Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

Adam

  Evet bir çok “adam”dan daha adam olduğum birçok konu olmuştur kadın olarak. Zaten ''adamlık'' kelimesinin anlamının cinsiyeti yoktur. Çünkü adamlık insana yakışan tutum ve davranış, insan olabilme durumudur.   Adam gibi adam, Adamın dibi, Adamsın,   gibi yakıştırmalar erkeklere bahşedilmiş bir tavır değildir. Zaten adamlık lütuftur Allah herkese nasip etmez. Sadece toplum olarak erkeklere bu kelimeyi daha çok yakıştırmamızın gayesi daha çok erkeksi bir tavır yada erkeklerin gücüne ithaf edilişidir. Adam adamdır; yalana, dolana, sahteciliğe, adaletsizliğe, başvurmaz, hak yolundan sapmaz, en önemlisi de dansöz gibi kıvırmaz. Sözgelimi erkeklerin de dansöz gibi kıvırma yetisi olmadığından erkeklerin üzerine daha çok yakışır “adam”lık.    Cinsiyetten öte şahsiyet meselesidir vesselam.  Çok ağır bir hırkadır adamlık; her erkeğin omzunda durmazken her kadına da nasip olmaz...
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2018 - Çarşamba

Adam

 

Evet bir çok “adam”dan daha adam olduğum birçok konu olmuştur kadın olarak. Zaten ''adamlık'' kelimesinin anlamının cinsiyeti yoktur. Çünkü adamlık insana yakışan tutum ve davranış, insan olabilme durumudur.

 

Adam gibi adam,

Adamın dibi,

Adamsın,

 

gibi yakıştırmalar erkeklere bahşedilmiş bir tavır değildir. Zaten adamlık lütuftur Allah herkese nasip etmez. Sadece toplum olarak erkeklere bu kelimeyi daha çok yakıştırmamızın gayesi daha çok erkeksi bir tavır yada erkeklerin gücüne ithaf edilişidir. Adam adamdır; yalana, dolana, sahteciliğe, adaletsizliğe, başvurmaz, hak yolundan sapmaz, en önemlisi de dansöz gibi kıvırmaz. Sözgelimi erkeklerin de dansöz gibi kıvırma yetisi olmadığından erkeklerin üzerine daha çok yakışır “adam”lık. 

 

Cinsiyetten öte şahsiyet meselesidir vesselam.  Çok ağır bir hırkadır adamlık; her erkeğin omzunda durmazken her kadına da nasip olmaz...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.