Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Adalet Bakanı Bozdağ İsveç’te Kuran-ı Kerim yakılmasına Nevşehir’den cevap verdi

GÜNCEL 28.01.2023 - 12:11, Güncelleme: 28.01.2023 - 13:41
 

Adalet Bakanı Bozdağ İsveç’te Kuran-ı Kerim yakılmasına Nevşehir’den cevap verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Nevşehir’de düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Konferansı’na katıldı.
  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kişisel Verilerin Korunması Konferansı’na katılmak üzere Nevşehir’e geldi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti milletvekilleri Yücel Menekşe, Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Baro Başkanı Murat Boz ve davetliler katıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ burada yaptığı konuşmada kişisel verilerin korunmasına önem verdiklerini ifade ederken İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına karşı tepkisini de dile getirdi. Bakan Bozdağ, “Kur’an-ı Kerim’imizi yaktı. Sonra bu İsveç’teki alçak gitti aynısını Danimarka’da yaptı. Biz Türkiye olarak halkının yüzde 99’nun Müslüman bir ülke olarak biz hep diyoruz. Biz tüm inançlara saygılıyız. Türkiye’de siz başka bir dinin kitabına saygısızlık yapıldığını duydunuz mu? Türkiye’de tüm dine mensup insanlar barış içerisinde yaşıyorlar. Ama bakın İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması Türk büyükelçiliğinin yakınında oluyor. Polis bu alçağı koruyor ve seyrediyor. Diğer ülkelerde aynısını yapıyor. Bunların kanununda bu suç değil mi diye baktığımız da İsveç ceza kanununa göre tüm dinler koruma altındadır. Dinlere yönelik basit filler 2 yıla ağır fiille 4 yıla kadar hapisle cezalandırılır. Her dine saldırı basit fiil ise 2 ağır fiil ise 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılır. İsveç’in Başsavcısı diyor ki burada suç yoktur diyerek dosyayı kapatıyor. İsveç’in kanunlarını biz mi yazdık yoksa siz mi yazdınız. Sizin meclisinizde kabul ediliyor. Sizin meclisiniz de kabul edilen yasayı neden uygulamıyorsunuz” diye konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Nevşehir’de düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Konferansı’na katıldı.

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kişisel Verilerin Korunması Konferansı’na katılmak üzere Nevşehir’e geldi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti milletvekilleri Yücel Menekşe, Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Baro Başkanı Murat Boz ve davetliler katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ burada yaptığı konuşmada kişisel verilerin korunmasına önem verdiklerini ifade ederken İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına karşı tepkisini de dile getirdi. Bakan Bozdağ, “Kur’an-ı Kerim’imizi yaktı. Sonra bu İsveç’teki alçak gitti aynısını Danimarka’da yaptı. Biz Türkiye olarak halkının yüzde 99’nun Müslüman bir ülke olarak biz hep diyoruz. Biz tüm inançlara saygılıyız. Türkiye’de siz başka bir dinin kitabına saygısızlık yapıldığını duydunuz mu? Türkiye’de tüm dine mensup insanlar barış içerisinde yaşıyorlar. Ama bakın İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması Türk büyükelçiliğinin yakınında oluyor. Polis bu alçağı koruyor ve seyrediyor. Diğer ülkelerde aynısını yapıyor. Bunların kanununda bu suç değil mi diye baktığımız da İsveç ceza kanununa göre tüm dinler koruma altındadır. Dinlere yönelik basit filler 2 yıla ağır fiille 4 yıla kadar hapisle cezalandırılır. Her dine saldırı basit fiil ise 2 ağır fiil ise 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılır. İsveç’in Başsavcısı diyor ki burada suç yoktur diyerek dosyayı kapatıyor. İsveç’in kanunlarını biz mi yazdık yoksa siz mi yazdınız. Sizin meclisinizde kabul ediliyor. Sizin meclisiniz de kabul edilen yasayı neden uygulamıyorsunuz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.