Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Annesiz babasız kalan savaşın çocukları yalnız kalmadı

GÜNCEL 11.02.2024 - 13:53, Güncelleme: 11.02.2024 - 13:53
 

Annesiz babasız kalan savaşın çocukları yalnız kalmadı

Nevşehir İHH aracılığıyla temin edilen kışlık yardımlar Suriye’de ailesini kaybetmiş çocukların bulunduğu yetimhanelerde dağıtıldı.
  Suriye’de yaklaşık 13 yıl önce başlayan savaşta milyonlarca insan mağdur olurken, binlerce çocuk anne ve babasını kaybettiği için kimsesiz kaldı. Nevşehir il genelindeki mağdurlar başta olmak üzere farklı coğrafyalarda yardım faaliyeti yürüten Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği, sınırın öbür tarafında Suriye’nin farklı noktalarındaki yetimhanelerdeki çocukları da yalnız bırakmıyor. Nevşehir’den yola çıkan İHH ekibi ve hayırseverler, temin edilen 576 kışlık mont ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, engelli savaş mağdurlarına zekat dağıtımı yapıldı. Heyet ayrıca, Kemmune mevkisinde, evsiz ailelerin savaşın sürdüğü Suriye topraklarında bir çatıya kavuşmaları amacıyla oluşturulan Nevşehir Mahallesinde ziyaret ve incelemede bulundu. Yardım faaliyetlerini tamamlayan heyet Türkiye’ye döndü.  
Nevşehir İHH aracılığıyla temin edilen kışlık yardımlar Suriye’de ailesini kaybetmiş çocukların bulunduğu yetimhanelerde dağıtıldı.

 

Suriye’de yaklaşık 13 yıl önce başlayan savaşta milyonlarca insan mağdur olurken, binlerce çocuk anne ve babasını kaybettiği için kimsesiz kaldı.

Nevşehir il genelindeki mağdurlar başta olmak üzere farklı coğrafyalarda yardım faaliyeti yürüten Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği, sınırın öbür tarafında Suriye’nin farklı noktalarındaki yetimhanelerdeki çocukları da yalnız bırakmıyor. Nevşehir’den yola çıkan İHH ekibi ve hayırseverler, temin edilen 576 kışlık mont ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, engelli savaş mağdurlarına zekat dağıtımı yapıldı.

Heyet ayrıca, Kemmune mevkisinde, evsiz ailelerin savaşın sürdüğü Suriye topraklarında bir çatıya kavuşmaları amacıyla oluşturulan Nevşehir Mahallesinde ziyaret ve incelemede bulundu.

Yardım faaliyetlerini tamamlayan heyet Türkiye’ye döndü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.