Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
İmran Ünal Er
Köşe Yazarı
İmran Ünal Er
 

21. GÜN

Sanırım bu kuralı duymamış olamazsınız. 21 gün kuralı beynimizin sindirim sürecidir adeta.  Aslında şöyle ki; beyin 20 gün tekerrür eden olayları sindiriyor. Ve 21. gün kabul ediyor dayatılanları. İşin daha tıbbi boyutuna inersek aslında ilaçlarda da 21 gün kuralı hedef alınıyor. Zihnimiz ve kaslarımız tekrar edilen bir şeyi otomatik pilota bağlıyor. Verilen ilaç size sizin rahatsız olmadığınızı öğretiyor, kabul ettiriyor. Kendi kendimizi tedavi ediyoruz aslında istisnalar hariç!     Buna verilebilecek en güzel örnek 60’lı yıllarda Amerika’da 500’e yakın kanserli hastanın üzerinde kullanılmış ve bu hastaların 40’ı yurt dışından getirilen ciddi etkili  bu yeni ilaca inanarak iyileşmişlerdir.  İlgili testlerden sonra ‘’size sadece şekerli su’’ verdik dendiğinde sadece 10’u bu gerçeğe inanmıştır. Bu etkisiz ilaçlara ‘’plasebo’’ adı verilmektedir. İyileşmeye inanmaya yarayan tatlı yalan oyuncağının ta kendisidir plasebo. Hastaneye tekerlekli sandalyeyle gelen, yürüyemeyen, ağlayan ve nefes darlığı çeken bir başka hastaya herhangi bir teşhis koyulamayınca ilgili sağlık memuru “Sorununuzu bulduk, bu ilaçla herşey düzelecek” deyip seruma sadece c vitamini enjekte etmiştir. Hasta yarım saat sonra ilaç işe yaradı der ayağa kalkıp yürüyerek hastaneyi terk eder.    Bütün sorunumuz inandıklarımızdan ibaret aslında bu hayatta. Beynimize inandırdıklarımızın esiri oluyoruz. Tüm ilaçlar beynin odağını iyileşmeye odaklıyor veeeee güzel beynimiz bizleri tedavi ediyor. Ya da en kötü alışkanlıklarımızdan bizi kurtarıyor. Bir şeyleri hayatınıza katmanın ya da çıkarmanın en güzel yoludur 21. gün. Örneğin her sabah 10 dakika kitap okuyacağım deyip,  20 gün istikrar sağlandığı taktirde 21. gün beyin bunu ihtiyaç haline getiriyor. Ya da sigarayı bırakacağım deyip 20 gün içmezseniz 21. Gün  artık beyin sigaraya olan arzuyu reddediyor.   Allah’ın bizi kusursuz yarattığına eminiz. Ve kanıtları da hayran olunmayacak gibi değil. Hiçbir psikoloğun size veremeyeceği tedavidir uyku. Allah’ın kusursuz sistemi uyku anında beyinde biriken pislikleri adeta temizliyor ve uyanana kadar psikolojik tedavi yapıyor. Sen uyurken gizli bir el beyninde çalışıyor. O yüzdendir morel bozukken vücudun uykuya ihtiyaç duyması.   21 gün üzerine diyecek çok şey var. Cımbızlayarak en sade şekilde aktarmaya çalıştım.  “En iyi doktor kendisidir insanın” lafı boş ve boşa değildir…    Neye inanırsan onun kölesi olursun!  İyi şeyleri kafana takarsan iyi şeyler, kötü şeyleri kafana takarsan kötü şeylerin olur, ‘’çünkü beyin buna programlı’’ Kafaya taktığınız şeylere dikkat edin!  Çünkü farkında olmadan yaşam tarzınıza dönüşür…  
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2017 - Çarşamba

21. GÜN

Sanırım bu kuralı duymamış olamazsınız. 21 gün kuralı beynimizin sindirim sürecidir adeta.  Aslında şöyle ki; beyin 20 gün tekerrür eden olayları sindiriyor. Ve 21. gün kabul ediyor dayatılanları. İşin daha tıbbi boyutuna inersek aslında ilaçlarda da 21 gün kuralı hedef alınıyor. Zihnimiz ve kaslarımız tekrar edilen bir şeyi otomatik pilota bağlıyor. Verilen ilaç size sizin rahatsız olmadığınızı öğretiyor, kabul ettiriyor. Kendi kendimizi tedavi ediyoruz aslında istisnalar hariç!  

 

Buna verilebilecek en güzel örnek 60’lı yıllarda Amerika’da 500’e yakın kanserli hastanın üzerinde kullanılmış ve bu hastaların 40’ı yurt dışından getirilen ciddi etkili  bu yeni ilaca inanarak iyileşmişlerdir.  İlgili testlerden sonra ‘’size sadece şekerli su’’ verdik dendiğinde sadece 10’u bu gerçeğe inanmıştır. Bu etkisiz ilaçlara ‘’plasebo’’ adı verilmektedir. İyileşmeye inanmaya yarayan tatlı yalan oyuncağının ta kendisidir plasebo. Hastaneye tekerlekli sandalyeyle gelen, yürüyemeyen, ağlayan ve nefes darlığı çeken bir başka hastaya herhangi bir teşhis koyulamayınca ilgili sağlık memuru “Sorununuzu bulduk, bu ilaçla herşey düzelecek” deyip seruma sadece c vitamini enjekte etmiştir. Hasta yarım saat sonra ilaç işe yaradı der ayağa kalkıp yürüyerek hastaneyi terk eder. 

 

Bütün sorunumuz inandıklarımızdan ibaret aslında bu hayatta. Beynimize inandırdıklarımızın esiri oluyoruz. Tüm ilaçlar beynin odağını iyileşmeye odaklıyor veeeee güzel beynimiz bizleri tedavi ediyor. Ya da en kötü alışkanlıklarımızdan bizi kurtarıyor. Bir şeyleri hayatınıza katmanın ya da çıkarmanın en güzel yoludur 21. gün. Örneğin her sabah 10 dakika kitap okuyacağım deyip,  20 gün istikrar sağlandığı taktirde 21. gün beyin bunu ihtiyaç haline getiriyor. Ya da sigarayı bırakacağım deyip 20 gün içmezseniz 21. Gün  artık beyin sigaraya olan arzuyu reddediyor.

 

Allah’ın bizi kusursuz yarattığına eminiz. Ve kanıtları da hayran olunmayacak gibi değil. Hiçbir psikoloğun size veremeyeceği tedavidir uyku. Allah’ın kusursuz sistemi uyku anında beyinde biriken pislikleri adeta temizliyor ve uyanana kadar psikolojik tedavi yapıyor. Sen uyurken gizli bir el beyninde çalışıyor. O yüzdendir morel bozukken vücudun uykuya ihtiyaç duyması.

 

21 gün üzerine diyecek çok şey var. Cımbızlayarak en sade şekilde aktarmaya çalıştım.  “En iyi doktor kendisidir insanın” lafı boş ve boşa değildir…

 

 Neye inanırsan onun kölesi olursun!

 İyi şeyleri kafana takarsan iyi şeyler, kötü şeyleri kafana takarsan kötü şeylerin olur,

‘’çünkü beyin buna programlı’’

Kafaya taktığınız şeylere dikkat edin!  Çünkü farkında olmadan yaşam tarzınıza dönüşür…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.