Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, “Proje okullarındaki derebeylik düzeni sona ermelidir”

SİYASET 08.02.2024 - 19:24, Güncelleme: 08.02.2024 - 19:24
 

Urgenç, “Proje okullarındaki derebeylik düzeni sona ermelidir”

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, proje okullarının birilerinin babasının çiftliği gibi görerek derebeylik düzeni yürüttüğünü ve bu duruma son verilmesi gerektiğini söyledi.
  Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, proje okullarında yaşanan en büyük sorunun derebeylik düzeni olduğunu ifade ederken artık bu düzene son verilmesi gerektiğini belirtti. Urgenç açıklamasında,  “Öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in proje okullarında yaşanan keyfiliğe son vermesini bekliyor. Eminim ki, sık sık öğretmen odalarını ziyaret eden Sayın Bakanımız da bu son derece haklı beklentinin farkındadır. Proje okullarımızdaki öğretmen ve yönetici atamaları da diğer okullarımızın tabi olduğu mevzuata göre yürütülmelidir. Akademik başarısı en yüksek olan öğrencilerimizin sınavla girdiği bu okullarımızdaki keyfiliğe ve özellikle “birilerinin” babasının çiftliği gibi görerek adeta “derebeylik düzeni” yürüttüğü mevcut aymazlığa Sayın Bakanın artık DUR demesini bekliyoruz. Önümüzde yönetici atama ve öğretmen nakil süreçleri başlayacak. Yeni dönemde atamalar sınav başarısı ve liyakat esasına göre gerçekleştirilmeli, yıllardır süregelen “kafama göre yönetici ve öğretmen atarım” projesine dönüşmüş olan keyfilik son bulmalıdır” ifadelerine yer verdi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, proje okullarının birilerinin babasının çiftliği gibi görerek derebeylik düzeni yürüttüğünü ve bu duruma son verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç, proje okullarında yaşanan en büyük sorunun derebeylik düzeni olduğunu ifade ederken artık bu düzene son verilmesi gerektiğini belirtti.

Urgenç açıklamasında,  “Öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in proje okullarında yaşanan keyfiliğe son vermesini bekliyor. Eminim ki, sık sık öğretmen odalarını ziyaret eden Sayın Bakanımız da bu son derece haklı beklentinin farkındadır. Proje okullarımızdaki öğretmen ve yönetici atamaları da diğer okullarımızın tabi olduğu mevzuata göre yürütülmelidir. Akademik başarısı en yüksek olan öğrencilerimizin sınavla girdiği bu okullarımızdaki keyfiliğe ve özellikle “birilerinin” babasının çiftliği gibi görerek adeta “derebeylik düzeni” yürüttüğü mevcut aymazlığa Sayın Bakanın artık DUR demesini bekliyoruz. Önümüzde yönetici atama ve öğretmen nakil süreçleri başlayacak. Yeni dönemde atamalar sınav başarısı ve liyakat esasına göre gerçekleştirilmeli, yıllardır süregelen “kafama göre yönetici ve öğretmen atarım” projesine dönüşmüş olan keyfilik son bulmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.