Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

9 gün Bayram Tatili Kapadokya Turizmine Yaramıyor

TURİZM 01.07.2016 - 15:32, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

9 gün Bayram Tatili Kapadokya Turizmine Yaramıyor

Kapadokya bölgesinde Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Turizm yerinde Ramazan Bayramında dolayı otellerde yüzde 70 oranında doluluk bekleniyor.
Kapadokya bölgesinde Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Turizm yerinde Ramazan Bayramında dolayı otellerde yüzde 70 oranında doluluk bekleniyor.       Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı nedeniyle otellerde doluluk oranının yüzde 65 ila 70 arasında olması tahmin ediliyor.         (KAPTİD) Kapadokya Turistik İşletmeciler ve Oteller Derneği Başkanı Yakup Dinler yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı nedeniyle otellerde beklediklerinin üstünde bir doluluk oranı olduğunu ancak Kurban Bayramında 9 günlük tatile Kapadokyalı turizmciler olarak karşı çıktıklarını kaydetti.       Kapadokya Turistik İşletmeciler ve Oteller Derneği Başkanı Dinler, “Şimdi bu Ramazan Bayramı tatili hepinizin bildiği üzere 9 gün olarak açıldı. 9 günlük böyle uzun tatiller bizim Kapadokya’nın çok lehine olan tatiller değil. Genelde bu tür uzun tatillerde insanlarımız sahil bölgelerini tercih ediyor. Fakat bir hareketlilik sağladığı kesin. Ortalama doluluk oranlarımız yüzde 25-30 civarındayken bayramla beraber bir hareketlenme oldu. Yaklaşık yüzde 65-70 civarında yerli turistlerin katkısı ile bir doluluk bekliyoruz. Gerçekçi olmak gerekirse biz bu bayramda dolu olmayı beklemiyorduk. Çünkü başında dediğim gibi 9 günlük bir tatil ve insanlar sahili tercih edecekti. Havalar sıcak ve denize girmelik havalar. O yüzden aslına bakarsanız çok büyük beklentimiz yoktu. Ama yine de ulaştığımız rakamlarda bayram dönemi için şuana kadar şikayetçi değiliz” dedi.     KAPTİD  Başkanı Yakup Dinler konuşmasına devamla , “Kurban Bayramında 9 günlük tatil istemiyoruz” KAPTİD Başkanı Yakup Dinler 9 günlük tatillerin Kapadokya bölgesine fayda sağlamadığı için böylesine uzun süreli tatili istemediklerini ifade etti. Dinler, “Hükümetten öyle bir açıklama geldi. 9 gün Kurban Bayramı tatili planlanıyor diye. Biz tabi ki Kapadokyalı turizmciler olarak bölgemi düşünerekten buna karşıyız. Çünkü 9 gün tatil olduğu için yine aynı şekilde bölgemiz tercih edilmeyecek. Kültür turlar tercih edilmeyecek. Ve insanlar sahil turizmine gidecekler. O yüzden biz Kapadokya turizmciler adına kesinlikle 9 günlük tatilden yana değiliz” diye konuştu
Kapadokya bölgesinde Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Turizm yerinde Ramazan Bayramında dolayı otellerde yüzde 70 oranında doluluk bekleniyor.

Kapadokya bölgesinde Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Turizm yerinde Ramazan Bayramında dolayı otellerde yüzde 70 oranında doluluk bekleniyor.

 

 

 

Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı nedeniyle otellerde doluluk oranının yüzde 65 ila 70 arasında olması tahmin ediliyor.

 

 

 

 

(KAPTİD) Kapadokya Turistik İşletmeciler ve Oteller Derneği Başkanı Yakup Dinler yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı nedeniyle otellerde beklediklerinin üstünde bir doluluk oranı olduğunu ancak Kurban Bayramında 9 günlük tatile Kapadokyalı turizmciler olarak karşı çıktıklarını kaydetti.

 

 

 

Kapadokya Turistik İşletmeciler ve Oteller Derneği Başkanı Dinler, “Şimdi bu Ramazan Bayramı tatili hepinizin bildiği üzere 9 gün olarak açıldı. 9 günlük böyle uzun tatiller bizim Kapadokya’nın çok lehine olan tatiller değil. Genelde bu tür uzun tatillerde insanlarımız sahil bölgelerini tercih ediyor. Fakat bir hareketlilik sağladığı kesin. Ortalama doluluk oranlarımız yüzde 25-30 civarındayken bayramla beraber bir hareketlenme oldu. Yaklaşık yüzde 65-70 civarında yerli turistlerin katkısı ile bir doluluk bekliyoruz. Gerçekçi olmak gerekirse biz bu bayramda dolu olmayı beklemiyorduk. Çünkü başında dediğim gibi 9 günlük bir tatil ve insanlar sahili tercih edecekti. Havalar sıcak ve denize girmelik havalar. O yüzden aslına bakarsanız çok büyük beklentimiz yoktu. Ama yine de ulaştığımız rakamlarda bayram dönemi için şuana kadar şikayetçi değiliz” dedi.

 

 

KAPTİD  Başkanı Yakup Dinler konuşmasına devamla , “Kurban Bayramında 9 günlük tatil istemiyoruz” KAPTİD Başkanı Yakup Dinler 9 günlük tatillerin Kapadokya bölgesine fayda sağlamadığı için böylesine uzun süreli tatili istemediklerini ifade etti. Dinler, “Hükümetten öyle bir açıklama geldi. 9 gün Kurban Bayramı tatili planlanıyor diye. Biz tabi ki Kapadokyalı turizmciler olarak bölgemi düşünerekten buna karşıyız. Çünkü 9 gün tatil olduğu için yine aynı şekilde bölgemiz tercih edilmeyecek. Kültür turlar tercih edilmeyecek. Ve insanlar sahil turizmine gidecekler. O yüzden biz Kapadokya turizmciler adına kesinlikle 9 günlük tatilden yana değiliz” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.