Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

İFTİRA

  Bir kimse bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse iftiraya uğrayan kimse onu affedinceye kadar Allahu Teala onu cehennemine sokar "Ebu Davud".   İftira;  günümüz şartlarında sosyal ve ahlâki bir hastalıktır. Ahlâki yada sosyal tutunma sorunları olan insanlar kendilerini aklamak, durumdan pay çıkarmak ve suçluluk duygularını bastırmak için kendi kendilerini iftira ve gıybet gibi haram sayılan yöntemlerle bir nevi ikna ederler.  İftirada dinimizce oldukça sevilmeyen bir davranıştır. Türk Dil Kurumu`na göre bir suçu birine atmak, kara çalmak, kara sürmek anlamındadır. Toplumdaki bu tip insanlar adeta sosyal hayati felce uğratır, güvensizlik duygusuyla güzel ahlakı, dostluğu, başta en yakındakileri olmak üzere bir toplumu zedeler. Güçsüz ve aciz insanların en çok sığındığı limandır iftira.    İftira, gıybet ve yalandan sakınmayan insandan ve o ortamdan direk uzaklaşın. Lakin onlar çirkin ahlak sahibidirler. Sizi de ortak ederler çirkinliklerine... 
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2018 - Çarşamba

İFTİRA

 

Bir kimse bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse iftiraya uğrayan kimse onu affedinceye kadar Allahu Teala onu cehennemine sokar "Ebu Davud".

 

İftira;  günümüz şartlarında sosyal ve ahlâki bir hastalıktır. Ahlâki yada sosyal tutunma sorunları olan insanlar kendilerini aklamak, durumdan pay çıkarmak ve suçluluk duygularını bastırmak için kendi kendilerini iftira ve gıybet gibi haram sayılan yöntemlerle bir nevi ikna ederler.  İftirada dinimizce oldukça sevilmeyen bir davranıştır. Türk Dil Kurumu`na göre bir suçu birine atmak, kara çalmak, kara sürmek anlamındadır. Toplumdaki bu tip insanlar adeta sosyal hayati felce uğratır, güvensizlik duygusuyla güzel ahlakı, dostluğu, başta en yakındakileri olmak üzere bir toplumu zedeler. Güçsüz ve aciz insanların en çok sığındığı limandır iftira. 

 

İftira, gıybet ve yalandan sakınmayan insandan ve o ortamdan direk uzaklaşın. Lakin onlar çirkin ahlak sahibidirler. Sizi de ortak ederler çirkinliklerine... 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.