Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Eğitim Sen’de Atatürk’ü anmak ve anlamak programı düzenlendi

EĞİTİM 10.11.2023 - 08:54, Güncelleme: 10.11.2023 - 08:54
 

Türk Eğitim Sen’de Atatürk’ü anmak ve anlamak programı düzenlendi

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi Atatürk’ün vefatının 85.yılı anma ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılının değerlendirildiği bir program düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitlerle, Cumhuriyet’in fazilet ve değerleri anlatıldı.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Erdoğan’ın konuşmacı olduğu konferansta Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Erdoğan; Atatürk dönemi hatıratları ve Nutuk üzerinden Atatürk’ün hayatındaki dönüm noktalarını değerlendirerek Atatürk’te ki Cumhuriyet fikri ve milli mücadele döneminde yapılan kritik askeri ve siyasi hamleleri anlattı. “Atatürk; Türk Milletinin kurtarıcısı ve kurucusu olmuştur. Osmanlı’nın son paşası Cumhuriyetin ilk Cumhurbaşkanı olmuştur.” İfadeleriyle geçmişle gelecek arasındaki bağlantıya dikkat çekerek modern Türkiye’nin inşasında Atatürk’teki batı tarzı yönetim anlayışının oluşum aşamalarını dinleyicilere aktardı. Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç konferansta; İçeride gelecekten umudunu kesmiş mandacılara, dışarda ülkesini işgale gelen Emperyalistlere karşı mücadele etti. Ve Türk milleti ile kazandı. Türk Devletini; Saltanattan Cumhuriyete, Teokrasiden laik devlete, çöken imparatorluktan milli devlete dönüştürdü. Türk İnsanını; tebaadan vatandaş kimliğine kavuşturdu. Ey yüce Türk! Senin bugün yapman gereken ona dua etmek. Gür sesinle İstiklal Marşını okumak. Özgürlüğü ve Cumhuriyeti haykırmaktır. Dedi. Konferans sonucunda Tes. Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Erdoğan’a Cumhuriyetin 100.Yılı anısına hazırlatmış oldukları Atatürk ve Cumhuriyet tablosunu takdim etti. Konferansı tertip eden Tes. Nevü başkanı İbrahim Doğan’a, Tarih Bölüm başkanı Prof. Dr. Lütfi Gürkan Gökçek’e, katılımlarından dolayı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim çalışanlarına, kurum yöneticilerine öğretmenlere teşekkür etti.  
Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi Atatürk’ün vefatının 85.yılı anma ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılının değerlendirildiği bir program düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitlerle, Cumhuriyet’in fazilet ve değerleri anlatıldı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Erdoğan’ın konuşmacı olduğu konferansta Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Erdoğan; Atatürk dönemi hatıratları ve Nutuk üzerinden Atatürk’ün hayatındaki dönüm noktalarını değerlendirerek Atatürk’te ki Cumhuriyet fikri ve milli mücadele döneminde yapılan kritik askeri ve siyasi hamleleri anlattı. “Atatürk; Türk Milletinin kurtarıcısı ve kurucusu olmuştur. Osmanlı’nın son paşası Cumhuriyetin ilk Cumhurbaşkanı olmuştur.” İfadeleriyle geçmişle gelecek arasındaki bağlantıya dikkat çekerek modern Türkiye’nin inşasında Atatürk’teki batı tarzı yönetim anlayışının oluşum aşamalarını dinleyicilere aktardı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç konferansta; İçeride gelecekten umudunu kesmiş mandacılara, dışarda ülkesini işgale gelen Emperyalistlere karşı mücadele etti. Ve Türk milleti ile kazandı. Türk Devletini; Saltanattan Cumhuriyete, Teokrasiden laik devlete, çöken imparatorluktan milli devlete dönüştürdü. Türk İnsanını; tebaadan vatandaş kimliğine kavuşturdu. Ey yüce Türk! Senin bugün yapman gereken ona dua etmek. Gür sesinle İstiklal Marşını okumak. Özgürlüğü ve Cumhuriyeti haykırmaktır. Dedi.

Konferans sonucunda Tes. Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç Erdoğan’a Cumhuriyetin 100.Yılı anısına hazırlatmış oldukları Atatürk ve Cumhuriyet tablosunu takdim etti. Konferansı tertip eden Tes. Nevü başkanı İbrahim Doğan’a, Tarih Bölüm başkanı Prof. Dr. Lütfi Gürkan Gökçek’e, katılımlarından dolayı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim çalışanlarına, kurum yöneticilerine öğretmenlere teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.