Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kurumlar arası futbol müsabakaları başlıyor

NEVŞEHİR 28.12.2021 - 17:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kurumlar arası futbol müsabakaları başlıyor

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kurumlar arası Futsal müsabakası düzenlenecektir.
    Kamu kurum ve kuruluşları personellerinin daha sağlıklı yaşamaları, iş verimliliğinin artırılması, kurumlar arası sosyal ilişkilerin daha sıkı hale getirilmesi ve spor bilincinin tüm yaş gruplarına aktarılabilmesi amacıyla düzenlenen Kurumlar Arası Futsal müsabakalarına başvurular en geç 11 Ocak Salı günü Saat 17.00’ye kadar Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisine yapılacaktır.   Nevşehir’de kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sportif aktivitelerin artarak devam edeceğini belirten İl Müdürü Özdemir;” Daha önce yapmış olduğumuz Kurumlar Arası Voleybol turnuvası,  Kurumlar Arası Masa Tenisi turnuvası, Kurumlar Arası Basketbol turnuvası, Kurumlar Arası Ayak Tenisi turnuvası ve başlatacağımız Kurumlar Arası Futsal müsabakası ile ilimizdeki sosyal ve sportif aktiviteleri artırmak, tüm kamu kurumları arasında kaynaşmayı sağlamak ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla bu tür organizasyonlar düzenlemekteyiz. Turnuvaya katılacak tüm takımlara ve sporculara başarılar diliyorum” dedi.   Kurumlar arası Futsal müsabaka statüsü   *Müsabakalar Kurumlar arası oynatılacak olup, her kurum dışarıdan sadece 3 oyuncu oynatabilecektir.   *Müsabakada 30 yaş ve üzeri kişiler oynayabilecektir.   *Saha uzunluğu en çok 42 metre, en az 38 metredir. Genişlik ise en çok 25 metre, en az 18 metredir.   *Kale yüksekliği 2 metredir, genişlik ise 3 metredir.   *Oyun, kaleci dahil olmak üzere en çok 6 kişiden oluşan iki takım arasında gerçekleşir. *Kaleci, diğer oyuncular ile yer değiştirebilir.   *Oyun içinde sadece 2 oyuncu kalmışsa , müsabaka tatil edilir.   *Oyuncular mutlaka forma, şort, tozluk ve salon ayakkabısı gibi ekipmanları kullanmalıdır.   *Kaleciler uzun eşofman giyebilir.   *Kurallar ihlal edilirse, birinci hakem oyunu durdurabilir. Diğer hakemlerin yanlış uygulamaları söz konusu olursa, birinci hakem diğer hakemlerin yetkilerini kısıtlayabilir.   *Maçlar 20’şer dakika olmak üzere 2 devre şeklinde oynanır. Top oyun dışına çıktığında, süre sayacı durdurulur.   *Her takım, devrelerde birer defa mola kullanma hakkına sahiptir. Mola süreleri ise 1 dakikadır. Devre arası ise 15 dakikadan fazla olamaz.   *Top, eğer tavana temas ederse oyun dışında sayılır ve taç atışı gerçekleşir.   *Serbest vuruş kullanımında, rakip takım oyuncuları toptan en az 5 metre kadar bulunmalıdır.   *Serbest vuruşların 4 saniye içinde gerçekleşmemesi sonucu, karşı takım lehine serbest vuruş kararı alınır.   *Taç atışı ayakta gerçekleşir ve taç atışından direk gol olmaz.   *Sporcu kartı zorunludur.(Sporcu Kartı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sicil Lisans birimine başvurulacaktır.)   *Başvuru yapacak kurumlar dilekçe ile İl Müdürlüğü Spor Servisine müracaat edeceklerdir
Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kurumlar arası Futsal müsabakası düzenlenecektir.

 

 

Kamu kurum ve kuruluşları personellerinin daha sağlıklı yaşamaları, iş verimliliğinin artırılması, kurumlar arası sosyal ilişkilerin daha sıkı hale getirilmesi ve spor bilincinin tüm yaş gruplarına aktarılabilmesi amacıyla düzenlenen Kurumlar Arası Futsal müsabakalarına başvurular en geç 11 Ocak Salı günü Saat 17.00’ye kadar Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisine yapılacaktır.

 

Nevşehir’de kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sportif aktivitelerin artarak devam edeceğini belirten İl Müdürü Özdemir;” Daha önce yapmış olduğumuz Kurumlar Arası Voleybol turnuvası,  Kurumlar Arası Masa Tenisi turnuvası, Kurumlar Arası Basketbol turnuvası, Kurumlar Arası Ayak Tenisi turnuvası ve başlatacağımız Kurumlar Arası Futsal müsabakası ile ilimizdeki sosyal ve sportif aktiviteleri artırmak, tüm kamu kurumları arasında kaynaşmayı sağlamak ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla bu tür organizasyonlar düzenlemekteyiz. Turnuvaya katılacak tüm takımlara ve sporculara başarılar diliyorum” dedi.

 

Kurumlar arası Futsal müsabaka statüsü

 

*Müsabakalar Kurumlar arası oynatılacak olup, her kurum dışarıdan sadece 3 oyuncu oynatabilecektir.

 

*Müsabakada 30 yaş ve üzeri kişiler oynayabilecektir.

 

*Saha uzunluğu en çok 42 metre, en az 38 metredir. Genişlik ise en çok 25 metre, en az 18 metredir.

 

*Kale yüksekliği 2 metredir, genişlik ise 3 metredir.

 

*Oyun, kaleci dahil olmak üzere en çok 6 kişiden oluşan iki takım arasında gerçekleşir.

*Kaleci, diğer oyuncular ile yer değiştirebilir.

 

*Oyun içinde sadece 2 oyuncu kalmışsa , müsabaka tatil edilir.

 

*Oyuncular mutlaka forma, şort, tozluk ve salon ayakkabısı gibi ekipmanları kullanmalıdır.

 

*Kaleciler uzun eşofman giyebilir.

 

*Kurallar ihlal edilirse, birinci hakem oyunu durdurabilir. Diğer hakemlerin yanlış uygulamaları söz konusu olursa, birinci hakem diğer hakemlerin yetkilerini kısıtlayabilir.

 

*Maçlar 20’şer dakika olmak üzere 2 devre şeklinde oynanır. Top oyun dışına çıktığında, süre sayacı durdurulur.

 

*Her takım, devrelerde birer defa mola kullanma hakkına sahiptir. Mola süreleri ise 1 dakikadır. Devre arası ise 15 dakikadan fazla olamaz.

 

*Top, eğer tavana temas ederse oyun dışında sayılır ve taç atışı gerçekleşir.

 

*Serbest vuruş kullanımında, rakip takım oyuncuları toptan en az 5 metre kadar bulunmalıdır.

 

*Serbest vuruşların 4 saniye içinde gerçekleşmemesi sonucu, karşı takım lehine serbest vuruş kararı alınır.

 

*Taç atışı ayakta gerçekleşir ve taç atışından direk gol olmaz.

 

*Sporcu kartı zorunludur.(Sporcu Kartı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sicil Lisans birimine başvurulacaktır.)

 

*Başvuru yapacak kurumlar dilekçe ile İl Müdürlüğü Spor Servisine müracaat edeceklerdir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.