Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

TÜİK kuruluş yıldönümü ve İstatistik Günü kutlandı

GÜNCEL 26.04.2024 - 08:52, Güncelleme: 26.04.2024 - 08:52
 

TÜİK kuruluş yıldönümü ve İstatistik Günü kutlandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge müdürlüğünde kurumun kuruluş yıldönümü olan 25 Nisan istatistik günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
  Tüik Nevşehir Bölge müdürlüğünce kurumun kuruluşunun 98. yılı nedeniyle bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.  Tüik Nevşehir Bölge Müdürü İsa Kaymak, kurumun kuruluş tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Bölge müdürü Kaymak, "Kurumumuzun tarihçesi Osmanlı döneminde, 1891 yılında merkezî istatistik encümeni olarak faaliyetine başlamıştır. Cumhuriyet dönemine gelindiğinde merkezî istatistik dairesi adı ile 25 Nisan 1926 da kurulmuştur. 1930 yılında dairenin tüm görevleri yeniden düzenlenerek İstatistik Umum Müdürlüğü adını almıştır. 1962 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü adını alan kurumumuz, 18 Kasım 2005 tarihi itibariyle Kurumumuzun adı Türkiye İstatistik Kurumu olarak değiştirilmiştir. Kurumumuzun tarihçesi kısaca bu şekildedir." dedi. Tüik Nevşehir Bölge Müdürü İsa Kaymak, kurumda 10. yılını tamamlayan personele teşekkür belgesi verirken kurum personelinin bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge müdürlüğünde kurumun kuruluş yıldönümü olan 25 Nisan istatistik günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Tüik Nevşehir Bölge müdürlüğünce kurumun kuruluşunun 98. yılı nedeniyle bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.  Tüik Nevşehir Bölge Müdürü İsa Kaymak, kurumun kuruluş tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Bölge müdürü Kaymak, "Kurumumuzun tarihçesi Osmanlı döneminde, 1891 yılında merkezî istatistik encümeni olarak faaliyetine başlamıştır. Cumhuriyet dönemine gelindiğinde merkezî istatistik dairesi adı ile 25 Nisan 1926 da kurulmuştur. 1930 yılında dairenin tüm görevleri yeniden düzenlenerek İstatistik Umum Müdürlüğü adını almıştır. 1962 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü adını alan kurumumuz, 18 Kasım 2005 tarihi itibariyle Kurumumuzun adı Türkiye İstatistik Kurumu olarak değiştirilmiştir. Kurumumuzun tarihçesi kısaca bu şekildedir." dedi.

Tüik Nevşehir Bölge Müdürü İsa Kaymak, kurumda 10. yılını tamamlayan personele teşekkür belgesi verirken kurum personelinin bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.