Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Lale Haber olarak Nevşehirli Avukatlarımızın Gününü Kutluyoruz

TÜRKİYE GÜNDEMİ 08.04.2016 - 15:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Lale Haber olarak Nevşehirli Avukatlarımızın Gününü Kutluyoruz

Bugün Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir ilinde de 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmakta.
Bugün Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir ilinde de 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmakta.   Peki 5 Nisan Neden avukatlar günü İşte tarihi dayanağı: Cumhuriyetin ilanından sonra  3 Ocak 1934 tarihinde ilk kez en geniş katılımla İzmir‘de gerçekleştirilen “Türkiye Avukatlar Birliği” toplantısında, katılımcı Baro Başkanları ve illerin Baro temsilcileri “Türkiye Barolarının Aynı Çatı Altında Toplanması” düşüncesini benimsemişlerdir.     1934 yılında alınan ilke kararı uyarınca tüm Baro Başkanları ve baroların temsilcileri bu karardan yaklaşık 24 yıl sonra 5 Nisan 1958 tarihinde İzmir’de, İzmir Ticaret  Odası toplantı salonunda bir araya gelerek iki günlük çalışmalar neticesinde Barolar Birliği’nin kuruluş çalışmalarını görüşmüşlerdir. Daha sonra 6 Ocak 1963 tarihinde toplanan İzmir Barosu Yönetim Kurulu 5 Nisan tarihini Avukatlar Günü olarak kabul edip kutlama kararı almıştır. 1969 yılında Türkiye Barolar Birliği kurulmuş ve yapılan ilk genel Kurul toplantısında“… her yıl Avukatlar günü yapılmasına …” şeklinde karar verilmiş ancak kesin bir tarih belirtilmemiştir.     Barolar Birliğinin 15-16 Mayıs 1987 tarihinde Tekirdağ’da yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda ise her yıl 5 Nisan gününün avukatlar günü olarak kutlanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Bu tarihten itibaren de her yıl Türkiye Barolar Birliği ve il barolarının düzenlediği etkinlikler çerçevesinde 5 Nisan Avukatlar Günü olarak  kutlana gelmiştir.     Bu vesile ile Lale Haber olarak Nevşehir ilimizde faaliyet gösteren tüm avukatlarımızın avukatlar gününü kutluyoruz.
Bugün Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir ilinde de 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmakta.

Bugün Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir ilinde de 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmakta.
 
Peki 5 Nisan Neden avukatlar günü İşte tarihi dayanağı: Cumhuriyetin ilanından sonra  3 Ocak 1934 tarihinde ilk kez en geniş katılımla İzmir‘de gerçekleştirilen “Türkiye Avukatlar Birliği” toplantısında, katılımcı Baro Başkanları ve illerin Baro temsilcileri “Türkiye Barolarının Aynı Çatı Altında Toplanması” düşüncesini benimsemişlerdir.
 
 
1934 yılında alınan ilke kararı uyarınca tüm Baro Başkanları ve baroların temsilcileri bu karardan yaklaşık 24 yıl sonra 5 Nisan 1958 tarihinde İzmir’de, İzmir Ticaret  Odası toplantı salonunda bir araya gelerek iki günlük çalışmalar neticesinde Barolar Birliği’nin kuruluş çalışmalarını görüşmüşlerdir. Daha sonra 6 Ocak 1963 tarihinde toplanan İzmir Barosu Yönetim Kurulu 5 Nisan tarihini Avukatlar Günü olarak kabul edip kutlama kararı almıştır.
1969 yılında Türkiye Barolar Birliği kurulmuş ve yapılan ilk genel Kurul toplantısında“… her yıl Avukatlar günü yapılmasına …” şeklinde karar verilmiş ancak kesin bir tarih belirtilmemiştir.
 
 
Barolar Birliğinin 15-16 Mayıs 1987 tarihinde Tekirdağ’da yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda ise her yıl 5 Nisan gününün avukatlar günü olarak kutlanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Bu tarihten itibaren de her yıl Türkiye Barolar Birliği ve il barolarının düzenlediği etkinlikler çerçevesinde 5 Nisan Avukatlar Günü olarak  kutlana gelmiştir.
 
 
Bu vesile ile Lale Haber olarak Nevşehir ilimizde faaliyet gösteren tüm avukatlarımızın avukatlar gününü kutluyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.