Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de ortak sınavlar ile ilgili toplantı yapıldı

EĞİTİM 19.10.2023 - 21:04, Güncelleme: 19.10.2023 - 21:04
 

Nevşehir’de ortak sınavlar ile ilgili toplantı yapıldı

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri, ortaokul ve lise müdürlerinin katılımı ile ortak sınavlar ile ilgili toplantı yapıldı.
  İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf  Yazıcı başkanlığında düzenlenen ortak sınavlar ile ilgili toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri, resmi ve özel ortaokul ve lise müdürleri katıldı.   Yapılan toplantılarda 9 Eylül 2023 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ile düzenlenen ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki ortak yazılı sınav faaliyetlerinin usul ve esasları görüşüldü. Bu bağlamda ortak sınavlarla ilgili süreçlerin titizlikle yürütülmesinin önemi üzerinde duran İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ortak sınavlarla beraber ölçme-değerlendirme işlemlerinde kazanım elde etme süreçlerinin takibinin ders sonlarında yapılması, Bakanlığımızca gönderilen ders ve kaynak kitapların kullanılmasının gerekli olduğu ve öğrencilerimizin ödevlendirilmesiyle ilgili olarak mevzuat ve Bakanlık talimatlarına riayet edilerek kaynak ve materyal kullanımı ile ilgili olarak Eğitimde Bilişim Ağının (EBA) ve eizleme.meb.gov.tr adresinin öğrenci ve öğretmenlerimiz için çok kapsamlı ve zengin bir içeriğe sahip olduğu ve etkin bir şekilde kullanımı için gerekli tanıtım çalışmalarının yapılması, her kazanımın uygun ölçeklerle ölçülerek sonuçları ile ilgili değerlendirmelerin yapılması, yapılandırmacı eğitim ve çoklu zeka sistematiği içerisinde süreçlerin yönetilmesinin gerekliliğinden bahsederek öğrencilerin akademik başarılarının ders, sınıf ve okul bazlı izleneceğini ifade ederek katılımcılara ve eğitime destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri, ortaokul ve lise müdürlerinin katılımı ile ortak sınavlar ile ilgili toplantı yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf  Yazıcı başkanlığında düzenlenen ortak sınavlar ile ilgili toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri, resmi ve özel ortaokul ve lise müdürleri katıldı.  

Yapılan toplantılarda 9 Eylül 2023 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ile düzenlenen ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki ortak yazılı sınav faaliyetlerinin usul ve esasları görüşüldü.

Bu bağlamda ortak sınavlarla ilgili süreçlerin titizlikle yürütülmesinin önemi üzerinde duran İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ortak sınavlarla beraber ölçme-değerlendirme işlemlerinde kazanım elde etme süreçlerinin takibinin ders sonlarında yapılması, Bakanlığımızca gönderilen ders ve kaynak kitapların kullanılmasının gerekli olduğu ve öğrencilerimizin ödevlendirilmesiyle ilgili olarak mevzuat ve Bakanlık talimatlarına riayet edilerek kaynak ve materyal kullanımı ile ilgili olarak Eğitimde Bilişim Ağının (EBA) ve eizleme.meb.gov.tr adresinin öğrenci ve öğretmenlerimiz için çok kapsamlı ve zengin bir içeriğe sahip olduğu ve etkin bir şekilde kullanımı için gerekli tanıtım çalışmalarının yapılması, her kazanımın uygun ölçeklerle ölçülerek sonuçları ile ilgili değerlendirmelerin yapılması, yapılandırmacı eğitim ve çoklu zeka sistematiği içerisinde süreçlerin yönetilmesinin gerekliliğinden bahsederek öğrencilerin akademik başarılarının ders, sınıf ve okul bazlı izleneceğini ifade ederek katılımcılara ve eğitime destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.