Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Coşkun Sağlamdin
Köşe Yazarı
Coşkun Sağlamdin
 

FETÖ iddiaları doğru mu başkan?

  Geçtiğimiz hafta hatırlanacağı üzere İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay bir basın toplantısı düzenleyerek önce ekmek zamlarını eleştirdi ardından ise AK Partili Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’ın kasabada yaptığını iddia ettiği çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.   Buraya kadar eleştirilere gayet normal gözükse de basın toplantsının son bölümünde ise Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’ın FETÖ ile bağlantılı ilişkileri olduğunu hatta savcılıkta dört adet dosyasının olduğunu ve bu dosyaların akıbetinin bilinmediğini belirtti.   İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’ın ilk bölümdeki basın toplantısında değindiklerini ve iddia ettiklerini bir yere kadar anlarız. Ancak FETÖ ile ilgili bağlantılı olduğu ve savcılıkda dört dosyasının olduğu iddiları ise yenilir tutulur cinsten değil. Nitetim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği gibi 17-25 Aralık bir milat ise bu milattan önce ama öyle ama böyle FETÖ ile en küçük bağlantısı olanlar adalet önünde hesabını vermişse kimse kusura bakmasın AK Partili Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’da bunun hesabını vermek zorundadır. Çünkü sırf AK Parti’nin belediye başkanı diye FETÖ dosyası görülmez ise bu kul hakkıdır. Yazıktır günahtır. Peki diğer insanların suçu ne? AK Parti’den belediye başkanı olmamak mı?   Malum olduğu üzere mahalli seçimlerde özellikle AK Parti Genel Merkezi tarafından o dönemin aday adayları arasında FETÖ ile bağlantılı oluğ olmadıkları ince elenip sık dokundu ve belediye başkan adayları belirlendi. Peki AK Partili Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’ın savcılıkta FETÖ ile ilgili dosyası şayet varsa nasıl belediye başkan adayı yapıldı? Veya Kazım Yılmaz’ın böyle bir dosyası var ise kim nasıl burada referans olup da belediye başkan adayı gösterilmesinde katkı sağladı. Öncelikle Kazım Yılmaz’ın belediye başkanlığı adaylığında referans olan kişi önce millete sonra AK Parti’ye hesap vermelidir.   Ancak İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’ın açıklamaları iddia ise de AK Partili Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz bu iddialar yalandır, asılsızdır diye bir açıklama yaptığını gören oldu mu? Şayet bir gazeteci olarak Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’ın ben bu iddiaları yalanladığını görmedim. Veya herhangi bir AK Partili çıkıp İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’ın bu iddiaları asılsızdır diyebildi mi? Ben onu da görmedim.   O zaman şuan tek yapılacak bir şey var. AK Parti böyle özellikle FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen ve sonucunda da sessizlik olan bir belediye başkanı ile yola devam etmemeli ve biran önce istifası alınmalıdır. İşte o zaman vatandaşların gözünde FETÖ ile mücadele anlam kazanır.   Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’da tarafıma bunların aksine ifade eden yazıları paylaştığı takdir de aynı şekilde köşe yazımda taşıyacağımın bilinmesini isterim.    Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle…
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2021 - Salı

FETÖ iddiaları doğru mu başkan?

 

Geçtiğimiz hafta hatırlanacağı üzere İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay bir basın toplantısı düzenleyerek önce ekmek zamlarını eleştirdi ardından ise AK Partili Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’ın kasabada yaptığını iddia ettiği çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

 

Buraya kadar eleştirilere gayet normal gözükse de basın toplantsının son bölümünde ise Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’ın FETÖ ile bağlantılı ilişkileri olduğunu hatta savcılıkta dört adet dosyasının olduğunu ve bu dosyaların akıbetinin bilinmediğini belirtti.

 

İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’ın ilk bölümdeki basın toplantısında değindiklerini ve iddia ettiklerini bir yere kadar anlarız. Ancak FETÖ ile ilgili bağlantılı olduğu ve savcılıkda dört dosyasının olduğu iddiları ise yenilir tutulur cinsten değil. Nitetim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği gibi 17-25 Aralık bir milat ise bu milattan önce ama öyle ama böyle FETÖ ile en küçük bağlantısı olanlar adalet önünde hesabını vermişse kimse kusura bakmasın AK Partili Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’da bunun hesabını vermek zorundadır. Çünkü sırf AK Parti’nin belediye başkanı diye FETÖ dosyası görülmez ise bu kul hakkıdır. Yazıktır günahtır. Peki diğer insanların suçu ne? AK Parti’den belediye başkanı olmamak mı?

 

Malum olduğu üzere mahalli seçimlerde özellikle AK Parti Genel Merkezi tarafından o dönemin aday adayları arasında FETÖ ile bağlantılı oluğ olmadıkları ince elenip sık dokundu ve belediye başkan adayları belirlendi. Peki AK Partili Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’ın savcılıkta FETÖ ile ilgili dosyası şayet varsa nasıl belediye başkan adayı yapıldı? Veya Kazım Yılmaz’ın böyle bir dosyası var ise kim nasıl burada referans olup da belediye başkan adayı gösterilmesinde katkı sağladı. Öncelikle Kazım Yılmaz’ın belediye başkanlığı adaylığında referans olan kişi önce millete sonra AK Parti’ye hesap vermelidir.

 

Ancak İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’ın açıklamaları iddia ise de AK Partili Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz bu iddialar yalandır, asılsızdır diye bir açıklama yaptığını gören oldu mu? Şayet bir gazeteci olarak Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’ın ben bu iddiaları yalanladığını görmedim. Veya herhangi bir AK Partili çıkıp İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay’ın bu iddiaları asılsızdır diyebildi mi? Ben onu da görmedim.

 

O zaman şuan tek yapılacak bir şey var. AK Parti böyle özellikle FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen ve sonucunda da sessizlik olan bir belediye başkanı ile yola devam etmemeli ve biran önce istifası alınmalıdır. İşte o zaman vatandaşların gözünde FETÖ ile mücadele anlam kazanır.

 

Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz’da tarafıma bunların aksine ifade eden yazıları paylaştığı takdir de aynı şekilde köşe yazımda taşıyacağımın bilinmesini isterim. 

 

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.