Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Murat Karayalçın CHP İstanbul İl Başkanlığı Görevine Yeşil Işık Yaktı

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.11.2014 - 14:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Murat Karayalçın CHP İstanbul İl Başkanlığı Görevine Yeşil Işık Yaktı

CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifini doğrulayarak: “Bir partilimizin genel başkanın yada parti yönetiminin verdiği görevin gereğini yerine getirmesi için yoğun baskıya gerek yok talimata gerek var. O talimat verildiğinde de partililerimize düşen görev o talimatın gereğini yerine getirmektir” dedi.     Partisinin Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret eden Murat Karayalçın burada CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, CHP’li belediye başkanları ve parti yöneticileri tarafından karşılandı. Partililerle bir süre sohbet eden Karayalçın daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.   CHP İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili olarak hem İstanbul’daki partililerle hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve partisinin İstanbul’da ihtiyaç duyduğunun söylendiğini belirten Karayalçın, bundan onur duyduğunu ifade etti. Karayalçın: “CHP İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili benimle gerek İstanbul’daki partililerimizin gerekse de genel merkezdeki yöneticilerimizin görüşmeleri oldu. Benim CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenmemin ve partimizin o şekilde İstanbul’da seçime götürülmesinin partimiz için bir ihtiyaç olduğu söylendi. Bende bunu çok büyük bir onur olarak gördüm. Böyle bir görüşme yaptık ama daha bunun zamanlaması ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmış değil. Sadece bir görüşmenin olduğunu demekle yetinmek istiyorum. Onun ötesinde aşamada bir şey söylemem değil zaten” diye konuştu.     İl Başkanlığı görevi için yoğun bir baskı olması durumunda bu teklifi kabul edip etmeyeceği sorulan Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:     “Bence bir partilimizin genel başkanın yada parti yönetiminin verdiği görevin gereğini yerine getirmesi için yoğun baskıya gerek yok talimata gerek var. O Talimat verildiğinde de partililerimize düşen o talimatın gereğini yerine getirmektir. Partililerimizden herhangi birine partimizin herhangi bir kademesinde ihtiyacı olduğu söyleniyorsa o partiliye düşen o ihtiyacı karşılamak olmalıdır. Onun için baskı ya da yoğun baskıya gerek yok. Benim için tabi çok zor İstanbul İl Başkanlığı gibi bir görev. Çeşitli açılardan zorluk taşıyan bir görev. Ama sonuç itibariyle eğer parti sizi görevlendiriyorsa sizde eğer partiliyseniz o görevin gereğini yerine getirmelisiniz.”
CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifini doğrulayarak: “Bir partilimizin genel başkanın yada parti yönetiminin verdiği görevin gereğini yerine getirmesi için yoğun baskıya gerek yok talimata gerek var. O talimat verildiğinde de partililerimize düşen görev o talimatın gereğini yerine getirmektir” dedi.
 
  Partisinin Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret eden Murat Karayalçın burada CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, CHP’li belediye başkanları ve parti yöneticileri tarafından karşılandı. Partililerle bir süre sohbet eden Karayalçın daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
 
CHP İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili olarak hem İstanbul’daki partililerle hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve partisinin İstanbul’da ihtiyaç duyduğunun söylendiğini belirten Karayalçın, bundan onur duyduğunu ifade etti. Karayalçın: “CHP İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili benimle gerek İstanbul’daki partililerimizin gerekse de genel merkezdeki yöneticilerimizin görüşmeleri oldu. Benim CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenmemin ve partimizin o şekilde İstanbul’da seçime götürülmesinin partimiz için bir ihtiyaç olduğu söylendi. Bende bunu çok büyük bir onur olarak gördüm. Böyle bir görüşme yaptık ama daha bunun zamanlaması ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmış değil. Sadece bir görüşmenin olduğunu demekle yetinmek istiyorum. Onun ötesinde aşamada bir şey söylemem değil zaten” diye konuştu.
 
  İl Başkanlığı görevi için yoğun bir baskı olması durumunda bu teklifi kabul edip etmeyeceği sorulan Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
  “Bence bir partilimizin genel başkanın yada parti yönetiminin verdiği görevin gereğini yerine getirmesi için yoğun baskıya gerek yok talimata gerek var. O Talimat verildiğinde de partililerimize düşen o talimatın gereğini yerine getirmektir. Partililerimizden herhangi birine partimizin herhangi bir kademesinde ihtiyacı olduğu söyleniyorsa o partiliye düşen o ihtiyacı karşılamak olmalıdır. Onun için baskı ya da yoğun baskıya gerek yok. Benim için tabi çok zor İstanbul İl Başkanlığı gibi bir görev. Çeşitli açılardan zorluk taşıyan bir görev. Ama sonuç itibariyle eğer parti sizi görevlendiriyorsa sizde eğer partiliyseniz o görevin gereğini yerine getirmelisiniz.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.