Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sarıaslan, Nevşehir yeni çevre yolu için soru önergesi verdi

SİYASET 19.10.2022 - 21:17, Güncelleme: 19.10.2022 - 21:17
 

Sarıaslan, Nevşehir yeni çevre yolu için soru önergesi verdi

CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan, TBMM’de Nevşehir’e yeni çevre yolu yapılmasına dair soru önergesi sundu
CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Nevşehir çevre yolunun ne zaman yapılacağı hakkında sor önergesi sundu. Milletvekili Sarıaslan, “Nevşehir ilimizin en önemli problemlerinden biri hiç şüphesiz yeni çevre yolu eksikliğidir. Her geçen gün hızla gelişen ve büyüyen Nevşehir'de il merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap verememektedir. Özellikle mevcut çevre yolunun şehir merkezinde kalmasıyla 2000 Evler ile Avanos yolunda yaşanan şehir içi trafiğinin rahatlatılması için bu konu büyük önem arz etmektedir. Aynı güzergahta Devlet Hastanesinin olması nedeniyle ihbara giden ambulanslar yoğunluk nedeniyle trafikte güçlükle ilerlemekte, birde bunlara tır, kamyon gibi ağır vasıta araçlarda eklenince Nevşehir trafiği büyük şehirlerdeki yoğun trafiği aratmamaktadır. Nevşehir il genelinde ağır vasıtaların sebebiyet verdiği yüzlerce kaza ile birlikte, can ve mal kaybı yaşanmaktadır. Nevşehir'de yaşanan trafik sorununun çözümü için yeni çevre yolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, 1- Nevşehir ilimize çevre yolu yapılmasına ilişkin, iktidar yetkilileri müjdeler verse de çevre yolunun yapılmasına bir türlü başlanamamıştır. Çevre yolunun yapılmama sebepleri nelerdir? 2- Nevşehir’de çevre yolu yapımı geciktikçe, can ve mal güvenliği azalmakta, yakıt maliyetleri de artmaktadır. Nevşehir'in içinden geçen karayolu trafiği yükünün azaltılması için bakanlığınızın yeni bir çevre yolu projesi var mıdır? Varsa, bu projeyi ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” dedi.
CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan, TBMM’de Nevşehir’e yeni çevre yolu yapılmasına dair soru önergesi sundu

CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Nevşehir çevre yolunun ne zaman yapılacağı hakkında sor önergesi sundu. Milletvekili Sarıaslan, “ Nevşehir ilimizin en önemli problemlerinden biri hiç şüphesiz yeni çevre yolu eksikliğidir. Her geçen gün hızla gelişen ve büyüyen Nevşehir'de il merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap verememektedir. Özellikle mevcut çevre yolunun şehir merkezinde kalmasıyla 2000 Evler ile Avanos yolunda yaşanan şehir içi trafiğinin rahatlatılması için bu konu büyük önem arz etmektedir. Aynı güzergahta Devlet Hastanesinin olması nedeniyle ihbara giden ambulanslar yoğunluk nedeniyle trafikte güçlükle ilerlemekte, birde bunlara tır, kamyon gibi ağır vasıta araçlarda eklenince Nevşehir trafiği büyük şehirlerdeki yoğun trafiği aratmamaktadır. Nevşehir il genelinde ağır vasıtaların sebebiyet verdiği yüzlerce kaza ile birlikte, can ve mal kaybı yaşanmaktadır. Nevşehir'de yaşanan trafik sorununun çözümü için yeni çevre yolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda,

1- Nevşehir ilimize çevre yolu yapılmasına ilişkin, iktidar yetkilileri müjdeler verse de çevre yolunun yapılmasına bir türlü başlanamamıştır. Çevre yolunun yapılmama sebepleri nelerdir?

2- Nevşehir’de çevre yolu yapımı geciktikçe, can ve mal güvenliği azalmakta, yakıt maliyetleri de artmaktadır. Nevşehir'in içinden geçen karayolu trafiği yükünün azaltılması için bakanlığınızın yeni bir çevre yolu projesi var mıdır? Varsa, bu projeyi ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.