Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Dil Terapisti hizmete başladı

EĞİTİM 30.09.2023 - 11:34, Güncelleme: 30.09.2023 - 11:41
 

Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Dil Terapisti hizmete başladı

Nevşehir’de hizmet veren Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde hizmet vermek üzere dil konuşma güçlüğü çeken öğrenciler için dil ve konuşma terapisti hizmet vermeye başladı.
  Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Naime Çiçekli yaptığı açıklamada, “15 Yıldır faaliyette olan ve birçok özel gereksinimli öğrenciye eğitim vermekte olan kurumumuz kadrosuna Dil Konuşma Terapisti eklenmiştir. Özel Öğrenme Güçlüğü, Fiziksel Yetersizlik, Mental gruplar, İşitme, Otizm Spektrum Bozukluğu gibi bir çok alanda eğitim veren kurumumuza Dil Konuşma Güçlüğü çeken öğrenciler için de eğitim olanağı sağlamanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi. Dil ve Konuşma Terapisi nedir?                          Dil ve konuşma terapisi, her yasta bireyin çok geniş bir yelpaze içinde yer alan iletişim, dil ve konuşma bozukluklarına erken müdahale, değerlendirme, bozukluğu iyi hale dönüştürmeye çalışma ve izleme süreçlerini içeren bir sürekliliktir. Örneğin, küçük yaslarda konuşma sesi sorunları sevimli görünseler de ileride sosyal ve psikolojik sorunlara, okul çağında ise okuma-yazma sorunlarına yol açabilir. DKT bu duruma zamanında müdahale etmelidir. Kekemeliğin erken müdahale ile önüne geçilebilir. Kekemeliği olan çocuklar değişik sorunlara ek olarak okullarda akran zorbalığına maruz kalabilirler. DKT ile bunlar önlenebilir.
Nevşehir’de hizmet veren Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde hizmet vermek üzere dil konuşma güçlüğü çeken öğrenciler için dil ve konuşma terapisti hizmet vermeye başladı.

 

Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Naime Çiçekli yaptığı açıklamada, “15 Yıldır faaliyette olan ve birçok özel gereksinimli öğrenciye eğitim vermekte olan kurumumuz kadrosuna Dil Konuşma Terapisti eklenmiştir. Özel Öğrenme Güçlüğü, Fiziksel Yetersizlik, Mental gruplar, İşitme, Otizm Spektrum Bozukluğu gibi bir çok alanda eğitim veren kurumumuza Dil Konuşma Güçlüğü çeken öğrenciler için de eğitim olanağı sağlamanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

Dil ve Konuşma Terapisi nedir?                         

Dil ve konuşma terapisi, her yasta bireyin çok geniş bir yelpaze içinde yer alan iletişim, dil ve konuşma bozukluklarına erken müdahale, değerlendirme, bozukluğu iyi hale dönüştürmeye çalışma ve izleme süreçlerini içeren bir sürekliliktir.

Örneğin, küçük yaslarda konuşma sesi sorunları sevimli görünseler de ileride sosyal ve psikolojik sorunlara, okul çağında ise okuma-yazma sorunlarına yol açabilir. DKT bu duruma zamanında müdahale etmelidir.

Kekemeliğin erken müdahale ile önüne geçilebilir. Kekemeliği olan çocuklar değişik sorunlara ek olarak okullarda akran zorbalığına maruz kalabilirler. DKT ile bunlar önlenebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.