Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Pomzası, coğrafi işaret alınarak tescillendi

NEVŞEHİR 14.12.2022 - 12:54, Güncelleme: 14.12.2022 - 12:54
 

Nevşehir Pomzası, coğrafi işaret alınarak tescillendi

Nevşehir Pomzası Coğrafi İşaret Belgesi Bims Sanayiciler Derneği Adına Tescil Edildi.
Bims Sanayicileri Derneği (BİMSADER) Başkanı Serhat Sonugelen yaptığı açıklamasında, Nevşehir Pomzası'nın tescillenmesi için yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını, coğrafi işaret tescil belgesinin hayırlı olmasını söyledi. BİMSADER Başkanı Serhat Sonugelen açıklamasının devamında şunları ifade etti; "Pomza Madeninin % 50 si Ülkemizde Bulunmaktadır. Nevşehir Pomzası İse Dünyadaki En Kaliteli Rezervler Arasında Yerini Almaktadır. İnşaattan Tarıma, Tekstilden Kimyaya Kadar 50 Farklı Sektörde Kullanılan Pomza Madeni , Şehrimizin İstihdamına Ve Ekonomisine Büyük Katkı Sağlamaktadır. Böylesine Önemli Bir Madenin Coğrafi İşaret Tecilinin Derneğimiz Adına Gerçekleştimenin Büyük Sevinci İçerisindeyiz. Daha Önce Avanos Çömleği, Derinkuyu Fasulyesi, Kaymaklı Kaymağı, Kabak Çekirdeği, Nevşehir Simidi, Testi Kebabı Gibi Ürünlerin Tescili alınmıştı. Bunlara İlave Olarak Artık Coğrafi İşaret Haritasında Nevşehir Pomzası'da Yerini Alacaktır. Bu Süreçte Bizlere Öncülük Eden Başta Sayın Valimiz İnci Sezer Becel’e , Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Arif Parmaksız’a , Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz Ve Yücel Menekşe’ye , İl Başkanımız Ali Kemikkıran’a Ve Belediye Başkanımız Mehmet Savran’a Teşekkür Ediyoruz. Bims Ve Pomza Sanayicisi Her Zaman Olduğu Gibi , Şehrimize Değer Katmaya Devam Edecektir."  
Nevşehir Pomzası Coğrafi İşaret Belgesi Bims Sanayiciler Derneği Adına Tescil Edildi.

Bims Sanayicileri Derneği (BİMSADER) Başkanı Serhat Sonugelen yaptığı açıklamasında, Nevşehir Pomzası'nın tescillenmesi için yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını, coğrafi işaret tescil belgesinin hayırlı olmasını söyledi.

BİMSADER Başkanı Serhat Sonugelen açıklamasının devamında şunları ifade etti; "Pomza Madeninin % 50 si Ülkemizde Bulunmaktadır. Nevşehir Pomzası İse Dünyadaki En Kaliteli Rezervler Arasında Yerini Almaktadır. İnşaattan Tarıma, Tekstilden Kimyaya Kadar 50 Farklı Sektörde Kullanılan Pomza Madeni , Şehrimizin İstihdamına Ve Ekonomisine Büyük Katkı Sağlamaktadır.

Böylesine Önemli Bir Madenin Coğrafi İşaret Tecilinin Derneğimiz Adına Gerçekleştimenin Büyük Sevinci İçerisindeyiz.

Daha Önce Avanos Çömleği, Derinkuyu Fasulyesi, Kaymaklı Kaymağı, Kabak Çekirdeği, Nevşehir Simidi, Testi Kebabı Gibi Ürünlerin Tescili alınmıştı. Bunlara İlave Olarak Artık Coğrafi İşaret Haritasında  Nevşehir Pomzası'da Yerini Alacaktır.

Bu Süreçte Bizlere Öncülük Eden Başta Sayın Valimiz İnci Sezer Becel’e , Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Arif Parmaksız’a , Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz Ve Yücel Menekşe’ye , İl Başkanımız Ali Kemikkıran’a Ve Belediye Başkanımız Mehmet Savran’a Teşekkür Ediyoruz.

Bims Ve Pomza Sanayicisi Her Zaman Olduğu Gibi , Şehrimize Değer Katmaya Devam Edecektir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.