Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Neslihan Atmaca
Köşe Yazarı
Neslihan Atmaca
 

Bilinç Altına Söz Geçir

    Bilinç Altına Söz Geçir Bilinçaltımız kişiliğimizin farkında olmadığımız, kontrolümüz dışındaki parçasını oluşturmaktadır. Hani hep derler ya buzdağının görünmeyen kısmıdır diye. Bilinç, ise kişiliğimizin farkında olduğumuz parçasıdır, yani “ben” dediğimiz zaman kastettiğimiz kişilik bölümüdür. Bilinç , şu anda farkında olduğumuz her şeyi anlatı bize.. Bilincimiz olayları analiz eder, mantık dediğimiz o süzgeçten geçirir. Bilinçaltımız ise geniş bir bilgi bankasıdır.. Bir bilgisayarın hard diskine benzetilir. Bilinçaltı, değerlerimizi, inançlarımızı, kalıplarımız depolar, beden fonksiyonlarımızı kontrol eder, tüm yaşantımızdaki yaşadıklarımızı, acılarımızı, mutluluklarımızı, duygularımızı saklar. İnançlarımız bilinçaltında şekillenir. Davranışlarımız, tepkilerimiz orada biçimlenir… Bir olay karşısındaki duygusal tepkimiz bilinçaltımızda birikmiş bilgilerin eseridir. Gelecekle ilgili kaygılarımızda buradan filizlenir.Bilincimiz bilinçaltında birikenleri yargılar, eleştirir, kabul eder veya etmez, bilinç işine yaramadığına inandığı bilgileri bilinçaltına geri gönderir. Bilinçaltımızın arşivinde birikmiş bütün eski ve zararlı kalıplar,duygular, düşünceler, inançlar aynı bilgisayarımızdaki virüsler gibidir ve sürekli hata yapmamıza neden olur. Bazı olumlama ve duygusal çözümleme yöntemleri(EFT gibi) aynı anti virüs programı gibi işlev görebilir. Bu yöntemler bilinçaltımıza belirli pozitif önerme cümleleri yükler. Bu anahtar cümleler “Özür dilerim, teşekkür ederim ,kendimi affediyorum.” Gibi cümlelerdir. Bu cümlelerin çok özel bir anlamı vardır. Arınmak istediğimiz negatifliklere odaklanarak “özür dilerim, beni affet, seni affediyorum” cümlelerini söylediğimizde öncelikle bizi rahatsız eden durumun sorumluluğunu kabul ediyoruz.Bilinçaltımızdaki eski bir kaydın karşımıza çıkardığı bu itici ve rahatsız edici durumu temizlemeyi hedefliyoruz. Biz “ özür dilerim, beni affet, seni affediyorum dediğimiz zaman, nötr ve saf halde olan ve sonrasında bozulan zihnimize pozitif sevgimizi yüklüyoruz. Böylece hem bilinçli zihnimiz hem de bilinçaltı zihnimizde bir nevi arınma gerçekleşmeye başlıyor. Yüklenen bu pozitif önerme cümleleri daha iyi bir yaşam yaratmamıza destek verdiği için daha iyi hmemizi sağlamaya başlar. Bunu bir oyun tekniği gibi düşünebiliriz. Eğer sizlerde hayatınıza olumlu önerme katmak istiyorsanız önce htiğiniz negatif duyguların altındaki, gerçek nedeni bulmaya çalışın ve yazın. Hangi olay bana yetersizlik htirdi? Değersiz hmeme neden olan neydi? Sevgisiz kaldığımı hiç htim mi? Güvensiz duygum nerede başladı? Şimdi bu cümlere verdiğiniz samimi cevaplardan sonra kabul edişe geçerek his yüklemelerimizi bir dahaki yazımızda gerçekleştirelim. Önce kendimize dürüst olmalıyız. Kabule geçerek, yaptığımız olumlamalar 21 boyunca bizi duygusal olarak rahatlatmayı başaracaktır.  
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2022 - Cuma

Bilinç Altına Söz Geçir

 

 

Bilinç Altına Söz Geçir

Bilinçaltımız kişiliğimizin farkında olmadığımız, kontrolümüz dışındaki parçasını oluşturmaktadır. Hani hep derler ya buzdağının görünmeyen kısmıdır diye. Bilinç, ise kişiliğimizin farkında olduğumuz parçasıdır, yani “ben” dediğimiz zaman kastettiğimiz kişilik bölümüdür.

