Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, “Emekliliğe yansımayan zam oranını kabul etmiyoruz”

EĞİTİM 06.07.2023 - 08:11, Güncelleme: 06.07.2023 - 08:11
 

Urgenç, “Emekliliğe yansımayan zam oranını kabul etmiyoruz”

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Devlet memurlarının 15 Temmuz’da alacakları maaş zammı ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yayınlayarak işçi memur ayrımını ortadan kaldıran ve emekliliğe yansımayan zam oranlarını kabul etmiyoruz dedi.
  Urgenç açıklamasında memurları bu duruma getiren yetkili sendikanın öngörüsüzlüğü diyerek Türk-İş kamu işçilerine aldığı zamma vurgu yaptı. Memurlar Türkiye Kamu Sen’e yetkiyi vermelidir. Diyerek şu ifadeleri kullandı. Urgenç,  “Öngörüsüz sendikacılık anlayışı memuru yoksulluğa sürüklemiştir. İşverenin hükümetin bir an önce rakamları güncellemesi gerekmektedir. Bir tarafta kamu işçilerinin yetkili sendikası Türk-İş'in aldığı zam oranları ortada iken memurun yetkili sendikasının alamadığı zamlara karşı İŞVEREN yani hükümet memurun alım gücünü yükseltmek için Sayın Cumhurbaşkanının seçimlerden önceki sözünü yerine getirmek için girişimde bulundu. Ancak bu artışta yetersiz kaldı. Bu durumda Memurun yapması gereken ilk iş yetkiyi Türkiye Kamu Sen'e vererek toplu sözleşme masasında hakkının savunulmasını sağlamaktır. Memurluk Özel İhtisas Mesleğidir. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Hükümet en düşük memur maaşını enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı %17.55 ve ek olarak 8.077 TL net seyyanen artışla 22.017 TL'ye çıkartan kanun teklifini meclise sundu. Bu haliyle memurun refah seviyesi gerçekliğini yansıtmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22.000 TL'yi açıkladığı gün bu rakam 1.126 dolar ediyorken bugün 845 dolar yapmaktadır. Açıklanan rakam 2 ayda 281 dolar erimiştir. Teklifin memurun günümüz gerçek sosyo ekonomik yaşam seviyesine kavuşması için bu kanun teklifinin üzerine refah payı ve enflasyon farkları verilerek yoksulluk sınırı olan 33.000 TL'ye yükseltilmesi gerekmektedir. Ayrıca vergi dilimleri düzenlenmeli, ileriki aylarda memurun enflasyon karşısında ezilmemesi için enflasyon farkları aylık olarak ödenmelidir. Diğer taraftan işçi memur maaş farkını ortadan kaldıran bu rakamları kabul etmiyoruz. Özel ihtisas mesleği olan memurluk ve her branşta belirli bir eğitim ve aşamalardan geçerek görev yapan memurların hak ettiği maaş zammını alması için hem kanun mecliste görüşülürken hem de toplu sözleşme sürecinde Türkiye Kamu Sen üzerine düşeni yapacak, mücadeleye devam edecektir.” Dedi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Devlet memurlarının 15 Temmuz’da alacakları maaş zammı ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yayınlayarak işçi memur ayrımını ortadan kaldıran ve emekliliğe yansımayan zam oranlarını kabul etmiyoruz dedi.

 

Urgenç açıklamasında memurları bu duruma getiren yetkili sendikanın öngörüsüzlüğü diyerek Türk-İş kamu işçilerine aldığı zamma vurgu yaptı. Memurlar Türkiye Kamu Sen’e yetkiyi vermelidir. Diyerek şu ifadeleri kullandı.

Urgenç,  “Öngörüsüz sendikacılık anlayışı memuru yoksulluğa sürüklemiştir. İşverenin hükümetin bir an önce rakamları güncellemesi gerekmektedir. Bir tarafta kamu işçilerinin yetkili sendikası Türk-İş'in aldığı zam oranları ortada iken memurun yetkili sendikasının alamadığı zamlara karşı İŞVEREN yani hükümet memurun alım gücünü yükseltmek için Sayın Cumhurbaşkanının seçimlerden önceki sözünü yerine getirmek için girişimde bulundu. Ancak bu artışta yetersiz kaldı. Bu durumda Memurun yapması gereken ilk iş yetkiyi Türkiye Kamu Sen'e vererek toplu sözleşme masasında hakkının savunulmasını sağlamaktır. Memurluk Özel İhtisas Mesleğidir. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Hükümet en düşük memur maaşını enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı %17.55 ve ek olarak 8.077 TL net seyyanen artışla 22.017 TL'ye çıkartan kanun teklifini meclise sundu. Bu haliyle memurun refah seviyesi gerçekliğini yansıtmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22.000 TL'yi açıkladığı gün bu rakam 1.126 dolar ediyorken bugün 845 dolar yapmaktadır. Açıklanan rakam 2 ayda 281 dolar erimiştir. Teklifin memurun günümüz gerçek sosyo ekonomik yaşam seviyesine kavuşması için bu kanun teklifinin üzerine refah payı ve enflasyon farkları verilerek yoksulluk sınırı olan 33.000 TL'ye yükseltilmesi gerekmektedir. Ayrıca vergi dilimleri düzenlenmeli, ileriki aylarda memurun enflasyon karşısında ezilmemesi için enflasyon farkları aylık olarak ödenmelidir. Diğer taraftan işçi memur maaş farkını ortadan kaldıran bu rakamları kabul etmiyoruz. Özel ihtisas mesleği olan memurluk ve her branşta belirli bir eğitim ve aşamalardan geçerek görev yapan memurların hak ettiği maaş zammını alması için hem kanun mecliste görüşülürken hem de toplu sözleşme sürecinde Türkiye Kamu Sen üzerine düşeni yapacak, mücadeleye devam edecektir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.