Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Coşkun Sağlamdin
Köşe Yazarı
Coşkun Sağlamdin
 

Ürgüp Balon festivali fiyasko ile başladı

Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl sözde üçüncüsü düzenlenen Ürgüp Balon Festivali gerçekçi olmak gerekirse aslında fiyasko ile başladı. Neden diyecek olursanız Ürgüp’te düzenlenen festivalin adı Balon Festivali olmaktan daha çok konser festivali olabilirdi. Ama Ürgüp’te balon festivali olmuyor arkadaş. Balon festivali dediğimiz şey Temmuz ayı içerisinde Göreme’de Pasha Balloons tarafından düzenlenen balon festivali gibi olur. Çünkü o festivali 25 ülkeden figürlü balonların katılımı ile gökyüzünde adeta görsel şölen yaşandı. Yoksa sen sadece normal sıcak hava balonları ile ben festival yapıyorum diyorsan o festival her sabah gündoğumu ile birlikte Göreme’de zaten yaşanıyor. Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen balon festivali neden fiyasko diyorum. Çünkü birincisi Ürgüp ilçesinde sıcak hava balonları havalanmıyor. Mesela bugün ilk gün uçuşları Göreme beldesinden yapıldı. Festivalin adı Ürgüp Balon Festivali ama balonların uçuş alanı Göreme. Şimdi siz buna Ürgüp Balon festivali diyebilir misiniz? Dünyanın çeşitli ülkelerinde balon festivalleri yapılıyor. Bakın o balon festivallerine nasıl oluyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan balon festivalleri de onlarca figürlü balonların katılımı ile oluyor ve adına balo festivali deniyor. O zaman bir başka şehirde kendi adına balon festivali yapsın. Ama balonlar Göreme’den havalansın. Ve sonra çıkıp adına balon festivali desin. Olacak şey mi? Bizim en büyük sorunumuz her şeyi ben bilirim, ben yaparım. Biz o moddan kurtulduğumuz zaman işte o zaman başarılı oluruz. Nasıl ki kaldırım ve yolları belediyeler yapıyorsa balon festivaline balon firmaları yapsın. Yani işin özü. Ürgüp’te adına Balon Festivali koyuyorsan Ürgüp’te gökyüzü figürlü balonlarla rengarenk olmalı. Adını balon festivali koyuyorsan balonlar Göreme’den değil Ürgüp’ten kalkmalı. Bence Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk adını koymuş olduğu Ürgüp Balon Festivalinin adını biran önce değişmeli. Çünkü her şey yerinde güzeldir. Bir sonraki yazım olacak olan  “AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz’e kimler zarar veriyor” başlıklı köşe yazımda görüşmek dileğiyle kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 05 Ağustos 2022 - Cuma

Ürgüp Balon festivali fiyasko ile başladı

Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl sözde üçüncüsü düzenlenen Ürgüp Balon Festivali gerçekçi olmak gerekirse aslında fiyasko ile başladı. Neden diyecek olursanız Ürgüp’te düzenlenen festivalin adı Balon Festivali olmaktan daha çok konser festivali olabilirdi. Ama Ürgüp’te balon festivali olmuyor arkadaş.

Balon festivali dediğimiz şey Temmuz ayı içerisinde Göreme’de Pasha Balloons tarafından düzenlenen balon festivali gibi olur. Çünkü o festivali 25 ülkeden figürlü balonların katılımı ile gökyüzünde adeta görsel şölen yaşandı. Yoksa sen sadece normal sıcak hava balonları ile ben festival yapıyorum diyorsan o festival her sabah gündoğumu ile birlikte Göreme’de zaten yaşanıyor.

Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen balon festivali neden fiyasko diyorum. Çünkü birincisi Ürgüp ilçesinde sıcak hava balonları havalanmıyor. Mesela bugün ilk gün uçuşları Göreme beldesinden yapıldı. Festivalin adı Ürgüp Balon Festivali ama balonların uçuş alanı Göreme. Şimdi siz buna Ürgüp Balon festivali diyebilir misiniz?

Dünyanın çeşitli ülkelerinde balon festivalleri yapılıyor. Bakın o balon festivallerine nasıl oluyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan balon festivalleri de onlarca figürlü balonların katılımı ile oluyor ve adına balo festivali deniyor.

O zaman bir başka şehirde kendi adına balon festivali yapsın. Ama balonlar Göreme’den havalansın. Ve sonra çıkıp adına balon festivali desin. Olacak şey mi?

Bizim en büyük sorunumuz her şeyi ben bilirim, ben yaparım. Biz o moddan kurtulduğumuz zaman işte o zaman başarılı oluruz. Nasıl ki kaldırım ve yolları belediyeler yapıyorsa balon festivaline balon firmaları yapsın.

Yani işin özü. Ürgüp’te adına Balon Festivali koyuyorsan Ürgüp’te gökyüzü figürlü balonlarla rengarenk olmalı. Adını balon festivali koyuyorsan balonlar Göreme’den değil Ürgüp’ten kalkmalı. Bence Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk adını koymuş olduğu Ürgüp Balon Festivalinin adını biran önce değişmeli. Çünkü her şey yerinde güzeldir.

Bir sonraki yazım olacak olan  “AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz’e kimler zarar veriyor” başlıklı köşe yazımda görüşmek dileğiyle kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.