Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Özmen, "Kozaklı jeotermal seramızda 50 ton domates yetiştirmeyi hedefliyoruz"

GÜNCEL 04.05.2023 - 17:48, Güncelleme: 04.05.2023 - 17:51
 

Özmen, "Kozaklı jeotermal seramızda 50 ton domates yetiştirmeyi hedefliyoruz"

Nevşehir Valiliği öncülüğünde Pazarcılar Odası tarafından Kozaklı ilçesinde oluşturulan jeotermal serada yılda 50 ton domates üretilmesi hedefleniyor.
  Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen yaptığı açıklamada, Nevşehir Valiliği ve Pazarcılar odasının yaptığı proje kapsamında Kozaklı ilçesinde oluşturulan jeotermal seramızda yetiştirmekte olduğumuz domateslerimiz gayet sağlıklı ve hızlı bir şekilde yetişiyor dedi. Özmen, “ İnşallah ilk yıl olmasına rağmen elli tonluk bir ürün beklentimiz var. Maddiyattan öte bizim tek düşüncemiz bu seranın bütün pazar esnafına örnek olması ve ileride kendi sattıkları malı kendi yetiştiren esnaflar olarak Türkiye’de bir ilke daha imza atmak istiyoruz. Bu örnek serada yaptığımız üretimle inşallah organize sera bölgemiz kurulana kadar örnek bir çalışmayı ortaya koyacağız.  Hem Kozaklı ilçemize hem Nevşehir’imize değer katmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Bu projede hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan büyün zorlukları yenerek atıl bir yerin verimli örnek bir sera olması için canla başla çalışan değerli Valimiz İnci Sezer Becel’e, esnaflarım şahsım ve memleketim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  
Nevşehir Valiliği öncülüğünde Pazarcılar Odası tarafından Kozaklı ilçesinde oluşturulan jeotermal serada yılda 50 ton domates üretilmesi hedefleniyor.

 

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen yaptığı açıklamada, Nevşehir Valiliği ve Pazarcılar odasının yaptığı proje kapsamında Kozaklı ilçesinde oluşturulan jeotermal seramızda yetiştirmekte olduğumuz domateslerimiz gayet sağlıklı ve hızlı bir şekilde yetişiyor dedi.

Özmen, “ İnşallah ilk yıl olmasına rağmen elli tonluk bir ürün beklentimiz var. Maddiyattan öte bizim tek düşüncemiz bu seranın bütün pazar esnafına örnek olması ve ileride kendi sattıkları malı kendi yetiştiren esnaflar olarak Türkiye’de bir ilke daha imza atmak istiyoruz. Bu örnek serada yaptığımız üretimle inşallah organize sera bölgemiz kurulana kadar örnek bir çalışmayı ortaya koyacağız.  Hem Kozaklı ilçemize hem Nevşehir’imize değer katmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Bu projede hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan büyün zorlukları yenerek atıl bir yerin verimli örnek bir sera olması için canla başla çalışan değerli Valimiz İnci Sezer Becel’e, esnaflarım şahsım ve memleketim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.