Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'e beklenen kar yağışı geldi

NEVŞEHİR 20.12.2022 - 08:57, Güncelleme: 20.12.2022 - 09:39
 

Nevşehir'e beklenen kar yağışı geldi

Uzun zamandır mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası bugün yerini kar yağışına bıraktı. Yazdan kalma günlerin yaşandığı Kasım ayı ve Aralık ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmişti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde Nevşehir’inde içinde bulunduğu bölgelerde karla karışık yağmur yağacağı zaman zaman kar yağışının etkisini göstereceği belirtilmişti. Bugün gece saatlerinde başlayan ve aralıkla devam eden kar yağışı özellikle çiftçileri memnun ederken yer altı sularına ve bitki örtüsüne de faydalı olacağı belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Nevşehir’de günün en düşük hava sıcaklığının -2 ile 0 derece arasında olacağını en yüksek hava sıcaklığının da 1 ile 2 derece arasında olmasının beklendiğini açıkladı. Bu arada sürücülerin kar yağışı ile birlikte yaşanabilecek trafik kazalarına karşı kurallara uymaları ve tedbirli olunmaları istendi. Yarından itibaren de sıcaklıların yeniden yükselmeye başlayacağı bildirildi.
Uzun zamandır mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası bugün yerini kar yağışına bıraktı. Yazdan kalma günlerin yaşandığı Kasım ayı ve Aralık ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde Nevşehir’inde içinde bulunduğu bölgelerde karla karışık yağmur yağacağı zaman zaman kar yağışının etkisini göstereceği belirtilmişti. Bugün gece saatlerinde başlayan ve aralıkla devam eden kar yağışı özellikle çiftçileri memnun ederken yer altı sularına ve bitki örtüsüne de faydalı olacağı belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Nevşehir’de günün en düşük hava sıcaklığının -2 ile 0 derece arasında olacağını en yüksek hava sıcaklığının da 1 ile 2 derece arasında olmasının beklendiğini açıkladı. Bu arada sürücülerin kar yağışı ile birlikte yaşanabilecek trafik kazalarına karşı kurallara uymaları ve tedbirli olunmaları istendi. Yarından itibaren de sıcaklıların yeniden yükselmeye başlayacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.