayarak ayrıldık. Ne mi oldu? İz bıraktı, gözden geçirtti yanlışları ve imza attı bıraktığı hislere. Bitmeyen en güzel şey eğitim. Hayranlık duyduğum sonsuz gerçek.  İnsanın hayatta başaracağı en güzel şey kendini keşfetmekmiş. Nefret, takıntılar, günlük diyaloglar, çantanızdaki yanlışlar hepsini atın bir kenara kendi dünyanızı keşfedin kendinizi anlamaya izin verin.

 

Hayatta hiçbir şey bitmez

 

Belki de yeni başlangıçlardır bitişler…

 

Üzülme bitenlere, vardır illaki sevdiğin şeyler bu hayatta.

 

Sende bir fetüsün içinde can buldun.

 

Sende ilk kez emekledin.

 

Anne sütü sana da bulaştı, bana da.

 

Sevmişsindir illaki bir şeyleri birileri olmadan.

 

Keşfet içindeki seni sen yapan seni…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.