Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Coşkun Sağlamdin
Köşe Yazarı
Coşkun Sağlamdin
 

Son Günlerin Muamma Kurumu: Kapadokya Alan Başkanlığı

Bugün ki köşe yazımda sizlere Kapadokya Alan Başkanlığı’ndan bahsetmek istiyorum.   Malumunuz üzere kurulduğu günden itibaren Kapadokya’da şöyle şunu yaptık bölgeyi böyle güzelleştirdik ve başarılı işlere imza attık diye herhangi bir çalışması olmayan Kapadokya Alan Başkanlığı’nda gündem Alan Başkanı kim olacak?   Nevşehir’de ve bölgede birçok kişi bu kişiyi merak ederken Kapadokya Alan Başkanlığı için komisyon başkanı olan ve aynı zamanda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı olan Birol İnceciköz, Alan Başkanı olmak için alttan alta çalışıyor duyumlar her geçen gün artıyor.   Hatırlanacağı üzere Nevşehir Valisi Kapadokya Alan Başkanlığı görevinde bile bulunurken Hatay Valiliğini ziyaret eden İnceciköz kendisini Kapadokya Alan Başkanı olarak Hatay Valiliği sosyal medya hesaplarından paylaştırmıştı. Hal böyle olunca Kapadokya bölgesi ne yazık ki bölgeyi tanımayan ve sadece ve sadece aydan aya bölgeye gelen kişiler tarafından yönetilmeye mahkum edildi.   Tabi şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Hatırlarsanız dönemin İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’da özellikle Birol İnceciköz ve Alan Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Yunus Başar hakkında çeşitli iddiaları ortaya atmış ama ne yazık ki iddialara da bir türlü cevap verilememişti. Sözüm ona şayet Kapadokya Alan Başkanlığı görevine Ankara’dan dayatmayla Birol İnceciköz atanırsa bölge kaybeder. Kapadokya Bölgesinin kaybettiği gibi bu atanma olayı hali hazırda bazı uygulamaları ile tepki alan Kapadokya Alan Başkanlığı önümüzde ki yıl yapılacak olan seçimde AK Parti’ye kaybettirir.   Yine tabi duyumlarımıza göre Genel Müdür Yardımcısı Birol İnceciköz, Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasının ardından kendi bazı yakınlarını da burada göreve başlattığı iddiaları da dilden dile dolaşmaya devam ediyor. Şayet Birol İnceciköz, Kapadokya Alan Başkanlığı görevine getirilirse daha kimler işe alınır alınmaz bunları zaman gösterir diye düşünmek istiyorum.   Kapadokya Alan Başkanlığı bölgemizi güzelleştirmek ve tarihi yapıları korumak için kurulurken bugüne bakıyorsunuz Kapadokya Alan Başkanlığı’nda görevli bazı isimler burunlarında kıl aldırmıyor. Kapadokya bölgesini yeniden keşfediyorlarmış gibi izlenim verenlere sözüm Kapadokya’yı yeniden keşfetmeye gerek yok bilen zaten biliyor demeden geçemeyeceğim.   Kapadokya Alan Başkanlığı yeni projeler üretmek yerine de hali hazırda olan festivallere sahip çıkması şaşırtmıyor değil. Kapadokya Alan Başkanlığı’nda çalışanlar her şeyi biz biliriz modunda oldukları için bölgeye yeni festivaller kazandırmak yerine olanı sahiplenmesi ve sanki kendileri proje kahramanıymış gibi tribünlere oynama çalışmaları da dikkatlerden kaçmıyor.   Kapadokya Alan Başkanı yakın zamanda kim olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 29 Temmuz 2022 - Cuma

Son Günlerin Muamma Kurumu: Kapadokya Alan Başkanlığı

Bugün ki köşe yazımda sizlere Kapadokya Alan Başkanlığı’ndan bahsetmek istiyorum.

 

Malumunuz üzere kurulduğu günden itibaren Kapadokya’da şöyle şunu yaptık bölgeyi böyle güzelleştirdik ve başarılı işlere imza attık diye herhangi bir çalışması olmayan Kapadokya Alan Başkanlığı’nda gündem Alan Başkanı kim olacak?

 

Nevşehir’de ve bölgede birçok kişi bu kişiyi merak ederken Kapadokya Alan Başkanlığı için komisyon başkanı olan ve aynı zamanda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı olan Birol İnceciköz, Alan Başkanı olmak için alttan alta çalışıyor duyumlar her geçen gün artıyor.

 

Hatırlanacağı üzere Nevşehir Valisi Kapadokya Alan Başkanlığı görevinde bile bulunurken Hatay Valiliğini ziyaret eden İnceciköz kendisini Kapadokya Alan Başkanı olarak Hatay Valiliği sosyal medya hesaplarından paylaştırmıştı. Hal böyle olunca Kapadokya bölgesi ne yazık ki bölgeyi tanımayan ve sadece ve sadece aydan aya bölgeye gelen kişiler tarafından yönetilmeye mahkum edildi.

 

Tabi şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Hatırlarsanız dönemin İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’da özellikle Birol İnceciköz ve Alan Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Yunus Başar hakkında çeşitli iddiaları ortaya atmış ama ne yazık ki iddialara da bir türlü cevap verilememişti. Sözüm ona şayet Kapadokya Alan Başkanlığı görevine Ankara’dan dayatmayla Birol İnceciköz atanırsa bölge kaybeder. Kapadokya Bölgesinin kaybettiği gibi bu atanma olayı hali hazırda bazı uygulamaları ile tepki alan Kapadokya Alan Başkanlığı önümüzde ki yıl yapılacak olan seçimde AK Parti’ye kaybettirir.

 

Yine tabi duyumlarımıza göre Genel Müdür Yardımcısı Birol İnceciköz, Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasının ardından kendi bazı yakınlarını da burada göreve başlattığı iddiaları da dilden dile dolaşmaya devam ediyor. Şayet Birol İnceciköz, Kapadokya Alan Başkanlığı görevine getirilirse daha kimler işe alınır alınmaz bunları zaman gösterir diye düşünmek istiyorum.

 

Kapadokya Alan Başkanlığı bölgemizi güzelleştirmek ve tarihi yapıları korumak için kurulurken bugüne bakıyorsunuz Kapadokya Alan Başkanlığı’nda görevli bazı isimler burunlarında kıl aldırmıyor. Kapadokya bölgesini yeniden keşfediyorlarmış gibi izlenim verenlere sözüm Kapadokya’yı yeniden keşfetmeye gerek yok bilen zaten biliyor demeden geçemeyeceğim.

 

Kapadokya Alan Başkanlığı yeni projeler üretmek yerine de hali hazırda olan festivallere sahip çıkması şaşırtmıyor değil. Kapadokya Alan Başkanlığı’nda çalışanlar her şeyi biz biliriz modunda oldukları için bölgeye yeni festivaller kazandırmak yerine olanı sahiplenmesi ve sanki kendileri proje kahramanıymış gibi tribünlere oynama çalışmaları da dikkatlerden kaçmıyor.

 

Kapadokya Alan Başkanı yakın zamanda kim olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.