Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ürgüp Aksalur Mahallesi Semt Konağına Kavuşuyor

İLÇELER 09.04.2016 - 15:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp Aksalur Mahallesi Semt Konağına Kavuşuyor

Ürgüp İlçe merkezine bağlı Aksalur Mahallemizde bulunan eskiden Atatürk İlkokulu olarak ilk kez kullanıma sunulan okul daha sonrasında Atatürk Lisesi olarak kullanılmıştı.
Ürgüp İlçe merkezine bağlı Aksalur Mahallemizde bulunan eskiden Atatürk İlkokulu olarak ilk kez kullanıma sunulan okul daha sonrasında Atatürk Lisesi olarak kullanılmıştı. Geçtiğimiz 2011- 2013 yılları arasında da okul öğrenci sayısının düşmesiyle eğitim ve öğretime kapanmıştı.   2014 yılından bu yana düşünülen ve devir işlemleri uzun bir süre alan okul binası Ürgüp Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Er ve Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın girişimleri ile Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Ürgüp Belediyesine  devri gerçekleştirildi.  Kullanılmadığı için zamanla yıpranan bina içerisinde belediye tarafından çalışma başlatıldı. Bina içerisinde ve çevresindeki çalışmalar tamamlandığında eski okul binası, Aksalur Mahallesine Semt Konağı olarak hizmet verecek.   Aksalur Mahallesi çok amaçlı Semt Konağındaki çalışmaları Belediye Başkanı Fahri Yıldız yerinde inceledi. Semt Konağı restorasyon, tamir bakım işleri tamamlandığında Aksalurlu vatandaşlar, düğünlerini, nişanlarını, taziyelerini ve toplu etkinliklerini yapabilecekleri çok amaçlı bir semt konağına kavuşacaklar.   Semt Konağının Lavaboları, su tesisatları, kalorifer tesisatı, mutfak olarak kullanılacak alan, elektrik tesisatı, bina çatısı, bina su olukları, bina iç kapıları, bina içi duvarların badana ve boyası, bina içi duvarların tamiri tamamlanmak üzere. Bina bahçesi içerisinde yer alan alanlara kuruyan ağaçlar sökülerek ve ilaveleri ile birlikte yeni kiraz ağaçları dikimi yapılacak. Bahçe içerisindeki alana kilitli parke döşenerek güzel bir görünüm sağlanacak.
Ürgüp İlçe merkezine bağlı Aksalur Mahallemizde bulunan eskiden Atatürk İlkokulu olarak ilk kez kullanıma sunulan okul daha sonrasında Atatürk Lisesi olarak kullanılmıştı.

Ürgüp İlçe merkezine bağlı Aksalur Mahallemizde bulunan eskiden Atatürk İlkokulu olarak ilk kez kullanıma sunulan okul daha sonrasında Atatürk Lisesi olarak kullanılmıştı. Geçtiğimiz 2011- 2013 yılları arasında da okul öğrenci sayısının düşmesiyle eğitim ve öğretime kapanmıştı.

 

2014 yılından bu yana düşünülen ve devir işlemleri uzun bir süre alan okul binası Ürgüp Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Er ve Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın girişimleri ile Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Ürgüp Belediyesine  devri gerçekleştirildi.  Kullanılmadığı için zamanla yıpranan bina içerisinde belediye tarafından çalışma başlatıldı. Bina içerisinde ve çevresindeki çalışmalar tamamlandığında eski okul binası, Aksalur Mahallesine Semt Konağı olarak hizmet verecek.

 

Aksalur Mahallesi çok amaçlı Semt Konağındaki çalışmaları Belediye Başkanı Fahri Yıldız yerinde inceledi. Semt Konağı restorasyon, tamir bakım işleri tamamlandığında Aksalurlu vatandaşlar, düğünlerini, nişanlarını, taziyelerini ve toplu etkinliklerini yapabilecekleri çok amaçlı bir semt konağına kavuşacaklar.

 

Semt Konağının Lavaboları, su tesisatları, kalorifer tesisatı, mutfak olarak kullanılacak alan, elektrik tesisatı, bina çatısı, bina su olukları, bina iç kapıları, bina içi duvarların badana ve boyası, bina içi duvarların tamiri tamamlanmak üzere. Bina bahçesi içerisinde yer alan alanlara kuruyan ağaçlar sökülerek ve ilaveleri ile birlikte yeni kiraz ağaçları dikimi yapılacak. Bahçe içerisindeki alana kilitli parke döşenerek güzel bir görünüm sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.