Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Hollanda vatandaşı Cornelis Albert , İslam Dinini tercih etti

GÜNCEL 15.06.2023 - 14:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 14:49
 

Hollanda vatandaşı Cornelis Albert , İslam Dinini tercih etti

NEVŞEHİR(MHA) 17 yıldır ülkemizde yaşayan Cornelis Albert Türkiye’yi, İslam Dinini ve Türk halkını çok sevdiğini dile getirerek Ürgüp İlçe Müftülüğünde düzenlenen İhtida merasimi ile kelime-i şehadet getirip Atilla ismini alarak Müslüman oldu.
Etkilendiğim için Müslüman oldum… Kendi arzusu ile Müslüman olmaya karar veren 75 yaşındaki Hıristiyan, Hollanda vatandaşı emekli Cornelis Albert için, Ürgüp İlçe Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.  Din Hizmetleri Uzmanı Abdurrahim Sayar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde, İlçe Şube Müdürü Ahmet Tuncer’in tercümanlığında İslam dininin temel esasları hakkında özet bilgiler veren İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, Cornelis Albert ‘i İslam Dinini tercih etmesinden dolayı tebrik etti. "Siz, kelime-i şehadet getirip İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Artık dinimizin bir ferdi ve din kardeşimizsiniz. Bugünden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin" ifadesini kullandı. Merasimin sonunda İlçe Müftüsü Karadavut, İslam ile şereflenen Atilla’ya "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim, çeşitli kitap ve broşürlerle Fetih Suresinin 28. Ayetinin yazılı olduğu Hat Tablosunu hediye etti.  Merasim, yapılan dua ile sona erdi. Tören sonrası çok mutlu olduğunu belirten Atilla, Müslüman olmayı gönülden istediğini, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi. 
NEVŞEHİR(MHA) 17 yıldır ülkemizde yaşayan Cornelis Albert Türkiye’yi, İslam Dinini ve Türk halkını çok sevdiğini dile getirerek Ürgüp İlçe Müftülüğünde düzenlenen İhtida merasimi ile kelime-i şehadet getirip Atilla ismini alarak Müslüman oldu.

Etkilendiğim için Müslüman oldum… Kendi arzusu ile Müslüman olmaya karar veren 75 yaşındaki Hıristiyan, Hollanda vatandaşı emekli Cornelis Albert için, Ürgüp İlçe Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi. 

Din Hizmetleri Uzmanı Abdurrahim Sayar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde, İlçe Şube Müdürü Ahmet Tuncer’in tercümanlığında İslam dininin temel esasları hakkında özet bilgiler veren İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, Cornelis Albert ‘i İslam Dinini tercih etmesinden dolayı tebrik etti. "Siz, kelime-i şehadet getirip İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Artık dinimizin bir ferdi ve din kardeşimizsiniz. Bugünden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin" ifadesini kullandı. Merasimin sonunda İlçe Müftüsü Karadavut, İslam ile şereflenen Atilla’ya "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim, çeşitli kitap ve broşürlerle Fetih Suresinin 28. Ayetinin yazılı olduğu Hat Tablosunu hediye etti.  Merasim, yapılan dua ile sona erdi. Tören sonrası çok mutlu olduğunu belirten Atilla, Müslüman olmayı gönülden istediğini, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.