Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Kadınlar Birliği’nde bayrak değişimi yaşandı

GÜNCEL 24.02.2024 - 16:29, Güncelleme: 24.02.2024 - 16:29
 

Türk Kadınlar Birliği’nde bayrak değişimi yaşandı

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanlığı görevini 15 yıldır yürüten Yaşar Nihan Küsmez, Şube Başkanlığı görevini Derya Yazar’a devretti.
  Türk Kadınları Birliği Nevşehir Şube Başkanı olarak 2029 yılından beri görev yapmakta olan Yaşar Nihan Küsmez geçtiğimiz gün yapılan kongre ile görevini Derya Yazar’a devretti. Küsmez açıklamasında, “Nevşehir’de kuruluşumuzdan bu zamana kadar üyesi olduğum, 2019 yılından itibaren, 15 yıldır başkanlığını yaptığım, Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi Başkanlığını, arkadaşımız Derya Yazar’a bırakıyorum. Derya Yazar ve yeni yönetim kurulunu tebrik eder, başarılar dilerim. Çalışmalarımız esnasında bize destek olan, yönetim kurulumuza, üyelerimize, Nevşehir Valiliği’ne Nevşehir Belediyesi’ne, Baro Başkanlığına, Nevşehir Üniversitesi’ne, Ticaret ve Sanayi Odası’na, Ticaret Borsasına, İl istihdam ve mesleki eğitim kurumuna, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Sivil Toplumla ilişkilendirmeler Müdürlüğüne, Nevşehirli iş insanlarına, Nevşehir basın kuruluşlarına ve daha aklımıza gelmeyen, bütün yardım severlere, kurum ve kuruluşlara teşekkür eder, selamlarımı sunarım” dedi. Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanlığı görevine seçilen Derya Yazar ise açıklamasında, Cumhuriyet ışığının Türk kadınlarına güzel bir armağanı olan Türk Kadınlar Birliği'nin Nevşehir şubesine, oy birliğiyle seçilmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.  Türk kadınının siyasal ve sosyal haklarını elde etme mücadelesinde,  1924 yılında Atatürk’ün eşi Latife Hanımın destekleriyle, Nezihe Muhittin’in öncülüğünde kurulmuş olan Türk Kadınlar Birliği’nin yeni başkanı olarak; çalışma arkadaşlarımla birlikte yapacağımız projelerde Cumhuriyet vizyonuyla ve çağdaş kadın hareketinin paralelinde ilerlemeye gayret göstereceğiz” diye konuştu.  
Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanlığı görevini 15 yıldır yürüten Yaşar Nihan Küsmez, Şube Başkanlığı görevini Derya Yazar’a devretti.

 

Türk Kadınları Birliği Nevşehir Şube Başkanı olarak 2029 yılından beri görev yapmakta olan Yaşar Nihan Küsmez geçtiğimiz gün yapılan kongre ile görevini Derya Yazar’a devretti. Küsmez açıklamasında, “Nevşehir’de kuruluşumuzdan bu zamana kadar üyesi olduğum, 2019 yılından itibaren, 15 yıldır başkanlığını yaptığım, Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi Başkanlığını, arkadaşımız Derya Yazar’a bırakıyorum. Derya Yazar ve yeni yönetim kurulunu tebrik eder, başarılar dilerim. Çalışmalarımız esnasında bize destek olan, yönetim kurulumuza, üyelerimize, Nevşehir Valiliği’ne Nevşehir Belediyesi’ne, Baro Başkanlığına, Nevşehir Üniversitesi’ne, Ticaret ve Sanayi Odası’na, Ticaret Borsasına, İl istihdam ve mesleki eğitim kurumuna, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Sivil Toplumla ilişkilendirmeler Müdürlüğüne, Nevşehirli iş insanlarına, Nevşehir basın kuruluşlarına ve daha aklımıza gelmeyen, bütün yardım severlere, kurum ve kuruluşlara teşekkür eder, selamlarımı sunarım” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanlığı görevine seçilen Derya Yazar ise açıklamasında, Cumhuriyet ışığının Türk kadınlarına güzel bir armağanı olan Türk Kadınlar Birliği'nin Nevşehir şubesine, oy birliğiyle seçilmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.  Türk kadınının siyasal ve sosyal haklarını elde etme mücadelesinde,  1924 yılında Atatürk’ün eşi Latife Hanımın destekleriyle, Nezihe Muhittin’in öncülüğünde kurulmuş olan Türk Kadınlar Birliği’nin yeni başkanı olarak; çalışma arkadaşlarımla birlikte yapacağımız projelerde Cumhuriyet vizyonuyla ve çağdaş kadın hareketinin paralelinde ilerlemeye gayret göstereceğiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.