Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Coşkun Sağlamdin
Köşe Yazarı
Coşkun Sağlamdin
 

Kapadokya'yı bekleyen tehlikenin farkında mısınız?

Bilmem farkında mısınız Kapadokya’mız büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Nitekim Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde her geçen gün karavan ile tatil artarak devam ediyor. Nitekim dünyanın gelişmiş ülkelerinde karavan turizmlerine yönelik bir karavan parkı var ve karavanla tatil yapmak isteyenler bu karavan parkının dışında kalamıyor. Kalmaya kalktığı zaman ise o ülkenin güvenlik güçleri karavanın burada duramayacağını karavan parkında kalabileceği uyarısında bulunuyor. Neden tehlikeli diyenleriniz olabilir. Sebebi aslında çok basit. Çünkü karavan ile bölgemize tatil için gelen yerli ve yabancı turistler karavan ile rastgele park yaptıkları için o bölgenin güvenli mi güvenli değil mi bilgisine sahip olmuyorlar. Aslında karavan turizmini güvenli bir şekilde bölge olarak geliştirmemiz çok basit. Kapadokya Alan Başkanlığı bölgede olan herşeyin hâkimi benim diye dursun ama karavan parkları için sadece izlemek ile kalıyor. Halbuki yapılacak olan çok basit. Kapadokya bölgesinde bir nokta belirlenir. Ve bu belirlenen bölge sadece karavan ile tatile gelen yerli ve yabancı misafirler için ayrılmış yer olur. Belki bilmiyorlar diye bir kez daha söylemeden geçemeyeceğim. Buranın adını da Karavan Park koyarsınız ve karavanlar bu belirlenen yerin dışında geceleyemez.  Böylelikle Kapadokya bölgesine karavanlar ile tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin hem can güvenliği hem de mal güvenliği sağlanmış olur. Yoksa bilmem hatırlıyor musunuz Göreme’de Japon bir turistin öldürülmesi sonrasında Kapadokya’yı ziyarete gelen Japonlar bölgemize gelmeyi bırakmışlardı. İşte o yüzden yetkililer böyle bir çözüm bulmaz bu konuyu kulak ardı ederlerse tehlikenin farkında mısınız?   Unutmayın başka Kapadokya yok. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 03 Ağustos 2022 - Çarşamba

Kapadokya'yı bekleyen tehlikenin farkında mısınız?

Bilmem farkında mısınız Kapadokya’mız büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Nitekim Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde her geçen gün karavan ile tatil artarak devam ediyor. Nitekim dünyanın gelişmiş ülkelerinde karavan turizmlerine yönelik bir karavan parkı var ve karavanla tatil yapmak isteyenler bu karavan parkının dışında kalamıyor. Kalmaya kalktığı zaman ise o ülkenin güvenlik güçleri karavanın burada duramayacağını karavan parkında kalabileceği uyarısında bulunuyor.

Neden tehlikeli diyenleriniz olabilir. Sebebi aslında çok basit. Çünkü karavan ile bölgemize tatil için gelen yerli ve yabancı turistler karavan ile rastgele park yaptıkları için o bölgenin güvenli mi güvenli değil mi bilgisine sahip olmuyorlar. Aslında karavan turizmini güvenli bir şekilde bölge olarak geliştirmemiz çok basit. Kapadokya Alan Başkanlığı bölgede olan herşeyin hâkimi benim diye dursun ama karavan parkları için sadece izlemek ile kalıyor.

Halbuki yapılacak olan çok basit. Kapadokya bölgesinde bir nokta belirlenir. Ve bu belirlenen bölge sadece karavan ile tatile gelen yerli ve yabancı misafirler için ayrılmış yer olur. Belki bilmiyorlar diye bir kez daha söylemeden geçemeyeceğim. Buranın adını da Karavan Park koyarsınız ve karavanlar bu belirlenen yerin dışında geceleyemez.  Böylelikle Kapadokya bölgesine karavanlar ile tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin hem can güvenliği hem de mal güvenliği sağlanmış olur.

Yoksa bilmem hatırlıyor musunuz Göreme’de Japon bir turistin öldürülmesi sonrasında Kapadokya’yı ziyarete gelen Japonlar bölgemize gelmeyi bırakmışlardı. İşte o yüzden yetkililer böyle bir çözüm bulmaz bu konuyu kulak ardı ederlerse tehlikenin farkında mısınız?

 

Unutmayın başka Kapadokya yok. Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.