Sitenin sağında bir giydirme reklam

Vali Becel, Muhtarlar Günü mesajı yayımladı

NEVŞEHİR 19.10.2022 - 10:24, Güncelleme: 19.10.2022 - 10:24
 

Vali Becel, Muhtarlar Günü mesajı yayımladı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli temel taşlarından biri olarak, ülkemizin her noktasında devletimizin kurumsal temsilciliğini üstlenen muhtarlık müessesesi, insana hizmet odaklı anlayışın yaşatılmasında vazgeçilmez bir unsurdur dedi. Vali Becel, “ Etken bir yapıyı bünyesinde barındıran ve kendini sürekli yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, ülkemizin en ücra köşesine bile çağdaş yönetim anlayışını taşımış ve bu anlayışla halkımızın her zaman yanında ve hizmetinde olmayı başarmıştır. Nasıl ki toplumun en küçük çekirdek kurumu aile ise demokrasi ailesinin de çekirdek yapısını muhtarlık kurumu oluşturmaktadır. Muhtarlarımız devletimizin vatandaşa uzanan en yakın eli, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktasıdır. Ülkemizde son yıllarda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında yenilikçi birçok adım atılmış, muhtarlık kurumu da bu yenilikten olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir. Muhtarlarımız elde ettikleri bu kazanımlar sayesinde demokrasi adına vücut bulmanın önemli olduğunun bir kez daha farkına varmışlardır. Güçlü devlet olmanın birinci şartı, devlet kurumunun her bir paydaşının aynı heves ile işine sarılması ve aynı hedefe ulaşma çabasındaki gayretiyle attığı emin adımlardan geçmektedir. Yaşadığımız zaman dilimi de bizlere bir kez daha göstermektedir ki bu güzel Anadolu coğrafyasında kurduğumuz ve yaşatmakta olduğumuz yüce devletimiz her zaman güçlü olabilmeli, güçlü kalabilmelidir. Bu noktada demokrasimizin ilk basamağı muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Görev ve sorumluluklarını yerine getiren, vatandaşlarımıza götürülen hizmetin de bir parçası olan Muhtarlarımız, devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağı olmuşlardır. Böylesine önemli bir görevi üstlenen, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli temel taşlarından biri olarak, ülkemizin her noktasında devletimizin kurumsal temsilciliğini üstlenen muhtarlık müessesesi, insana hizmet odaklı anlayışın yaşatılmasında vazgeçilmez bir unsurdur dedi.

Vali Becel, “ Etken bir yapıyı bünyesinde barındıran ve kendini sürekli yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, ülkemizin en ücra köşesine bile çağdaş yönetim anlayışını taşımış ve bu anlayışla halkımızın her zaman yanında ve hizmetinde olmayı başarmıştır. Nasıl ki toplumun en küçük çekirdek kurumu aile ise demokrasi ailesinin de çekirdek yapısını muhtarlık kurumu oluşturmaktadır. Muhtarlarımız devletimizin vatandaşa uzanan en yakın eli, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktasıdır. Ülkemizde son yıllarda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında yenilikçi birçok adım atılmış, muhtarlık kurumu da bu yenilikten olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir. Muhtarlarımız elde ettikleri bu kazanımlar sayesinde demokrasi adına vücut bulmanın önemli olduğunun bir kez daha farkına varmışlardır. Güçlü devlet olmanın birinci şartı, devlet kurumunun her bir paydaşının aynı heves ile işine sarılması ve aynı hedefe ulaşma çabasındaki gayretiyle attığı emin adımlardan geçmektedir. Yaşadığımız zaman dilimi de bizlere bir kez daha göstermektedir ki bu güzel Anadolu coğrafyasında kurduğumuz ve yaşatmakta olduğumuz yüce devletimiz her zaman güçlü olabilmeli, güçlü kalabilmelidir. Bu noktada demokrasimizin ilk basamağı muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Görev ve sorumluluklarını yerine getiren, vatandaşlarımıza götürülen hizmetin de bir parçası olan Muhtarlarımız, devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağı olmuşlardır. Böylesine önemli bir görevi üstlenen, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.