Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Sağlık İl Müdürü Tartar bir daha istifa edecek mi?

GÜNCEL 23.11.2023 - 09:55, Güncelleme: 23.11.2023 - 09:55
 

Sağlık İl Müdürü Tartar bir daha istifa edecek mi?

Geçtiğimiz hafta Sağlık İl Müdürlüğü’nde yaşanan skandal atamalar sonrasında atamaların kim veya kimler tarafından yapıldığını sorduğumuz Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar sorulara yanıt vermekten kaçması dikkatlerden kaçmadı.
  Geçtiğimiz hafta Nevşehir’de yaşanan sağlıkta atama skandalının ardından Sağlık İl Müdürlüğü görevinden önce istifa eden daha sonra ise istifasının kabul edilmediği gerekçesiyle görevine devam eden Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar kamuoyuna açıklama yapmaktan kaçması kamuoyunda konuşulan atamaların Sağlık Sen tarafından yapıldığını adeta onaylıyor. Yapılan haberlerin ardından gerek Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar gerekse Sağlık Sen cephesinden bir cevap gelmemesi sağlıkta yaşanan skandal atamaları bir kez da gözler önüne sererken Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar’dan kamuoyu bu sorulara cevap vermesini bekliyor. Sağlık İl Müdürü olarak 15 günde istifa ettiniz göreve geri döndünüz. Bir daha istifa edecek misiniz? Göreve başlamanızın ardından 15 gün geçmesinin ardından hazırlanan listedeki kaç ismi tanıyorsunuz? Sağlık Bakanlığı’na teslim ettiğiniz listeyi siz mi yaptınız yoksa Sağlık Sen mi? Şayet listeyi siz yapmışsanız bu kadar kısa sürede kaç kişiyi tanıyıp o göreve yapabileceğine kanaat getirip atama yaptınız? Şayet o listeyi siz yapmamışsanız listeyi yapanlar sizi neden yalnız bıraktı? Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı hastanelerde neden hep Sağlık Sen üyeleri üst düzey görevlere getirildi? Özellikle Sağlık Sen’in üyesinin az olduğu yer olan Diş Hastanesi’ne neden devletin dolandırılmasının önüne geçen ve bu davranışının ardından başarı belgesi alan mevcut Başhekimi İlkay Akün değil de Sağlık İl Müdürlüğü’nde son 5 yılını adeta bankamatik memuru olarak görev yapan Diş Hekimini atadınız? Peki atadığınız Diş Hekiminin referansı kimdir? Sağlık İl Müdürlüğü’nde yapılan atamalarda neden hiç Türk Sağlık Sen üyesi bulunmamaktadır? Veya sendikasız bir sağlık personeli görev alamaz mı? Görev alacak kişi illa sendikalı mı olması gerekiyor? Sağlık İl Müdürü olarak hedefiniz Nevşehir halkına hizmet edecek yöneticiler mi yoksa birilerine hizmet edecek olan isimleri mi seçtiniz? Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti kim veya kimler için referans oldu? Kahvede okey oynadığınız bir arkadaşınıza yenilenen kadroda görev verdiniz mi? İşte tüm bu soruların cevabını Nevşehir kamuoyu merak ediyor…
Geçtiğimiz hafta Sağlık İl Müdürlüğü’nde yaşanan skandal atamalar sonrasında atamaların kim veya kimler tarafından yapıldığını sorduğumuz Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar sorulara yanıt vermekten kaçması dikkatlerden kaçmadı.

 

Geçtiğimiz hafta Nevşehir’de yaşanan sağlıkta atama skandalının ardından Sağlık İl Müdürlüğü görevinden önce istifa eden daha sonra ise istifasının kabul edilmediği gerekçesiyle görevine devam eden Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar kamuoyuna açıklama yapmaktan kaçması kamuoyunda konuşulan atamaların Sağlık Sen tarafından yapıldığını adeta onaylıyor.

Yapılan haberlerin ardından gerek Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar gerekse Sağlık Sen cephesinden bir cevap gelmemesi sağlıkta yaşanan skandal atamaları bir kez da gözler önüne sererken Sağlık İl Müdürü Hasan Tartar’dan kamuoyu bu sorulara cevap vermesini bekliyor.

Sağlık İl Müdürü olarak 15 günde istifa ettiniz göreve geri döndünüz. Bir daha istifa edecek misiniz?

Göreve başlamanızın ardından 15 gün geçmesinin ardından hazırlanan listedeki kaç ismi tanıyorsunuz?

Sağlık Bakanlığı’na teslim ettiğiniz listeyi siz mi yaptınız yoksa Sağlık Sen mi?

Şayet listeyi siz yapmışsanız bu kadar kısa sürede kaç kişiyi tanıyıp o göreve yapabileceğine kanaat getirip atama yaptınız?

Şayet o listeyi siz yapmamışsanız listeyi yapanlar sizi neden yalnız bıraktı?

Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı hastanelerde neden hep Sağlık Sen üyeleri üst düzey görevlere getirildi?

Özellikle Sağlık Sen’in üyesinin az olduğu yer olan Diş Hastanesi’ne neden devletin dolandırılmasının önüne geçen ve bu davranışının ardından başarı belgesi alan mevcut Başhekimi İlkay Akün değil de Sağlık İl Müdürlüğü’nde son 5 yılını adeta bankamatik memuru olarak görev yapan Diş Hekimini atadınız?

Peki atadığınız Diş Hekiminin referansı kimdir?

Sağlık İl Müdürlüğü’nde yapılan atamalarda neden hiç Türk Sağlık Sen üyesi bulunmamaktadır?

Veya sendikasız bir sağlık personeli görev alamaz mı? Görev alacak kişi illa sendikalı mı olması gerekiyor?

Sağlık İl Müdürü olarak hedefiniz Nevşehir halkına hizmet edecek yöneticiler mi yoksa birilerine hizmet edecek olan isimleri mi seçtiniz?

Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti kim veya kimler için referans oldu?

Kahvede okey oynadığınız bir arkadaşınıza yenilenen kadroda görev verdiniz mi?

İşte tüm bu soruların cevabını Nevşehir kamuoyu merak ediyor…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ÜZGÜN
(23.11.2023 14:49 - #943)
Admin seni kutluyorum. Devletin en önemli kurumlarından birinin kaderi okey oynarken çizilecek. duydum inanmamıştım. ama malesef yayınlanan listeyi gördüm doğruymuş. Başkanlık gibi önemli bir makama hiç tecrübesi olmayan sırf OKEY arkadaşım diye birini getirmek .inanılır gibi değil Rahim bey aranacak bu gidişle
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.