Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İl Millî Eğitim Müdürü Polat, tasarım beceri atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi

NEVŞEHİR 25.02.2022 - 11:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İl Millî Eğitim Müdürü Polat, tasarım beceri atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi

İl Millî Eğitim Müdürü Memet PolatT, Nevşehir Lisesi ve Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kurulan Kültür, Sanat ve Müzik atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi.
    Tasarım beceri atölyeleriyle sıradan bir koridordan bir hayat sahnesine dönüşen okulların atölyelerinde incelemelerde bulunan İl Müdürü, öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.   2023 Eğitim Vizyon Belgesinde belirtilen "Tasarım-Beceri atölyeleri kurulmasının teşvik edilmesi hedefi" kapsamında Nevşehir’de  2019 yılından bu yana toplam 162 adet Tasarım Beceri Atölyesi kurulmuştur. Bu atölyeler ile yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin ve çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılması amaçlandı. Kültür Sanat Atölyelerinde görsel sanatlar malzemeleri ve müzik enstrümanları bulunmaktadır. Polat; “Atölyelerin okullara hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
İl Millî Eğitim Müdürü Memet PolatT, Nevşehir Lisesi ve Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kurulan Kültür, Sanat ve Müzik atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi.

 

 

Tasarım beceri atölyeleriyle sıradan bir koridordan bir hayat sahnesine dönüşen okulların atölyelerinde incelemelerde bulunan İl Müdürü, öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

2023 Eğitim Vizyon Belgesinde belirtilen "Tasarım-Beceri atölyeleri kurulmasının teşvik edilmesi hedefi" kapsamında Nevşehir’de  2019 yılından bu yana toplam 162 adet Tasarım Beceri Atölyesi kurulmuştur. Bu atölyeler ile yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin ve çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılması amaçlandı. Kültür Sanat Atölyelerinde görsel sanatlar malzemeleri ve müzik enstrümanları bulunmaktadır. Polat; “Atölyelerin okullara hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.