Bilinç , şu anda farkında olduğumuz her şeyi anlatı bize..

Bilincimiz olayları analiz eder, mantık dediğimiz o süzgeçten geçirir.

Bilinçaltımız ise geniş bir bilgi bankasıdır.. Bir bilgisayarın hard diskine benzetilir. Bilinçaltı,

değerlerimizi, inançlarımızı, kalıplarımız depolar, beden fonksiyonlarımızı kontrol eder, tüm

yaşantımızdaki yaşadıklarımızı, acılarımızı, mutluluklarımızı, duygularımızı saklar.

İnançlarımız bilinçaltında şekillenir. Davranışlarımız, tepkilerimiz orada biçimlenir…

Bir olay karşısındaki duygusal tepkimiz bilinçaltımızda birikmiş bilgilerin eseridir. Gelecekle ilgili kaygılarımızda buradan filizlenir.Bilincimiz bilinçaltında birikenleri yargılar, eleştirir, kabul eder veya etmez, bilinç işine yaramadığına inandığı bilgileri bilinçaltına geri gönderir.

Bilinçaltımızın arşivinde birikmiş bütün eski ve zararlı kalıplar,duygular, düşünceler, inançlar

aynı bilgisayarımızdaki virüsler gibidir ve sürekli hata yapmamıza neden olur.

Bazı olumlama ve duygusal çözümleme yöntemleri(EFT gibi) aynı anti virüs programı gibi işlev görebilir.

Bu yöntemler bilinçaltımıza belirli pozitif önerme cümleleri yükler.

Bu anahtar cümleler “Özür dilerim, teşekkür ederim ,kendimi affediyorum.” Gibi cümlelerdir. Bu cümlelerin çok özel bir anlamı vardır. Arınmak istediğimiz negatifliklere

odaklanarak “özür dilerim, beni affet, seni affediyorum” cümlelerini söylediğimizde öncelikle

bizi rahatsız eden durumun sorumluluğunu kabul ediyoruz.Bilinçaltımızdaki eski bir kaydın karşımıza çıkardığı bu itici ve rahatsız edici durumu temizlemeyi hedefliyoruz.

Biz “ özür dilerim, beni affet, seni affediyorum dediğimiz zaman, nötr ve saf halde olan ve sonrasında bozulan zihnimize pozitif sevgimizi yüklüyoruz.

Böylece hem bilinçli zihnimiz hem de bilinçaltı zihnimizde bir nevi arınma gerçekleşmeye başlıyor.

Yüklenen bu pozitif önerme cümleleri daha iyi bir yaşam yaratmamıza destek verdiği için daha iyi hmemizi sağlamaya başlar.

Bunu bir oyun tekniği gibi düşünebiliriz.

Eğer sizlerde hayatınıza olumlu önerme katmak istiyorsanız önce htiğiniz negatif duyguların altındaki, gerçek nedeni bulmaya çalışın ve yazın.

Hangi olay bana yetersizlik htirdi?

Değersiz hmeme neden olan neydi?

Sevgisiz kaldığımı hiç htim mi?

Güvensiz duygum nerede başladı?

Şimdi bu cümlere verdiğiniz samimi cevaplardan sonra kabul edişe geçerek his yüklemelerimizi bir dahaki yazımızda gerçekleştirelim.

Önce kendimize dürüst olmalıyız. Kabule geçerek, yaptığımız olumlamalar 21 boyunca bizi duygusal olarak rahatlatmayı başaracaktır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.