Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vali Fidan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

EĞİTİM 23.11.2023 - 22:19, Güncelleme: 23.11.2023 - 22:28
 

Vali Fidan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

Nevşehir Valisi Ali Fidan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor ve yürekten kutluyorum dedi.
  Nevşehir Valisi Ali Fidan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün, tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor ve yürekten kutluyorum dedi. Vali Fidan, “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, özgüveni yüksek, ülkesini ve Milletini seven, donanımlı bireyler olarak yetiştirmeleridir. Öğretmenlerimiz ülkemizin her köşesinde çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayan, ideallerinden hiçbir zaman taviz vermeyen ve yetiştirdiği her öğrenciye bu bilinçle yaklaşan kutsal mesleğin yegâne temsilcileridirler. Öğretmenlerimiz tutuşturdukları eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve şehit düşmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.
Nevşehir Valisi Ali Fidan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor ve yürekten kutluyorum dedi.

 

Nevşehir Valisi Ali Fidan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün, tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor ve yürekten kutluyorum dedi.

Vali Fidan, “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, özgüveni yüksek, ülkesini ve Milletini seven, donanımlı bireyler olarak yetiştirmeleridir. Öğretmenlerimiz ülkemizin her köşesinde çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayan, ideallerinden hiçbir zaman taviz vermeyen ve yetiştirdiği her öğrenciye bu bilinçle yaklaşan kutsal mesleğin yegâne temsilcileridirler. Öğretmenlerimiz tutuşturdukları eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve şehit düşmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.