Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Neslihan Atmaca
Köşe Yazarı
Neslihan Atmaca
 

Hiçbir Şey Olmamış Gibi Davranmak

     Hiçbir Şey Olmamış Gibi Davranmak   Hiçbir şey olmamış gibi davranmak, yaşanılan olumsuz “an”ı kurtarmak için en iyi yöntem olarak karşımıza çıkmaya başladı. “İnsan bazen balık hafızalı olmak istiyor be hocam!” cümlesini şuan duyar gibiyim.   Bu balık hafıza, başarısızlık, iflas, aldatma, yani her anlamda kayıp hissi veren duygular karşısında sahip olmak istediğimiz bir durumdur. Böylesi duygular bizi, değersiz, yetersiz ve endişe içine götürür. İşte tam da bu noktada “hiçbir şey yokmuş gibi” davranma savunması işin içine girer. Normale ancak bu şekilde kolaylıkla döneceğimize inanırız. Fakat, bilincimiz bu durumu sandığımız gibi kolay karşılamaz. Dışarıdan bizi görenler, “onca şeye rağmen hala nasıl böyle davranabiliyor?”yorumunu sık yaparlar. Oysa, bilinçaltında başlayan savaştan kimsenin haberi yoktur. İnsan kaynaklı travmalar sonucu sık duyduğumuz stres bozukluğu hayat kalitemizi olumsuz etkileyeme başlamıştır bile. Son zamanlarda özellikle adatılma durumlarında çok sık kullanılan yok sayma olarak ifade ettiğimiz savunma mekanizması kişi için tam da bu noktada can kurtaran işlevi görür. Aslında buradaki durumu yaşaman kişinin niyeti olayın gerçekleşmediği andaki gibi hmek değildir. Buradaki gerçek, tamamen “acıdan kaçma ve acıyı yok sayma” çabasıdır. Bilinçaltının buna benzer duygusal acılarla başa çıkması kolay değildir. En zor olan şey kişinin kendisini hiçbir şey yokmuş duygusuna inandırmak istemesidir. Her ne kadar çevremizi buna inandırmaya çalışsak da gerçek olan şey kendimize bunu ispatlamaya çalışırken verdiğimiz zarardır.   İflas eden insanlar için bu durumu kabullenmek kat kat daha zordur. Ortada bir kaçış olduğu çok açık… Bazen kendimizden bazen insanlardan bir kaçıştır bu. Başkalarının ne düşündüğü bizi ilgilendirdiği sürece de bu kaçış her zaman devam edecektir.   Htiğimiz şeyle yüzleşmek ve akışa bırakmak en iyisidir arkadaşlar. Deveyi gütmeye meyilli isek diyarı sakinleştirmek zorundayız. Gidemediğimiz tek yer kendimizdir. O zaman her şey bizim zihnimizde başlar ve biter.   Hiçbir şey yokmuş gibi davranan ayrı bir kesim için de “tuzları kuru” ifadesi kullanılır. Herkesin sınavı ayrı konulardan olduğu için bu dönem tuzları kuru insanların da içsel olarak çok fazla duygu ile savaştıklarına emin olun. Hatta böyle kişilerin özeline girdiğiniz de kendinizi şanslı hissedersiniz.   Hiçbir şey yok değildir. Her şey olduğu gibi... Değişen tek şey bizim bakış acımız olsun. Çünkü bize iyi gelen tek şey budur.        
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2022 - Perşembe

Hiçbir Şey Olmamış Gibi Davranmak

 

 

 Hiçbir Şey Olmamış Gibi Davranmak

 

Hiçbir şey olmamış gibi davranmak, yaşanılan olumsuz “an”ı kurtarmak için en iyi yöntem olarak karşımıza çıkmaya başladı. “İnsan bazen balık hafızalı olmak istiyor be hocam!” cümlesini şuan duyar gibiyim.

 

Bu balık hafıza, başarısızlık, iflas, aldatma, yani her anlamda kayıp hissi veren duygular karşısında sahip olmak istediğimiz bir durumdur. Böylesi duygular bizi, değersiz, yetersiz ve endişe içine götürür. İşte tam da bu noktada “hiçbir şey yokmuş gibi” davranma savunması işin içine girer. Normale ancak bu şekilde kolaylıkla döneceğimize inanırız. Fakat, bilincimiz bu durumu sandığımız gibi kolay karşılamaz. Dışarıdan bizi görenler, “onca şeye rağmen hala nasıl böyle davranabiliyor?”yorumunu sık yaparlar. Oysa, bilinçaltında başlayan savaştan kimsenin haberi yoktur. İnsan kaynaklı travmalar sonucu sık duyduğumuz stres bozukluğu hayat kalitemizi olumsuz etkileyeme başlamıştır bile. Son zamanlarda özellikle adatılma durumlarında çok sık kullanılan yok sayma olarak ifade ettiğimiz savunma mekanizması kişi için tam da bu noktada can kurtaran işlevi görür. Aslında buradaki durumu yaşaman kişinin niyeti olayın gerçekleşmediği andaki gibi hmek değildir. Buradaki gerçek, tamamen “acıdan kaçma ve acıyı yok sayma” çabasıdır. Bilinçaltının buna benzer duygusal acılarla başa çıkması kolay değildir. En zor olan şey kişinin kendisini hiçbir şey yokmuş duygusuna inandırmak istemesidir. Her ne kadar çevremizi buna inandırmaya çalışsak da gerçek olan şey kendimize bunu ispatlamaya çalışırken verdiğimiz zarardır.

 

İflas eden insanlar için bu durumu kabullenmek kat kat daha zordur. Ortada bir kaçış olduğu çok açık… Bazen kendimizden bazen insanlardan bir kaçıştır bu. Başkalarının ne düşündüğü bizi ilgilendirdiği sürece de bu kaçış her zaman devam edecektir.

 

Htiğimiz şeyle yüzleşmek ve akışa bırakmak en iyisidir arkadaşlar. Deveyi gütmeye meyilli isek diyarı sakinleştirmek zorundayız. Gidemediğimiz tek yer kendimizdir. O zaman her şey bizim zihnimizde başlar ve biter.

 

Hiçbir şey yokmuş gibi davranan ayrı bir kesim için de “tuzları kuru” ifadesi kullanılır. Herkesin sınavı ayrı konulardan olduğu için bu dönem tuzları kuru insanların da içsel olarak çok fazla duygu ile savaştıklarına emin olun. Hatta böyle kişilerin özeline girdiğiniz de kendinizi şanslı hissedersiniz.

 

Hiçbir şey yok değildir. Her şey olduğu gibi... Değişen tek şey bizim bakış acımız olsun. Çünkü bize iyi gelen tek şey budur.

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.