Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

İyi'lik

  İbn-i Sina'ya göre: İyi,   Varlığın kemali (olgunluğu); kötü, kemalin yokluğudur. Asırlar boyu insanlık aslında iyi olabilmenin şifalarını ararken, kötülüğede karşı koyamamışlardır. Bunun yegane sebebi kapitalizm dediğimiz içimize canavar gibi yerleşen sonsuz açlıktır.   Maaaalesef ki hepimizin içinde irili ufaklı canavarlar mevcut. Ne kadar kafasına vurup terbiyelesekte en ufak nefis yenilgisinde ortaya çıkıveriyor. Oysa mevlanalara sarıldık maneviyatı yokladık. Budistlere özendik yogalara sığındık. Bunların hepsinin tek bir sebebi vardı! İyi ye ulaşabilmek. Ben iyiliğe karşı değilim ve en safi duygumla herşeye koşarım lakin iyiliğime karşılık nankörlüğe, kötülüğede asla kölelik etmem. Kötü yanımı besleyenlede asla muhabbet etmem.    Asırlar boyu insanoğlu iyi'nin peşinde. Sizlerde asla iyi'den uzaklaşmayın. Lakin biraz ben gibi iyilik karşılığı kötülüğe mağruz kalırsanız buna asla müsade etmeyin çekin silahları savaşın. Çünkü kötülük bulaşıcıdır sessizlik ve boyun eyme sizide kötülüğün içine çeker...  
Ekleme Tarihi: 15 Eylül 2019 - Pazar

İyi'lik

 

İbn-i Sina'ya göre: İyi,

 

Varlığın kemali (olgunluğu); kötü, kemalin yokluğudur. Asırlar boyu insanlık aslında iyi olabilmenin şifalarını ararken, kötülüğede karşı koyamamışlardır. Bunun yegane sebebi kapitalizm dediğimiz içimize canavar gibi yerleşen sonsuz açlıktır.

 

Maaaalesef ki hepimizin içinde irili ufaklı canavarlar mevcut. Ne kadar kafasına vurup terbiyelesekte en ufak nefis yenilgisinde ortaya çıkıveriyor. Oysa mevlanalara sarıldık maneviyatı yokladık. Budistlere özendik yogalara sığındık. Bunların hepsinin tek bir sebebi vardı! İyi ye ulaşabilmek. Ben iyiliğe karşı değilim ve en safi duygumla herşeye koşarım lakin iyiliğime karşılık nankörlüğe, kötülüğede asla kölelik etmem. Kötü yanımı besleyenlede asla muhabbet etmem. 

 

Asırlar boyu insanoğlu iyi'nin peşinde. Sizlerde asla iyi'den uzaklaşmayın. Lakin biraz ben gibi iyilik karşılığı kötülüğe mağruz kalırsanız buna asla müsade etmeyin çekin silahları savaşın. Çünkü kötülük bulaşıcıdır sessizlik ve boyun eyme sizide kötülüğün içine çeker...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.