Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

Hicret

Bir yerden başka bir yere göçtü hicret. Hepimizin ilk aklına gelen Peygamber efendimizin hicretidir. Hicret, hiçbir zaman kaçış değildir, firar değildir. Hicret bence özgürlüktür.   İslam`ın yayılmasında Müslümanlığın kaderine bir nefestir hicret. Hz. Peygambere “Hicret nedir?” diye sorulunca: –Kötülüğü terk etmendir,  buyuruyor. (K. Sitte: 16/146)   Kötülükten güzelliklere varıştır hicret.  ‘’Tarihte  622`nin  Mekke`den Medine`ye kadar imzasıdır hicret.’’      Haramdan helale, cehaletten ilme,  hurafeden hakikate, batıldan hakka  yönelmektir hicret.   Bazen varış, bazen kaçış, bazen kurtuluştur hicret.  Sizi güzellik yolundan alıkoyan her ortamdan hicret ediniz.   Güzel eşsiz din; İslam bir ışıktır koca ömre ve Memleket kaygısından uzaklaşınız keza memleketin neresi diye sordular; Memleketi yoktur insanoğlunun ki asıl memleketi bedenidir! Beden neredeyse memleket oradadır. Bedeninizi ruhunuzu kötülüklerden en güzel muhafaza ettiğiniz yerdir memleket…  
Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2017 - Pazartesi

Hicret

Bir yerden başka bir yere göçtü hicret. Hepimizin ilk aklına gelen Peygamber efendimizin hicretidir. Hicret, hiçbir zaman kaçış değildir, firar değildir. Hicret bence özgürlüktür.

 

İslam`ın yayılmasında Müslümanlığın kaderine bir nefestir hicret. Hz. Peygambere “Hicret nedir?” diye sorulunca:

–Kötülüğü terk etmendir,  buyuruyor. (K. Sitte: 16/146)

 

Kötülükten güzelliklere varıştır hicret.  ‘’Tarihte  622`nin  Mekke`den Medine`ye kadar imzasıdır hicret.’’   

 

Haramdan helale, cehaletten ilme,  hurafeden hakikate, batıldan hakka  yönelmektir hicret.

 

Bazen varış, bazen kaçış, bazen kurtuluştur hicret.  Sizi güzellik yolundan alıkoyan her ortamdan hicret ediniz.

 

Güzel eşsiz din; İslam bir ışıktır koca ömre ve Memleket kaygısından uzaklaşınız keza memleketin neresi diye sordular;

Memleketi yoktur insanoğlunun ki asıl memleketi bedenidir! Beden neredeyse memleket oradadır. Bedeninizi ruhunuzu kötülüklerden en güzel muhafaza ettiğiniz yerdir memleket…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.