Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

TEKNOFEST Türkiye yarışmalarında Nevşehir iki derece elde etti

GÜNCEL 01.05.2023 - 23:04, Güncelleme: 01.05.2023 - 23:14
 

TEKNOFEST Türkiye yarışmalarında Nevşehir iki derece elde etti

Türkiye'de milli ve yerli teknolojinin geliştirilmesi kapsamında düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü Nevşehir’den geldi.
  TEKNOFEST Türkiye festivalinde H. Avni İncekera Fen Lisesi öğrencilerinden Muhammed Furkan Güç ve Bilal Sayın akıllı ulaşım yarışmasında Türkiye ikinciliği elde ederken insanlık yararına teknoloji yarışmasında ise Ali Ulvan Toraman ve Mustafa Akdemir Türkiye üçüncüsü oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “TEKNOFEST'te H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencileri "Akıllı Ulaşım Yarışması" Lise kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Toplam 24.640 başvuru arasından elemeleri geçerek finale çağrılan 109 takım arasında yer alan "Akıllı Ulaşım" takımı; H.Avni İncekara Fen Lisesi öğrencileri Muhammed Furkan Güç, Bilal Sayın ve danışman öğretmen Mehmet Fatih Bilgin'den oluşmaktadır.  TEKNOFEST'te Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması" Afet Yönetimi kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu ve En İyi Sunum ödülünü aldı. STEM Temelli Deprem Savar isimli proje ile toplam 36.629 proje arasından elemeleri geçerek ilk 99 proje arasına seçilen "Biltek 2" takımı; Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Ali Ulvi Toraman, Mustafa Akdemir ve danışman öğretmen Aylin Akyüz'den oluşmaktadır.  Sevgili öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.  
Türkiye'de milli ve yerli teknolojinin geliştirilmesi kapsamında düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü Nevşehir’den geldi.

 

TEKNOFEST Türkiye festivalinde H. Avni İncekera Fen Lisesi öğrencilerinden Muhammed Furkan Güç ve Bilal Sayın akıllı ulaşım yarışmasında Türkiye ikinciliği elde ederken insanlık yararına teknoloji yarışmasında ise Ali Ulvan Toraman ve Mustafa Akdemir Türkiye üçüncüsü oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “TEKNOFEST'te H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencileri "Akıllı Ulaşım Yarışması" Lise kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Toplam 24.640 başvuru arasından elemeleri geçerek finale çağrılan 109 takım arasında yer alan "Akıllı Ulaşım" takımı; H.Avni İncekara Fen Lisesi öğrencileri Muhammed Furkan Güç, Bilal Sayın ve danışman öğretmen Mehmet Fatih Bilgin'den oluşmaktadır.  TEKNOFEST'te Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması" Afet Yönetimi kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu ve En İyi Sunum ödülünü aldı. STEM Temelli Deprem Savar isimli proje ile toplam 36.629 proje arasından elemeleri geçerek ilk 99 proje arasına seçilen "Biltek 2" takımı; Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Ali Ulvi Toraman, Mustafa Akdemir ve danışman öğretmen Aylin Akyüz'den oluşmaktadır.  Sevgili öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.