Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya’da yarıyıl tatili hüsran yaşattı

TURİZM 08.02.2022 - 16:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya’da yarıyıl tatili hüsran yaşattı

TÜRSAB Kapadokya Alan Başkanı Talip Aldemir sömestr tatilinde kar yağışı olması edeniyle rezervasyonlarda iptaller yaşandığını ifade ederken 2022 yılı turizminden oldukça umutlu olduklarını söyledi.
     NEVŞEHİR(KHA)- TÜRSAB Kapadokya Alan Başkanı Talip Aldemir sömestr tatilinde kar yağışı olması edeniyle rezervasyonlarda iptaller yaşandığını ifade ederken 2022 yılı turizminden oldukça umutlu olduklarını söyledi. TÜRSAB Kapadokya Alan Başkanı Talip Aldemir sömestr tatilinde ilk aldıkları rezervasyonların oldukça güzel olduğunu ancak kuvvetli kar yağışları ile birlikte rezervasyonlarda iptaller yaşadıklarını söyledi. Aldemir, “Sömestr tatili hem Kapadokya bölgesinde hem de Türkiye’nin turizm bölgelerinde ilk aldığımız rezervasyonlar gayet güzeldi. Yalnız malumunuz Türkiye’nin dört bir yanında kar yağışları oldu. Kardan dolayı rezervasyonlarda iptaller yaşadık. Ama gene de hareketliliğimiz fena değildi. Kapadokya bölgesini ziyaret eden misafirlerimiz bölgenin ayrı güzelliklerini gördüler. Hava muhalefeti sıcak hava balonlarına engel oldu. Konaklama sektöründe iptaller olması nedeniyle sıkıntılar oldu. Seyahat acentaları da bu iptallerden nasibini aldı. Beklediğimiz yoğunluğun bir kısmını maalesef göremedik” dedi. “2022 turizminden umutluyuz” TÜRSAB Kapadokya Başkanı Talip Aldemir pandeminin insanlar üzerindeki psikolojinin yavaş yavaş bitmeye başlamasıyla birlikte 2022 yılında iyi bir turizm sezonu yaşayacaklarını söyledi. Aldemir, “Pandeminin artık insanlar üzerindeki psikolojisi artık yavaş yavaş bitmeye başladı. Umarız bu son varyant pandeminin bitişini işaret edecek. 2022 sezonu için umutluyuz. 2021 yılının daha üzerinde bir sezon bekliyoruz” diye konuştu. İstanbul’da başlayacak olan EMİT fuarı ile ilgili de açıklamada bulunan TÜRSAB Kapadokya Başkanı Talip Aldemir, EMİT fuarının turizmciler açısından iyi bir fuar olacağını kaydetti. Aldemir, “EMİT fuarı bölgemizi tanıtmak için bizim için önemli bir fuar. Dünyanın beş büyük fuarından bir tanesi EMİT fuarı. Binlerce turizmciyi ve turisti bir araya getiriyor. Pandemiden dolayı geçtiğimiz yıl fuarda buluşamadık. Bizim için iyi bir fuar olacağını düşünüyorum. EMİT fuarı ile de sezona iyi bir başlangıç yapacağımızı umuyorum” şeklinde konuştu.  
TÜRSAB Kapadokya Alan Başkanı Talip Aldemir sömestr tatilinde kar yağışı olması edeniyle rezervasyonlarda iptaller yaşandığını ifade ederken 2022 yılı turizminden oldukça umutlu olduklarını söyledi.

 

 

 NEVŞEHİR(KHA)- TÜRSAB Kapadokya Alan Başkanı Talip Aldemir sömestr tatilinde kar yağışı olması edeniyle rezervasyonlarda iptaller yaşandığını ifade ederken 2022 yılı turizminden oldukça umutlu olduklarını söyledi.

TÜRSAB Kapadokya Alan Başkanı Talip Aldemir sömestr tatilinde ilk aldıkları rezervasyonların oldukça güzel olduğunu ancak kuvvetli kar yağışları ile birlikte rezervasyonlarda iptaller yaşadıklarını söyledi. Aldemir, “Sömestr tatili hem Kapadokya bölgesinde hem de Türkiye’nin turizm bölgelerinde ilk aldığımız rezervasyonlar gayet güzeldi. Yalnız malumunuz Türkiye’nin dört bir yanında kar yağışları oldu. Kardan dolayı rezervasyonlarda iptaller yaşadık. Ama gene de hareketliliğimiz fena değildi. Kapadokya bölgesini ziyaret eden misafirlerimiz bölgenin ayrı güzelliklerini gördüler. Hava muhalefeti sıcak hava balonlarına engel oldu. Konaklama sektöründe iptaller olması nedeniyle sıkıntılar oldu. Seyahat acentaları da bu iptallerden nasibini aldı. Beklediğimiz yoğunluğun bir kısmını maalesef göremedik” dedi.

“2022 turizminden umutluyuz”

TÜRSAB Kapadokya Başkanı Talip Aldemir pandeminin insanlar üzerindeki psikolojinin yavaş yavaş bitmeye başlamasıyla birlikte 2022 yılında iyi bir turizm sezonu yaşayacaklarını söyledi. Aldemir, “Pandeminin artık insanlar üzerindeki psikolojisi artık yavaş yavaş bitmeye başladı. Umarız bu son varyant pandeminin bitişini işaret edecek. 2022 sezonu için umutluyuz. 2021 yılının daha üzerinde bir sezon bekliyoruz” diye konuştu.

İstanbul’da başlayacak olan EMİT fuarı ile ilgili de açıklamada bulunan TÜRSAB Kapadokya Başkanı Talip Aldemir, EMİT fuarının turizmciler açısından iyi bir fuar olacağını kaydetti. Aldemir, “EMİT fuarı bölgemizi tanıtmak için bizim için önemli bir fuar. Dünyanın beş büyük fuarından bir tanesi EMİT fuarı. Binlerce turizmciyi ve turisti bir araya getiriyor. Pandemiden dolayı geçtiğimiz yıl fuarda buluşamadık. Bizim için iyi bir fuar olacağını düşünüyorum. EMİT fuarı ile de sezona iyi bir başlangıç yapacağımızı umuyorum” şeklinde konuştu.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.