Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk, Sayıştay raporlarına neden cevap veremedi?

GÜNCEL 15.11.2022 - 10:37, Güncelleme: 15.11.2022 - 13:22
 

Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk, Sayıştay raporlarına neden cevap veremedi?

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Sayıştay raporu sonrasında yaptığı açıklamada kendine göre bazı maddeleri açıklaması kamuoyu tarafından tepki gördü.
Sayıştay tarafından Nevşehir’de bulunan 23 belediyeden sadece Ürgüp Belediyesi’nin denetlemesi sonrasında Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk kendi döneminde Sayıştay tarafından belirtilen eksiklikleri açıklamak yerine daha önce belediye başkanlığı görevi yapmış kişilerin soruşturmasını geçirmiş gibi kendini aklamaya çalışması tepkilere neden oldu. Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk kendisine ait sosyal medya hesabından kendine yakın gördüğü kişilerle bu durumu paylaşırken Sayıştay tarafından bulunan bulguları açıklamaktan kaçındı. Aktürk, Kayakapı, Temenni Tepesi, İl Özel İdaresi, Sosyal tesisler konularında açıklamada bulunurken de bunları da eksik açıkladı. Kendi döneminde bulunan raporları açıklamadı. Nevşehir ve Ürgüp kamuoyu Sayıştay tarafından açıklanan aşağıdaki konuların cevabını Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk’ten bekliyor. İşte bulgular; Sözleşme personellerin Müdürlük kadrolarına vekaleten atanması, Banka kredileri hesaplarının gerçek durumu göstermemesi, Hesaplanan KDV hesabının hatalı kullanılması, Tahsis edilen taşınmazların muhasebe kayıtlarında yer almaması, Belediye döner sermaye işletmesinin tasfiyesinin yapılmaması, Bütçe içi işletmenin kurulması için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınmaması, Borç stok tutarlarının hatalı tespit edilmesi, borçlanma aşımına dair izin alınmaması, Doğrudan temin suretiyle yapılan mal ve hizmet alımları ile yapılan işlerde bütçeye konulan ödeneğin yüzde 10’unun kamu ihale kurulunun uygun görüşü alınmadan aşılması, Gecekondu fonu hesabına aktarılan payların amacı dışında kullanılması, Otopark bedellerinin takip ve tahsilatının yapılmaması, İhalede pazarlık usulünün genel bir uygulama haline gelmesi, Yapım işi ihalelerinde yüklenici tarafından teknik personel çalıştırılmaması, Sayıştay denetim raporlarının Belediye Meclis gündeminde görüşülmemesi İşte yukarıda Sayıştay tarafından açıklanan bulgulara ne yazık ki Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk cevap vermek yerine başka konularda açıklamada bulunması dikkatlerden kaçmadı. Ne yazık ki Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve yandaşlarına göre kamuoyunu bilgilendiren gazeteciler suçlu sadece kendileri haklı. Takdir kamuoyunun… Not: Sayıştay sadece rakamları inceler…
Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Sayıştay raporu sonrasında yaptığı açıklamada kendine göre bazı maddeleri açıklaması kamuoyu tarafından tepki gördü.

Sayıştay tarafından Nevşehir’de bulunan 23 belediyeden sadece Ürgüp Belediyesi’nin denetlemesi sonrasında Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk kendi döneminde Sayıştay tarafından belirtilen eksiklikleri açıklamak yerine daha önce belediye başkanlığı görevi yapmış kişilerin soruşturmasını geçirmiş gibi kendini aklamaya çalışması tepkilere neden oldu.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk kendisine ait sosyal medya hesabından kendine yakın gördüğü kişilerle bu durumu paylaşırken Sayıştay tarafından bulunan bulguları açıklamaktan kaçındı.

Aktürk, Kayakapı, Temenni Tepesi, İl Özel İdaresi, Sosyal tesisler konularında açıklamada bulunurken de bunları da eksik açıkladı. Kendi döneminde bulunan raporları açıklamadı.

Nevşehir ve Ürgüp kamuoyu Sayıştay tarafından açıklanan aşağıdaki konuların cevabını Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk’ten bekliyor.

İşte bulgular;

Sözleşme personellerin Müdürlük kadrolarına vekaleten atanması,

Banka kredileri hesaplarının gerçek durumu göstermemesi,

Hesaplanan KDV hesabının hatalı kullanılması,

Tahsis edilen taşınmazların muhasebe kayıtlarında yer almaması,

Belediye döner sermaye işletmesinin tasfiyesinin yapılmaması,

Bütçe içi işletmenin kurulması için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınmaması,

Borç stok tutarlarının hatalı tespit edilmesi, borçlanma aşımına dair izin alınmaması,

Doğrudan temin suretiyle yapılan mal ve hizmet alımları ile yapılan işlerde bütçeye konulan ödeneğin yüzde 10’unun kamu ihale kurulunun uygun görüşü alınmadan aşılması,

Gecekondu fonu hesabına aktarılan payların amacı dışında kullanılması,

Otopark bedellerinin takip ve tahsilatının yapılmaması,

İhalede pazarlık usulünün genel bir uygulama haline gelmesi,

Yapım işi ihalelerinde yüklenici tarafından teknik personel çalıştırılmaması,

Sayıştay denetim raporlarının Belediye Meclis gündeminde görüşülmemesi

İşte yukarıda Sayıştay tarafından açıklanan bulgulara ne yazık ki Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk cevap vermek yerine başka konularda açıklamada bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Ne yazık ki Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve yandaşlarına göre kamuoyunu bilgilendiren gazeteciler suçlu sadece kendileri haklı. Takdir kamuoyunun…

Not: Sayıştay sadece rakamları inceler…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.