Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Coşkun Sağlamdin
Köşe Yazarı
Coşkun Sağlamdin
 

Ben gazeteciyim

  Nevşehir’de 21 yıllık gazetecilik görevini yapıyorum. 21 yıldır gazetecilik yapıyorum ama gelin görün ki Nevşehir gibi küçük illerde gazetecilik yapmak gerçekten zor. Neden diyecek olursanız konum itibarıyla küçük bir şehir olmamız nedeniyle hemen hemen herkes birbirini tanıyor. Gazeteci bir konuda eleştirisel bir haber yaptığı zaman eleştirdiğiniz kişileri sizi tanımasa bile kesin bir tanıdık buluyor ve haberi veya köşe yazısını yayından kaldırtmak için hatır gönül koymaya başlıyorlar. Ama şunu söylemeliyim ki bende bu işten evime ekmek götürüyorsam her şeyden önce mesleğime saygımdan dolayı haber kaldırma huyum yok denecek kadar az. Gelelim asıl konumuza. Ben gazeteciyim dedim ya yazımın başında. İşte bunu birkaç cümle ile sizlerle paylaşmak istiyorum. Nevşehir’de herhangi birini öven ön plana çıkartan bir haber veya köşe yazısı yazdığınız zaman asla teşekkür almazsınız. Teşekkür almadığınız gibi hemen size bir yafta yapıştırırlar. Ya para aldı derlen ya yalakalık yapıyor derler. Derler de derler. Bu söylemler asla bitmez. Veya bir kişi eleştirirseniz hemen yine bir yafta yapıştırmaya kalkarlar. Ya maşa olursunuz ya da para vermedi ondan yazdı olursunuz. Garip bir şehir Nevşehir. Ben şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ben 21 yıldır geçimimi gazetecilik ile sağlıyorum. Herhangi bir ek işim ek gelirim yok. Ama sadece gazetecilik yapıyorum. Sözüm ona bu saatten sonra da bana kim ne derse desin umurumda değil. Çünkü ben gazetecilik mesleğini severek yapıyorum. Coşkun şunun adamı bunun adamı diyenlere de gülüp geçiyorum. Çünkü öyle diyen adamlar kesinlikle bana bir şekilde ulaşmış istedikleri yazıları veya haberi yazmamışımdır. Ben asla sipariş verilen gazeteci olmadım olmam da. Bazıları şimdi çıkıyor sağda solda bizleri karalamaya çalışıyor. Beyler lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Hadi biriniz de çıkın Coşkun Sağlamdin benden şu haberi yazmamam için şu kadar para istedi deyin de görelim. Bakalım siz ne demişiniz ben ne söylemişim. Yok öyle oturduğunuz yerden insanları karalamak.   Mesela son zamanlarda yazdığım bir köşe yazısında sırf kendilerini eleştirdiğim için para tutup üzerime adam salanlar oldu. Bu isimler belgeleriyle elimde mevcut. Kim ne zaman isterse onunla da açık yüreklilikle paylaşırım ki çok yakında köşe yazılarımda bu isimleri sizlerle paylaşacağım.   Ez cümle bizi maşa olmakla suçlayanlar ya kendilerine bizi maşa yapamadılar ya da istediklerini yazdıramadılar.   Neden mi? Çünkü ben gazeteciyim. Kalın sağlıcakla....
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2022 - Salı

Ben gazeteciyim

 

Nevşehir’de 21 yıllık gazetecilik görevini yapıyorum. 21 yıldır gazetecilik yapıyorum ama gelin görün ki Nevşehir gibi küçük illerde gazetecilik yapmak gerçekten zor. Neden diyecek olursanız konum itibarıyla küçük bir şehir olmamız nedeniyle hemen hemen herkes birbirini tanıyor. Gazeteci bir konuda eleştirisel bir haber yaptığı zaman eleştirdiğiniz kişileri sizi tanımasa bile kesin bir tanıdık buluyor ve haberi veya köşe yazısını yayından kaldırtmak için hatır gönül koymaya başlıyorlar. Ama şunu söylemeliyim ki bende bu işten evime ekmek götürüyorsam her şeyden önce mesleğime saygımdan dolayı haber kaldırma huyum yok denecek kadar az.

Gelelim asıl konumuza. Ben gazeteciyim dedim ya yazımın başında. İşte bunu birkaç cümle ile sizlerle paylaşmak istiyorum. Nevşehir’de herhangi birini öven ön plana çıkartan bir haber veya köşe yazısı yazdığınız zaman asla teşekkür almazsınız. Teşekkür almadığınız gibi hemen size bir yafta yapıştırırlar. Ya para aldı derlen ya yalakalık yapıyor derler. Derler de derler. Bu söylemler asla bitmez. Veya bir kişi eleştirirseniz hemen yine bir yafta yapıştırmaya kalkarlar. Ya maşa olursunuz ya da para vermedi ondan yazdı olursunuz. Garip bir şehir Nevşehir. Ben şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ben 21 yıldır geçimimi gazetecilik ile sağlıyorum. Herhangi bir ek işim ek gelirim yok. Ama sadece gazetecilik yapıyorum. Sözüm ona bu saatten sonra da bana kim ne derse desin umurumda değil. Çünkü ben gazetecilik mesleğini severek yapıyorum. Coşkun şunun adamı bunun adamı diyenlere de gülüp geçiyorum. Çünkü öyle diyen adamlar kesinlikle bana bir şekilde ulaşmış istedikleri yazıları veya haberi yazmamışımdır. Ben asla sipariş verilen gazeteci olmadım olmam da. Bazıları şimdi çıkıyor sağda solda bizleri karalamaya çalışıyor. Beyler lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Hadi biriniz de çıkın Coşkun Sağlamdin benden şu haberi yazmamam için şu kadar para istedi deyin de görelim. Bakalım siz ne demişiniz ben ne söylemişim. Yok öyle oturduğunuz yerden insanları karalamak.

 

Mesela son zamanlarda yazdığım bir köşe yazısında sırf kendilerini eleştirdiğim için para tutup üzerime adam salanlar oldu. Bu isimler belgeleriyle elimde mevcut. Kim ne zaman isterse onunla da açık yüreklilikle paylaşırım ki çok yakında köşe yazılarımda bu isimleri sizlerle paylaşacağım.

 

Ez cümle bizi maşa olmakla suçlayanlar ya kendilerine bizi maşa yapamadılar ya da istediklerini yazdıramadılar.

 

Neden mi? Çünkü ben gazeteciyim. Kalın sağlıcakla....

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.