Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Yumurta fiyatları vatandaşı çıldırttı

GÜNCEL 28.12.2021 - 22:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Yumurta fiyatları vatandaşı çıldırttı

Temel gıda ürünü olan yumurtanın fiyat artışında ki sebeplerini yerinde sizler için araştırdık.
    NEVŞEHİR(KHA)- Temel gıda ürünü yumurtanın fiyat artış sebebini Nevşehir pazaryerinde yumurta satan esnaf ile görüştük. Son dönemlerde bir hayli kendinden söz ettiren yumurta zammının nedenini esnaf şu şekilde açıkladı; ‘’ Hammaddenin yurt dışından ithal olması ve doların aşırı yüksek olması bu fiyat artışına sebep oldu. Aynı zamanda yumurtaya talep de yüksekti. Bu yüzden fiyat artışı yaşandı. ‘’  Dolardaki düşüş vatandaşta özellikle gıda ürünleri için bir fiyat düşüşü beklentisine neden oldu. Bu beklenti marketteki ve pazardaki diğer gıda ürünleri gibi yumurtada da oluştu. Doların düşmesinin yumurta fiyatlarına olan etkisi konusunda ise esnaf ‘’ Evet geçen haftaya bakarak biraz düştü fiyatlar, haftaya daha da düşmesini bekliyoruz. Diğer gıda ürünlerine bakarak fiyatlar yumurtada daha uygun olduğundan ve çok tüketilen bir ürün olduğundan dolayı bizim için çok değişen bir şey olmadı. Hemen hemen aynı şekilde satılıyor. ‘’ ifadelerini kullandı.  Son olarak ise görüşmemizin sonunda yumurta fiyatlarının şuan için tezgâhlarda 30 lira ile 40 lira arasında değiştiğini ifade etti.   
Temel gıda ürünü olan yumurtanın fiyat artışında ki sebeplerini yerinde sizler için araştırdık.

 

 

NEVŞEHİR(KHA)- Temel gıda ürünü yumurtanın fiyat artış sebebini Nevşehir pazaryerinde yumurta satan esnaf ile görüştük. Son dönemlerde bir hayli kendinden söz ettiren yumurta zammının nedenini esnaf şu şekilde açıkladı; ‘’ Hammaddenin yurt dışından ithal olması ve doların aşırı yüksek olması bu fiyat artışına sebep oldu. Aynı zamanda yumurtaya talep de yüksekti. Bu yüzden fiyat artışı yaşandı. ‘’

 Dolardaki düşüş vatandaşta özellikle gıda ürünleri için bir fiyat düşüşü beklentisine neden oldu. Bu beklenti marketteki ve pazardaki diğer gıda ürünleri gibi yumurtada da oluştu. Doların düşmesinin yumurta fiyatlarına olan etkisi konusunda ise esnaf ‘’ Evet geçen haftaya bakarak biraz düştü fiyatlar, haftaya daha da düşmesini bekliyoruz. Diğer gıda ürünlerine bakarak fiyatlar yumurtada daha uygun olduğundan ve çok tüketilen bir ürün olduğundan dolayı bizim için çok değişen bir şey olmadı. Hemen hemen aynı şekilde satılıyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

 Son olarak ise görüşmemizin sonunda yumurta fiyatlarının şuan için tezgâhlarda 30 lira ile 40 lira arasında değiştiğini ifade etti. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.