Sitenin sağında bir giydirme reklam

‘Yetim Sana Emanet Onu Yalnız Bırakma’ programı yapıldı

NEVŞEHİR 29.10.2022 - 12:37, Güncelleme: 29.10.2022 - 12:37
 

‘Yetim Sana Emanet Onu Yalnız Bırakma’ programı yapıldı

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen ‘Yetim Sana Emanet Onu Yalnız Bırakma’ konulu program duygu yüklü anların yaşanmasını sağladı.
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki program, Hafız Mahmut Sami Kemikkıran’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, programda yaptığı konuşmada, İHH tarafından “İyilik her zaman her yerde” sloganıyla sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Dünya genelinde yüzbinlerce yetim çocuğun kaderine terk edilmesinin acısını herkesin yüreğinin derinliklerinde hissetmesi gerektiğini belirten Öncel, “Yetim çocuklar konusunda hiçbir Müslüman beni ilgilendirmez diyemez. Küfrün dalga dalga üzerimize geldiği dönemde mazlum kardeşlerimiz için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmemiz gerekiyor. Ahlaki dejenerasyon devam ediyor, ailevi problemler gün geçtikçe daha çok toplumsal kopuşlara neden oluyor. Bu konuları sivil toplum kuruluşları üzerine vazife bilmelidir. Bunun için İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın birçok yerinde savaş mağduru çocuklara ve yetim çocuklara sahip çıkarak önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor” diye konuştu. İHH Nevşehir Yetim Birimi Sorumlusu Saadettin Kemikkıran da Nevşehir’deki yetim çocuklara yönelik yapılan çalışma, proje ve faaliyetleri detaylarıyla anlattı. Nevşehir’de İHH olarak yetim çocukların kışlık bot, mont gibi giyecek ihtiyaçlarının karşılandığını, eğitim giderleri konusunda destekler verildiğini, yetim çocukların moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla gezi, piknik, halı saha maçları, vadi gezileri, şehir dışı gezi organizasyonları gerçekleştirdiklerini, benzer programları organize etmeye devam ettiklerini kaydetti. İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşad Başer de  İHH olarak dünya genelindeki mazlum coğrafyalarda yetimlere yönelik yürüttükleri yardım çalışmalarına dair yaptığı sunum gerçekleştirdi. Başer’in çeşitli ülkelerde yetim çocuklara yönelik çalışmalarda karşılaştığı durumlarla ilgili paylaştığı anıları duygu yüklü anların yaşanmasını sağladı. Program, Sanatçı-Hafız Osman Akyol ve ekibinin seslendirdiği ilahilerle sona erdi. Programa; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, sivil toplum kuruluş temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen ‘Yetim Sana Emanet Onu Yalnız Bırakma’ konulu program duygu yüklü anların yaşanmasını sağladı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki program, Hafız Mahmut Sami Kemikkıran’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, programda yaptığı konuşmada, İHH tarafından “İyilik her zaman her yerde” sloganıyla sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Dünya genelinde yüzbinlerce yetim çocuğun kaderine terk edilmesinin acısını herkesin yüreğinin derinliklerinde hissetmesi gerektiğini belirten Öncel, “Yetim çocuklar konusunda hiçbir Müslüman beni ilgilendirmez diyemez. Küfrün dalga dalga üzerimize geldiği dönemde mazlum kardeşlerimiz için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmemiz gerekiyor. Ahlaki dejenerasyon devam ediyor, ailevi problemler gün geçtikçe daha çok toplumsal kopuşlara neden oluyor. Bu konuları sivil toplum kuruluşları üzerine vazife bilmelidir. Bunun için İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın birçok yerinde savaş mağduru çocuklara ve yetim çocuklara sahip çıkarak önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor” diye konuştu.
İHH Nevşehir Yetim Birimi Sorumlusu Saadettin Kemikkıran da Nevşehir’deki yetim çocuklara yönelik yapılan çalışma, proje ve faaliyetleri detaylarıyla anlattı.
Nevşehir’de İHH olarak yetim çocukların kışlık bot, mont gibi giyecek ihtiyaçlarının karşılandığını, eğitim giderleri konusunda destekler verildiğini, yetim çocukların moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla gezi, piknik, halı saha maçları, vadi gezileri, şehir dışı gezi organizasyonları gerçekleştirdiklerini, benzer programları organize etmeye devam ettiklerini kaydetti.
İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşad Başer de  İHH olarak dünya genelindeki mazlum coğrafyalarda yetimlere yönelik yürüttükleri yardım çalışmalarına dair yaptığı sunum gerçekleştirdi.
Başer’in çeşitli ülkelerde yetim çocuklara yönelik çalışmalarda karşılaştığı durumlarla ilgili paylaştığı anıları duygu yüklü anların yaşanmasını sağladı.
Program, Sanatçı-Hafız Osman Akyol ve ekibinin seslendirdiği ilahilerle sona erdi.
Programa; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, sivil toplum kuruluş temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.